بازگشت به بالا

دانستنیهای قرقاول

قرقاول بالغ دی کیو شاپ

دانستنیهای قرقاول

قرقاول پرندگان از چندین جنس در زیرخانواده قرقاولیان، به خانواده قرقاولان زیر رده ماکیانسانان است. محدوده بومی قرقاول به آسیا محدود شده است.

در قرقاول ها تفاوت جنسی قوی شناخته شده است، قرقاول نر که به شدت با رنگ های روشن و از لحاظ ظاهری بسیار خوش فرم تر و زیبا تر نسبت به قرقاول ماده می باشد. مانند غبغب و دم بلند تزئینی می باشد. قرقاول نر معمولا بزرگتر از ماده است و دم آن نسبت به ماده بلندتر است. قرقاول نر نقشی در ارتقای نسل دارد. قرقاول نر مناسب و از لحاظ باروری قرقاولی می باشد که درصد نطفه داری بالایی داشته باشد و جوجه های نسل بعد از توانایی بالایی برخوردار باشد.

قرقاول معمولا خوردن دانه و از برخی حشرات تغذیه می کند، عمده تغذیه آن از دان پلیت فراوری شده می باشد که برحسب سن مرحله دان پلیت مشخص می شود. معولا قرقاول ها ضریب تبدیل خوبی نسبت به دیگر پرندگان پرورشی دارند.

 

گونه‌های قرقاول در ایران

قرقاولهای ایران همه از یک گونه‌اند ولی با توجه به پراکندگی جغرافیایی و تفاوتهای ظاهری برخی آنها را به ۴ زیر گونه تقسیم می‌کنند:

  • قرقاولهای ارسباران و دشت مغان
  • قرقاولهای تالش از آستارا تا چالوس
  • قرقاولهای گلستان از قائم شهر تا گلستان
  • قرقاولهای سرخس و حوالی رودخانه مرزی هریرود

زیستگاه این پرنده در جنگل‌های مرطوب، بوته‌زارهای تمشک و درختان پهن‌برگ یا خزان‌کننده‌است که در زیر بوته‌های آن‌ها آشیانه می‌کند. قرقاولها وابستگی زیادی به جنگل‌های و بوته‌زارها دارند آنها معمولاً در جنگلها استراحت و در نقاط باز و کم‌درخت و کشتزارها به تغذیه می‌پردازند.

قرقاول نژاد بلژیکی

دانستنیهای پرورش قرقاول

جوجه کشی قرقاول

مدت زمان جوجه کشی قرقاول ۲۴ تا ۲۸ روز بستگی به نژاد متغیر می باشد. قرقاول ماده مولد سیلور معمولا در یک دوره تخمگذاری بین ۲۵ الی ۳۵ عدد تخم می گذارد. تخم نطفه دار قرقاول بعد از پروسه زمانی و دمایی خاصی در دستگاه جوجه کشی فول دیجیتال تبدیل به جوجه می شود. دما مورد نیاز در مرحله ستر ۳۷.۷ درجه سانتی گراد ، رطوبت نسبی ۵۵% و میزان تهویه مناسب ۳۸.۲ درجه سانتی گراد. در مرحله هچر دما در محدوده ۳۷.۲ درجه سانتی گراد، رطوبت ۶۵- ۷۵% و میزان تهویه مناسب ۳۷.۹ – ۳۸ درجه سانتی گراد می باشد.

جوجه قرقاول یک روزه همانند سایر حیوانات تازه متولد شده به مراقبتهای ویژه و بخصوص دسترسی به غذاهای کافی نیاز دارد. همچنین سالن محل پرورش جوجه‌ها باید دراری فضای کافی باشد و در ضمن کاملا تمیز و ضدعفونی شده باشد. هر جوجه قرقاول نیاز به ۰.۵ فوت مربع فضا دارد. کف سالن باید با خاک اره پوشیده شده باشد و هرگز نباید از کاغذ و مواد نامناسب دیگر برای پوشش بستر استفاده کنیم چرا که جوجه قرقاول در ایستادن روی سطوح صاف ، همواره دچار مشکل می‌شود. هر مادر مصنوعی برای حداقل ۲۰۰ الی ۲۵۰ جوجه در نظر گرفته می‌شود.

از آنجایی که معمولا دسترسی به تخم مرغهای نطفه‌دار در اواخر بهار و اوایل تابستان امکان پذیر است به منابع حرارتی چندانی برای تولید گرما در سالن احتیاج نمی‌باشد. معمولا برای اعمال برنامه‌های نوری در سالن از لامپهای مادون قرمز استفاده می‌شود. این لامپها باید حاوی پرتوهای نور قرمز رنگ باشد چرا که نور سفید باعث ایجاد مشکلات دگرخواری و کانی بالیسم در سالن پرورش می‌شود.

دانخوریها معمولا بعد از هفته اول باید عموما در مکانهای از سالن تعبیه شوند که نور مادون قرمز مستقیما بر مواد خوراکی نتابد زیرا باعث تخریب ویتامینهای موجود در جیره بخصوص ریبوفلاوین می‌شود. دمای مادر مصنوعی در هفته اول باید ۱۰۰ درجه فارنهایت باشد و ۲۴ ساعت قبل از ورود جوجه‌های قرقاول به سالن باید دمای مناسب در داخل سالن تامین گردد. نظارت و بازرسی مستمر سالن بخصوص در روزهای اول و دوم ضروری می‌باشد و عملکرد لامپهای مادون قرمز سالن باید بررسی شود.

بعد از هفته اول دمای سالن به تدریج ۵ درجه کاهش می‌یابد تا اینکه نهایتا در ۸۵ درجه فارنهایت باقی می‌ماند. بعد از گذراندن ۴ هفته پرورش از منابع حرارتی کمتری در سالن استفاده کرد ولی بهر حال توصیه می‌شود که در هر زمان برای پیشگیری از وقوع مسائلی مانند لرزیدن قرقاولها و دیگر مسائل پیش بینی شده، آماده راه اندازی سیستمهای حرارتی موجود در سالن بود. در دوره تخمگذاری قرقاولها دمای سالن در حدود ۷۰ الی ۸۰ درجه فارنهایت توصیه می‌شود.

ارسال یک نظر

X