بازگشت به بالا

تخم نطفه دار قابل جوجه کشی

جوجه کشی

جوجه کشی از تخم نطفه دار

قبل از قرار دادن تخم نطفه دار قابل جوجه کشی در دستگاه جوجه کشی، برق ماشین جوجه کشی را وصل و مطمئن شوید که دمای داخل دستگاه در حدود ۳۷.۵ -۳۸  درجه سانتی گراد است. لازم است برای این کار حدود ۲۴ ساعت قبل دستگاه جوجه کشی را روشن نمایید تا دما و رطوبت لازم برقرار شود.
برای چرخش دستی لازم است تخم نطفه دار قابل جوجه کشی را علامت گذاری کنید به عنوان مثال با مداد علامت  X را در یک طرف و O را در سوی دیگر، اطمینان حاصل کنید که به نوبه خود تخم نطفه دار حداقل ۳ بار در روز  چرخش دستی داشته باشد. البته این روش برای چرخش دستی انجام می شود و برای دستگاه جوجه کشی فول دیجیتال نیازی به این موارد نیست بخاطرینکه چرخش تخم نطفه دار قابل جوجه کشی بطور متناوب هر ۶۰ دقیقه بصورت نرم و حالت گهواره ای چرخش دارد. که تقریبا” به ۱۸۰ درجه در هر ۶۰ دقیقه می رسد.

کندلینگ تخم نطفه دار قابل جوجه کشی

هنگامی که گله به سن تولید خوب و به نسبت صحیح از خروس به مرغ باشد، باروری تخم نطفه دار قابل جوجه کشی به ندرت ۱۰۰% می رسد. می توان آن را به عهده گرفت که یک مقدار عادلانه از تخم مرغ های بارور خواهد بود. باروری ممکن است از ۵۵% تا۹۵% با احتساب شرایط فصل، تغذیه و نوع پرندگان متفاوت است. به طور متوسط امید بالای جوجه درآوری ممکن است بین ۵۰% تا ۷۵% باشد البته موارد زیادی در جوجه درآوری تخم نطفه دار قابل جوجه کشی در دستگاه دخیل است که مانند: ژنتیک پرنده، درصد نطفه داری، مدت زمان نگهداری، دما و رطوبت نگهداری تخم نطفه دار و… می باشد تا یک تخم نطفه دار به جوجه تبدیل شود.جنین تخم نطفه دار

باروری تخم مرغ می توانید قبل ازورود به دستگاه جوجه کشی تعیین می شود. در مجتمع جوجه کشی های صنعتی تخم نطفه دار قابل جوجه کشی قبل از ورو به دستگاه ها مورد بازبینی و گرید و کندلینگ قرار می گیرد. بدین صورت تخم نطفه دار قابل جوجه کشی را در شانه های ۴۲ عددی تخم مرغ چیده و روی دستگاه های مخصوص اسکنر که به سیستم رایانه ای متصل است قرار داده که تخم ها را نور میدهد و مشخص می شود که نطفه دار است یا نه. دستگاه های مخصوص تخم های بدون نطفه را برداشته و جایگزینش تخم نطفه دار قابل جوجه کشی می گذارد.

البته در دستگاه ها جوجه کشی خانگی این روش را بعد از ۷-۱۰ روز قرار دادن تخم نطفه دار در داخل دستگاه جوجه کشی انجام می دهند. قبل از کندل کردن بهتر است کار گرید انجام گیرد تا تخم مرغ های شکسته و یا آسیب دیده و یا گرد و وزن های متغیر را حذف کنید.

درجه حرارت و رطوبت دستگاه جوجه کشی

یک تخم مرغ نطفه دار تاره که به داخل دستگاه منتقل می شود نیاز به حرارت مناسب دارد تا جنین شروع به رشد کند و در مدت زمان مشخصی از جنین تبدیل به جوجه شود. به این ترتیب تخم نطفه دار قابل جوجه کشی، نیاز دارد دمای داخلی دستگاه به درجه حرارت مطلوب برسد. دمای مناسب دستگاه جوجه کشی برای تخم مرغ باید در حدود ۳۷.۷ درجه سانتی گراد، بلدرچین و اردک در ۳۷.۵ درجه سانتی گراد باشد.

رطوبت تخم نطفه دار قابل جوجه کشی در دستگاه بسیار مهم می باشد، رطوبت دستگاه جوجه کشی های کوچک و بزرگ به روش های مختلفی تعبیه می شود. رطوبت در دستگاه جوجه کشی کوچک بوسیله تبخیری تامین می شود و رطوبت در دستگاه های جوجه کشی بزرگ و صنعتی بصورت رطوبت ساز بخور سرد یا بخور دیسکی و نازل اسپری مه پاش سرد رطوبت مورد نیاز برای تخم نطفه دار قابل جوجه کشی را تامین می کند. رطوبت دستگاه جوجه کشی بصورت میانگین بین ۵۰ – ۷۰ درصد می باشد.

 

3 دیدگاه

  1. […] روز بیست و هشتم: خارج شدن جوجه اردک ها از تخم نطفه دار […]
    پاسخ
  2. […] سازی تخم های نطفه دار اشاره می کنیم: وزن استاندارد تخم نطفه دار بلدرچین برای جوجه کشی بین ۹-۱۲ گرم ، وزن تخم نطفه دار […]
    پاسخ
  3. […] خود می‌کنند. و علاقمندان به خرید ماهیتاج خود بخصوص تخم نطفه دار مطمئن می توانند به این بازارها مراجعه […]
    پاسخ

ارسال یک نظر

X