با ویژگی ها و خواص تخم و گوشت بلدرچین آشنا شوید

چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ فواید تخم بلدرچین

گوشت بلدرچین به علت پروتئین بالا و درصد چربی پائین مصارف فراوانی داشته و برای درمان بسیاری از بیماریها مانند ضعف اعصاب ، ناراحتی های روانی و بیخوابی موثر است . در افراد مسن موجب بازیابی قوای از دست رفته جوانی است . سفیدی گوشت ، نشانه تازگی و کم چربی بودن آن نشانه تغذیه صحیح پرنده در دوران پرورش است. به طور میانگین ۶۲ درصد وزن بلدرچین قابل استفاده بوده که در مرغ ۵۵ درصد میباشد. ۲۰ درصد وزن کل بدن بلدرچین را عضله تشکیل می دهد و درصد پروتئین و ماده خشک در عضله ران ۸۰ درصد است در صورتی که در مرغ این رقم ۶۵ درصد می باشد.خواص گوشت بلدرچینطعم مطبوع انواع گوشت عمدتاً به دلیل وجود ماده‌ای است بنام گلیکوژن که در سلولهای ماهیچه‌ای وجود دارد. هر قدر که ماهیچه در طول حیات خود فعال‌تر باشد ، گوشت آن نیز لذیزتر است مانند : ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و گوسفند و همچنین سینه پرندگان وحشی از سوی دیگر، فعالیت و جنب و جوش حیوانات به طور کلی باعث افزایش میزان ذخیره گلیکوژن ماهیچه‌ها و در نتیجه بهبود کیفیت آن است. به طوری که حیوانات وحشی اعم از نشخوار کنندگان (آهو، گوزن، بزکوهی و غیره ) و یا پرندگان مانند قرقاول، کبک، تیهو، دراج و بلدرچین همگی به دلیل فوق دارای گوشتی فوق‌العاده لذیذ می‌باشند. بنابراین چنانچه پرنده‌ای از خانواده حیوانات شکاری بوده یعنی از نژاد وحشی باشد و در محیطی مشابه طبیعت خود پرورش یابد دارای خواص فوق‌الذکر خواهد بود

ویژگی های گوشت بلدرچین

بلدرچین حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پر جنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست و خیز و پرواز داشته باشد
فواید گوشت بلدرچین بدلیل خواص مذکور بسیار بالا می باشد. گوشت این پرنده خوش طعم، لذیذ و مقوی است، و از طرفی ماهیچه سینه که بزرگترین ماهیچه پرندگان است در پرندگانی چون مرغ و خروس و اردک و غاز که امکان پرواز ندارند دارای بافتی خشک و طعمی نه چندان لذیذ است، در حالیکه در مورد بلدرچین بدلیل جنب‌ و جوش و پروازهای متناوبی که انجام می‌دهد گوشت سینه پرنده علاوه بر اینکه حجم قابل توجهی از کل لاشه (یک سوم لاشه) را تشکیل می‌دهد دارای طعمی بسیار خوش و لذیذ می باشد. همچنین بافتهای مفصلی این پرنده بدلیل وجود سلولهای پیچیده پیوندی در اثر پختن یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمی‌شود و پرنده پس از طبخ نیز ترکیب خود را حفظ کرده و در پذیرائیها، زیبائی و آرایش فراوانی به سفره می‌دهد
میزان پروتئین موجود در گوشت بلدرچین از پروتئینهای پرندگان معمولی ۵ تا ۱۰ درصد بیشتر است و این درحالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئینها یافت نمی‌شود، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد. به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای افراد مسن و از کار افتاده که احتیاج مبرمی به ترمیم سلولهای از دست رفته بافتهای خود را دارند، برای حفظ و بازیابی سلامت و شادابی خود مصرف گوشت بلدرچین را تجویز می‌نمایند. از طرف دیگر وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامینهای عدیده در گوشت بلدرچین آنرا به دارویی معجزه آسا برای درمان امراض صعب‌العلاجی همچون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و یا حتی در ناراحتیهای روانی و عقب افتادگی‌های جسمی و همچنین بیخوابی تبدیل کرده است. در هر حال گوشت و تخم بلدرچین برای کودکان رشد سریع و صحیح، برای نوجوانان هیجان و جنب و جوش برای جوانان نشاط، برای میانسالان تندرستی و اطمینان و برای کهنسالان سلامت مجدد و تمدید قوا و شادابی را به ارمغان می‌آورد همچنین عدم وجود هر گونه مواد افزودنی غیرطبیعی و غیر مفید همچون هورمونها و آنتی‌بیوتیکها که جداً سلامت انسان را تهدید می‌کنند، دلیل دیگری بر کیفیت طبیعی و مطلوب گوشت بلدرچین می‌باشد.

خواص تخم بلدرچین

تخم بلدرچین از نظر کیفیت با تخم سایر پرندگان متفاوت است به طوری که هر تخم بلدرچین در مقایسه حدود یک پنجم تخم مرغ میباشد درحالی که نسبت به آن حاوی ۵ برابر فسفر و کلسیم ، ۵/۴ برابر آهن و ۶ برابر ویتامین های ب۱ و ب۲ میباشد. همچنین سرشار از ویتامین آ ، اسید نیکوتین ، مس کبالت و آمینه های متفاوتی میباشد. همچنین تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ از مزه بهتری برخوردار بوده و به علت کراتن خاصی که در آن ذخیره است در درمان بیماری آسم تاثیر معجزه آسایی دارد. از طرف دیگر به علت غنی بودن ویتامین ب در درمان بیماری های عصبی موثر است . همچنین به علت وجود آمینو اسیدهای فراوان در تغذیه کودکان و بیماران معجزه می کند ؛ درحالی که میتوان گفت تقریبا کلسترول ندارد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shares
Share This