بازگشت به بالا

تولید بلدرچین

جوجه بلدرچین

تولید بلدرچین

تولید بلدرچین یک حرفه و شغل نو پا و با سود بالایی می باشد که امروزه طرفداران زیادی دارد، تولید بلدرچین با گوشت ارگانیک و پروتئین بالا از علل های محبوبیت این نوع گوشت در میان مصرف کنندگان می باشد. هر یک از حدود ۱۳۰ گونه از پرندگان وحشی دم کوتاه  وکوچک می باشند. بلدرچین ها طبقه بندی در خانواده قرقاولان و  ماکیانسانان بوجود آمده اند. بلدرچین شبیه کبک می باشد اما معمولا از لحاظ جثه کوچکتر و ضعیف تر می باشند . ۹۵ گونه از بلدرچین در دنیای قدیم از قرقاولان در هر کدام از دو زیر تیره طبقه بندی شده است.

تصمیم بگیرید که آیا شما قادر به پرورش بلدرچین خواهد بود. پرورش بلدرچین مواردی می تواند سخت باشد. شما باید به یک مقدار زیادی از فضای خانه را به پرورش بلدرچین اختصاص دهید. شما باید به صرف مقدار زیادی از پول را در تهیه غذا، آب و محیط برای بلدرچین در نظر بگیرید، واینکه باید وقت خود را در پرورش بلدرچین بگذارید تا به یک تولید مطلوب و فروش مناسب و موفق برسید.


تولید بلدرچین
بهترین فصل پرورش و تولید بلدرچین طول فصل های بهار یا تابستان می باشد. این فصل از لحاظ دما و شرایط آب و هوایی مناسب پرورش  بلدرچین  می باشد. عمدتا در طول فصول بهار و تابستان زمان تخم گذاری مطلوبی برای بلدرچین می باشد. اطمینان حاصل کنید که فضای کافی برای پرورش و تولید بلدرچین را دارید. اگر چه بلدرچین ها به فضای زیادی نیاز ندارند، ولی برای تولید بلدرچین با گوشت مطلوب تر ، هر ۵۰ – ۶۰ قطعه
بلدرچین نیاز به حداقل ۱ متر مربع از فضای کف سالن را اشغال می کنند.  اگر شما پرورش بلدرچین خود را به عنوان یک حرفه یا کارآفرینی در نظر گرفته اید باید از یک سالن کوچک برای حداقل تعداد ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ قطعه بلدرچین در نظر بگیرید تا بتوانید براحتی به کشتارگاه ها تحویل دهید و سود در نظر گرفته برای شما قابل محاسبه باشد.  با یک دستگاه جوجه کشی ۴۲۰۰ عددی تخم بلدرچین می توانید تولیدی کوچک راه اندازی نمایید.
تغذیه مناب برای تولید بلدرچین عمدتا از دانه و انواع توت ها بلکه برگ، ریشه، و برخی از حشرات می باشد.  ولی بصورت پرورشی در سالن ها نگهداری می شود که تغذیه آن از انواع مواد پروتئینی و انرژی با جیره نویسی پروتئین بالا استفاده می شود . بلدرچین دو منظوره می باشد هم از گوشت آن استفاده می شود که بصورت بلدرچین گوشتی بهره می برند و معمولا بعد از ۴۵ روز بعنوان گوشتی در بازار عرضه می شود. بلدرچین مولد و گوشتی بعد از ۴۵ روز وزن ۲۵۰ -۳۰۰ گرم دارد که بلدرچین آماده طبخ هر ۴-۵ عدد ۱ کیلوگرم وزن لاشه می باشد. بلدرچین هم بصورت تخمگذار استفاده می شود که بطور نرمال یک بلدرچین تخمگذار در هفته ۵ عدد تخم تولید می کند که با این حال راندمان تخمگذاری خوبی دارد.

 

12 دیدگاه

  1. سلام.خسته نباشید.من دیروز از اقای مهندس عشریه 180تا تخم بلدرچین گرفتم اینارو چجوری نطفه سنجی باید کرد روز چندم؟ و اینکه این شونه های تخمی که خریدم یه جورین وقتی کناره ه ی شونه تخم میزاری تخما قشنگ سر جاش نمیره و یه وری میشه هم شونه ی مرغ اینطوریه و هم بلدرچین این مشکل ایجاد نمیکنه؟
    پاسخ
    1. نویسنده
      سلام وقت بخیر تخم نطفه دار بلدرچین نیاز به نطفه سنجی ندارد و معمولا تخم نطفه دار ها به روز می باشد. تخم نطفه دار ها باید قسمت تیزی و کوچک آن بروی شانه مخصوص ستری بشیند و تا قبل هچر به همین حالت باقی بماند.
      پاسخ
  2. سلام.خسته نباشین.ببخشید من از 168 تخمی که درون دستگاه گذاشتم فقط 40تاش دراومدن ازینا هم 8تاشون هم غیر عادی بودنو مردن علتش به خاطر این فصله؟ دمای دستگاه که میزان بود در 3 روز پایانی هم من فقط روزی یک بار در دستگارو باز میکردم برای رطوبت و در اوردن تخمای شکسته یعنی نصفشم در نیومدن بعضی از جوجه ها انگار عفونت به بدنشون چسبیده بود و از دستگاه بوی واقعا بدی میومد اینا دلیلش چیه صد تا تخم دیگه گرفتم میخوام بزارم تو دستگاه میترسم اینام خراب بشن.
    پاسخ
    1. نویسنده
      سلام وقت بخیر/ تخم نطفه دار را از کجا تهیه فرمودید؟ تخم نطفه دار قبل از ورود به دستگاه جوجه کشی حتما باید گرید بندی شود و بعد از 7- 10 روز نطفه بینی انجام دهید تا تخم های بدون نطفه (تخم های بد بو) از ماشین جوجه کشی خارج نمایید. شما با این کار تخم هایی که نطفه دار می باشد را هم در داخل دستگاه آلوده کردید و دستگاه جوجه کشی بوی نامطبوعی میدهد و باعث از بین بردن دیگر تخم های نطفه دار می شود و درصد جوجه کشی پایین می آید. هر جوجه ای که هچ شدن درب دستگاه را باز نکنید.
      پاسخ
  3. سلام.از اقای مهندس عشریه گرفتم شما گفتید تخم بلدرچین نیازی به نطفه سنجی نداره با این دفعه چهارمین دوره ی جوجه کشیمه تا به حال نصفه از تخمها هم سالم از تخم خارج نشدن میشه دلیلش به خاطر رطوبت کاذبی که نشون میده باشه؟روزی یک بار در دستگاه به خاطر اب باز بشه خوبه؟ نطفه سنجی باید سر چند دقیقه انجام بشه الان من 110تا تخم مرغ داخل دستگاه گذاشتم. از بس خراب شدن میخوام در دستگارو باز کنم میترسم.
    پاسخ
    1. نویسنده
      سلام دستگاه جوجه کشی شما برای چه شرکتیه؟ بله تخم نطفه دار بلدرچین نیازی به نطفه سنجی ندارد! دستگاه جوجه کشی بعد از 24-48 ساعت از شروع دوره باید کالیبره شود. باز و بسته کردن درب دستگاه درصد هچ پایین می آید . در فصل تابستان بخاطر رطوبت بالا ایجاد رطوبت کاذب در دستگاه جوجه کشی می شود.
      پاسخ
  4. خسته نباشید از همین سایت شما دیدم بلدرچین دماوند دستگاه کالیبره شده دوباره مگه باید کالیبره بشه؟!هنوز دقیق نمیدونم علت اینکه تخما خراب میشن و به جوجه تبدیل نمیشن چیه.
    پاسخ
    1. نویسنده
      سلام بله بعد از 24 تا 48 ساعت از گذاشتن تخم داخل دستگاه جوجه کشی ، سیستم کنترل باید کالیبره شود. می توانید به کمک کتابچه راهنما این کار را انجام دهید. و یا اطلاعات دقیق تر را از مهندس عشریه مطلع شوید.
      پاسخ
  5. سلام ببخشید متوجه نشدم یعنی بعد از هر دوره ی جوجه کشی باید از اول کالیره بشه.مهندس هدایتی که میگفتن فقط یک بار انجام میشه؟
    پاسخ
    1. نویسنده
      سلام کالیبره سیستم کنترل دستگاه جوجه کشی یکبار انجام میگیرد. و تا زمانیکه سنسورها و یا سیستم کنترل تغییر نکرده نیازی به کالیبره مجدد نیازی ندارد. با تشکر/ دی کیو شاپ
      پاسخ
  6. […] پرورش بلدرچین را می توان به سه شاخه تقسیم کرد؛ ۱. پرورش بلدرچین گوشتی (کمتر از ۴۰ روز پرورش می دهند.) ۲. پرورش بلدرچین تخمگذار (تخم خوراکی، که از ۴۰ روز شروع به تخمگذاری می کند و پرورش بلدرچین نیازی به نر ندارد) ۳. پرورش بلدرچین مادر ( این نوع پرورش بلدرچین برای تخم نطفه دار مخصوص ماشین جوجه کشی می باشد، که به ازای هر بلدرچین نر ۳ قطعه بلدرچین ماده باید در نظر گرفت) […]
    پاسخ
  7. […] می باشد که حدود دو سال از دستگاه جوجه کشی ۲۱۰۰ عددی بلدرچین استفاده می کند که هر دوره به نسبت هر فصل تخم نطفه دار […]
    پاسخ

ارسال یک نظر

X