دستگاه های جوجه کشی : تهویه ماشین جوجه کشی

سه شنبه ۰۷ دی ۱۳۹۵ تهویه در دستگاه جوجه کشی

تهویه در دستگاه جوجه کشی

تهویه در دستگاه جوجه کشی بسیار مهم می باشد همانطور که می دانید ، جنین برای رشد خود احتیاج به اکسیژن دارد. در طول دوره جوجه کشی اکسیژن مورد نیاز جنین از طریق منافذ موجود در پوسته تخم مرغ انجام می گیرد و از همین منافذ گاز کربنیک تولید شده خارج می شود.

غلظت اکسیژن لازم برای رشد جنین حدود ۲۱ درصد است. کاهش اکسیژن سبب کاهش میزان جوجه دهی می گردد. به ازای یک درصد کاهش در غلظت اکسیژن دستگاه جوجه کشی ، حدود ۵ درصد از میزان جوجه دهی کاسته می شود. به نظر می رسد جنین تحمل ازدیاد اکسیژن را بهتر از کمبود آن دارد. در طول جوجه کشی جنین به ۴۶۱۷ سانتی متر مکعب اکسیژن نیازمند است و در همین مدت ۳۸۶۴ سانتی متر مکعب گاز کربنیک را خارج می سازد.

افزایش ارتفاع به علت کاهش فشار اکسیژن سبب کم شدن درصد جوجه دهی می گردد. بر اساس گزارشات موجود درصد جوجه دهی در ارتفاع ۲۴۰ پا حدود ۸۵ درصد می باشد در صورتی که در ارتفاع ۷۱۶۰ پا این مقدار به حدود ۶۴درصد کاهش می یابد.
گازکربنیک موجود در اطراف تخم مرغ ها سبب کاهش درصد جوجه دهی می شود. اگر غلظت گاز کربنیک به ۵ درصد برسد جوجه دهی به صفر خواهد رسید. غلظت گازکربنیک در ماشین های جوجه کشی نبایستی بیشتر از ۵/۰ درصد باشد
برای تهویه مناسب دستگاه جوجه کشی لازم است که تهویه اتاق استقرار دستگاه جوجه کشی به طور مطلوب انجام بگیرد. هر یک درصد تخم مرغ به ۲۷/۰ مترمکعب هوا در ساعت نیاز دارد.
در اوایل دوره جوجه کشی ، اکسیژن کمتر مورد نیاز است و به تدریج این نیاز افزایش پیدا می کند.

تهویه دستگاه های جوجه کشی از طریق دریچه هایی که در اطراف ماشین جوجه کشی نصب شده انجام می گیرد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shares
Share This