مدیریت پرورش جوجه گوشتی

چهارشنبه ۰۸ دی ۱۳۹۵ مدیریت جوجه گوشتی / دستگاه جوجه کشی دی کیو شاپ

افزایش عملکرد گله از طریق حداقل سازی و یا پیشگیری از بیماری طیور در مدیریت پرورش جوجه گوشتی و یا عفونت های ناخواسته در طول مدت پرورش از اهداف این بخش است، امنیت زیستی پرورش خوب و بهبود رفتارهای جوجه های گوشتی را سبب می شود.

سلامت جوجه بالاترین اهمیت را در طی دوره در دستگاه جوجه کشی و دوره پرورش دارد. کیفیت جوجه هچ شده در دستگاه جوجه کشی بستگی به پارامترهای مختلفی دارد که مهمترین آنها را می توان گله مولد را نام برد که از تخم نطفه دار بصورت عمودی به جوجه های نسل بعد منتقل می شود.

شروع دوره پرورش با جوجه هایی با سطح کیفی بالایی که از تخم نطفه دار مطلوب از فارم با مدیریت کارشناسی تهیه شده را از بدو خروج از دستگاه جوجه کشی انجام می شود. در روزهای اول مدیریت جوجه گوشتی بسیار مهم می باشد. جوجه ها در اوایل دوره پرورش تا ۳ روز اول نیاز به تغذیه ندارند. معمولا جوجه ها تغذیه کاملی در حالت جنینی در تخم نطفه دار دارد و تا این سن فقط به محلول آب + شکر دارد.

نکات کلیدی در رابطه با مدیریت پرورش جوجه گوشتی

  1. محدود نمودن بازدید از سالن پرورش
  2. تخمین و تهیه تجهیزات ضروری برای بازدید کننده.
  3. قرار دادن پروتکل هایی در مورد ورود به سالن پرورش، شامل پوشش برای کارکنان و بازدیدکننده ها
  4. فاصله مطمئنه از محل استقرار دستگاه جوجه کشی و سالن پرورش ( سالن پرورش در امتداد باد نباشد )
  5. تهیه شوینده مناسب و ابزار عمل مناسب جهت مدیریت آب و مراعات اصول بهداشتی در رابطه با آن
  6. تهیه یک برنامه جامع مدیریت پرورش جوجه گوشتی

جوجه اردک بومی

 

برنامه کنترل بیماری در داخل سالن پرورش شامل:

پیشگیری از بیماری، کشف سریع عوامل بیماریزا، تشخیص و درمان بیماری در مدیریت پرورش جوجه گوشتی موثر می باشد.

به منظور تشخیص زود هنگام و مداخله هدفمند لازم است که تمامی پارامترهای تولید، بصورت منظم بررسی گردند. مداخله زود هنگام در امر کنترل بیماری به امر پیشگیری از بیماری های مرتبط و موفقیت امر پرورش گله کمک خواهد نمود.

پرندگانی از قبیل غاز و اردک به نسبه پرندگان دیگر به بیماری ها مقاومت بیشتری دارند و جوجه های غاز و اردک نسبت به جوجه مرغ (جوجه مرغ صنعتی) از دوام و کیفیت بالاتری برخوردار می باشند.

معمولا این نوع طیور بومی به دلیل عدم استفاده از انواع آنتی بیوتیک ها و واکسن ها مقاومت بالاتری دارند و مصرف آنها از طرف پزشکان برای افراد به عنوان طیور بومی ( مرغ بومی، اردک، بلدرچین ، بوقلمون، قرقاول و…) به افراد توصیه می شود که این نوع پرندگان دارای پروتئین غنی و بدون هیچ نوع آنتی بیوتیکی می باشند. ( بسته به مدیریت پرورش دارد)

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *