بازگشت به بالا

جیره نویسی طیور

جیره نویسی طیور (گندم)

جیره نویسی طیور

در جیره نویسی طیور فراهم کردن انواع مواد مغذی و تک ویتامین ها بسیار مهم می باشد و بعد از تهیه آن ها برای تغذیه طیور باید با فرمول خاص جیره نویسی طیور بالانس شده و ترکیبات انجام گیرد.

برای جیره نویسی طیور انواع مختلف مواد غذایی در تغذیه طیور به شرح ذیل می باشد که در این مطلب در مورد گندم به اختصار توضیح داده می شود.

گندم:

گندم در اکثر کشورها به عنوان منبع اصلی انرژی در جیره های طیور مورد استفاده قرار می گیرد معمولا به علت مصرف آن در تغذیه انسان گندم مرغوب گران تر از سایر غلات می باشد. برای استفاده در تغذیه طیور می بایست از گندم درجه ۲ و ۳ استفاده نمود و گندم مرغوب را به تغذیه انسان اختصاص داد.

گندم ها را بصورت سنتی به واریته های زمستانه و بهاره تقسیم می کنند، گندم ها را در برخی مواقع از رنگ پوشش آنها بصورت قرمز و سفید مشخص می کنند و نهایتا” طبقه بندی گندم های نرم وسخت نیز وجود دارد.

ارزش غذایی گندم عمدتا به نرمی و سختی آن بستگی دارد تا جوجه های تازه هچ شده در دستگاه جوجه کشی بتوانند در پلیت براحتی هضم کنند. درگندم سخت پروتئین بیشتری به همراه نشاسته وجود دارد بنابراین این نوع گندم ها حاوی پروتئین و لیزین بالاتری هستند. پروتئین موجود در گندم سخت برای پخت نان بسیار مفید است در حالی که گندم نرم برای پخت شیرینی و کیک در قنادی ها مناسب است.

جیره نویسی طیور

ترکیبات گندم در مقایسه با غلات دیگر تغییرات بیشتری دارد برای مثال پروتئین خام آن از ۶ تا ۲۲ درصد تغییر کرده و بطور طبیعی بین ۸ تا ۱۴ درصد است. آب و هوا و حاصل خیزی خاک همانند واریته گیاه بر میزان پروتئین موجود در آندواسپرم، پرولامین، گلیادین، گلوتلین و گلوتنین می باشند. مخلوط پروتئین های موجود در آندواسپرم را اغلب گلوتن می خوانند. ترکیب اسیدهای آمینه در این دو پروتئین متفاوت است.

میزان لایزین موجود در گلوتنین ۳ مرتبه بیشتر از لایزینی است که در گلیادین می باشد. اسیدهای آمینه موجود در گلوتن گندم؛ اسید گلوتامیک (۳۳%) و پرولین (۱۲%) است. تمام گلوتن ها خاصیت الاستیسیته ( کش آمدن) دارند. که در تغذیه طیور بخصوص برای جوجه ها خیلی مهم می باشد و حتما باید از انواع اسیدآمینه ها در تغذیه طیور استفاده شود تا باعث کش آمدن گلوتن در روده ها نشود.

ارسال یک نظر

X