بازگشت به بالا

آماده سازی تخم ‌های نطفه ‌دار

آماده سازی تخم نطفه دار قابل جوجه کشی

برای آماده سازی تخم ‌های نطفه ‌دار حتما باید موارد زیر را بصورت طبقه بندی انجام داد تا بتوان بهترین جوجه کشی و بالاترین درصد هچ را کسب کرد.

برای انتقال دادن تخم‌ها از اتاق نگهداری به درون دستگاه جوجه‌کشی ابتدا باید آنها را به مدت شش الی هشت ساعت در دمای معمولی اتاق حدود ۱۸ – ۲۲ درجه سانتی گراد نگهداری کرد.

دقت فرمایید دستگاه جوجه کشی حداقل ۲۴ ساعت قبل روشن باشد تا نواقص احتمالی قابل پیگیری باشد سپس تخمها را درون دستگاه جوجه ‌کشی قرار داد.

اگر تخم‌ها را پس از بیرون آوردن از اتاق نگهداری مستقیم و بدون وقفه در دستگاه جوجه‌کشی قرار بدهیم، روی پوسته تخم‌ها قطرات آب جمع می‌شود یعنی تخم‌ها عرق می‌کنند. برای جلوگیری از عرق کردن تخم‌ها باید پوسته تخم کم‌کم در دمای معمولی گرم شود و یا به حالت دمای عادی اتاق برسد که با قرار دادن در دمای نرمال اتاق این امر انجام می پذیرد.

حتما در نظر داشته باشید قبل از جاگذاری تخم نطفه دار بر روی شانه های مخصوص ستری و قبل از انتقال تخم‌ها به دستگاه جوجه‌کشی باید تخم‌های نطفه دار را گرید بندی نمایید، بدین منظور که تخم نطفه دار هایی که دارای شکل و اندازه مناسب نیستند، کنار گذاشته و بعنوان تخم پرتی می باشد.

آماده سازی تخم نطفه دار

معمولا تخم نطفه دار ها یک وزن و سایز خاص استاندارد برای جوجه کشی می باشد که به اختصار به بعضی از آنها برای آماده سازی تخم های نطفه دار اشاره می کنیم: وزن استاندارد تخم نطفه دار بلدرچین برای جوجه کشی بین ۹-۱۲ گرم ، وزن تخم نطفه دار کبک ۲۲-۲۴ گرم ، وزن تخم نطفه دار قرقاول ۳۰-۳۳ گرم ، وزن تخم نطفه دار مرغ شاخدار ۴۰-۴۵ گرم ، وزن تخم نطفه دار مرغ بومی ۵۰-۶۵ گرم ، وزن تخم نطفه دار اردک ۶۰-۸۰ گرم ، وزن تخم نطفه دار بوقلمون ۶۵-۹۰ گرم ، وزن تخم نطفه دار غاز ۱۰۰-۱۷۰ گرم – وزن تخم نطفه دار شترمرغ ۱۳۰۰-۱۸۰۰ گرم و…

تخم‌های کثیف را باید با کاغذ سمباده یا یک پارچه پشمی زبر تمیز کرد.کار ضد عفونی تخم‌ها به وسیله محلول ضدعفونی جرمی ساید پی  که طریقه مصرف برای استفاده هم زمان تخم نطفه دار در داخل دستگاه جوجه کشی همراه بسته آموزشی توضیح داده شد و حتما  انجام شود.

ارسال یک نظر

X