بازگشت به بالا

دفترچه راهنمای جدید

ماشین جوجه کشی

دفترچه راهنمای

 دستگاه جوجه کشی

 

دی کیو شاپ معتبرترین فروشگاه اینترنتی کشور

دستگاه جوجه کشی/قفس/پرکن

مشاوره، آموزش و خدمات پس از فروش

WWW.DQ1.IR

فهرست

روش آماده سازی                                                                                                                                     ۳

شرایط و مکان دستگاه جوجه کشی                                                                                                             ۴

راهنمای تنظیمات سیستم کنترل دستگاه جوجه کشی مدل های PLC-DQ1-SH                    ۵

معرفی منوهای تنظیمات                                                                                                      ۶

راهنمای کالیبراسیون سنسور دما و رطوبت                                                                          ۷

راهنمای تنظیمات سیستم کنترل دستگاه جوجه کشی مدل های PLC-DQ1-MI V5             ۹                        

قفس بلدرچین تخمگذار                                                                                                   ۱۲

عیب یابی و راهنمای تعمیرات دستگاه جوجه کشی                                                           ۱۳

وظایف ماشین جوجه کشی                                                                                               ۱۷

انتخاب تخم نطفه دار با کیفیت                                                                                         ۱۹

راهنمای نگهداری جوجه های جوان                                                                              ۲۱

راهنمای جوجه کشی و پرورش بلدرچین                                                                        ۲۳

راهنمای جوجه کشی و پرورش کبک                                                                             ۲۴

راهنمای جوجه کشی و پرورش شترمرغ                                                                          ۲۵

راهنمای جوجه کشی و پرورش بوقلمون                                                                         ۲۷

راهنمای جوجه کشی و پرورش غاز                                                                                 ۲۸

راهنمای جوجه کشی و پرورش اردک                                                                            ۲۹

جیره بلدرچین                                                                                                                ۳۰

جدول پارامترهای جوجه کشی                                                                                       ۳۱

ضمانت نامه                                                                                                                     ۳۴

 

روش آماده سازی دستگاه جوجه کشی

۱ – مطالعه کامل دفترچه راهنما قبل از راه اندازی دستگاه جوجه کشی ضروری است.

۲ – انتخاب محل مناسب برای نصب دستگاه با توجه به شرایط ذکر شده در دفترچه راهنما و DVD آموزشی.

۳ – در مدل های دارای رطوبت ساز اولتراسونیک (بخار سرد) مخزن دستگاه های مجهز به رطوبت ساز را با آب تصفیه شده (آب جوشیده خنک). (املاح آب باعث خرابی رطوبت ساز و بسته شدن منافذ پوسته تخم ها و خراب شدن فن ها می شود). زیر رطوبت ساز خالی باشد و چند سانت از زمین فاصله بدهید بطوری که رطوبت ساز بتواند از زیر هوا را به داخل خود بکشد. سیم برق رطوبت ساز را به پریز روی بدنه دستگاه متصل کنید و ولوم آن را روشن نمایید.

۴ – مخزن سنسور رطوبت را که روی دیوار داخلی دستگاه است را پر از آب کنید. (آب مورد استفاده مقطر یا بدون املاح باشد) به طوری که فیتیله خشک باشد یا به درستی به سنسور داخل خود متصل نباشد، مقدار رطوبت صحیح نمایش داده نمی شود. (معمولا ۱۰۰ نشان می دهد)

۵ – منوهای دستگاه در کارخانه تنظیم شده اند و در صورت نیاز می توانید مطابق تنظیمات داخل دفترچه تنظیم نمایید. بهتر است جهت هرگونه تغییر با واحد خدمات پس از فروش شرکت مشاوره نمایید.

۶ –  در زمان شروع کار ستر مطمئن شوید تا چراغ هچر (رنگ قرمز روی سیستم کنترل) خاموش باشد.

۷ دستگاه پس از روشن شدن ابتدا دما را تنظیم می کند و پس از رسیدن دما به محدوده ۳۷ درجه عدد رطوبت را نشان می دهد و در صورت نیاز رطوبت ساز روشن می شود.

۸ بعد از قرار دادن تخم پرندگان در دستگاه می توانید جهت اطمینان از دما و رطوبت را نشان داده شده از دماسنج جیوه ای آزمایشگاهی و رطوبت سنج عقربه ای مناسب استفاده نمایید و در صورت اختلاف می توانید با شرکت مشاوره نمایید و طبق دستورالعمل، کالیبره نمایید.

۹ ۳ روز پایانی برای هچ سیستم کنترل را به حالت هچ برده ( با گرفتن دو دکمه پایین و بالا این کار صورت می گیرد و چراغ هچر روشن می شود) و تنظیمات دما و رطوبت را متناسب هر پرنده تغییر دهید.

۱۰ در زمان هچر هنگامی که تخم مرغ ها را به سبد هچ انتقال دادید نسبت به نصب درب سبد و یا کشیدن توری روی سبد اقدام نمایید و برای جلوگیری از خروج جوجه از سبدها قفل درب را بگذارید.

۱۱ هنگام خروج جوجه ها در زمان هچ درب دستگاه را هرگز باز و بسته نکنید بلکه هر ۸-۱۰ ساعت یکبار بصورت جمعی جوجه ها را به بیرون از دستگاه منتقل نمایید.

۱۲ پس از هر دوره جوجه کشی دستگاه را پاکیزه نمایید و بعد از هر دو یا سه دوره جوجه کشی فن های روی دیواره دستگاه را بررسی کنید که املاح و گرد و غبار باعث از کار افتادن موتور نگردد. (پرز جوجه)

۱۳ اگر فعلا قصد جوجه کشی ندارید بعد از اتمام دوره درب دستگاه را باز کنید و به مدت ۶۰ دقیقه بگذارید دستگاه جوجه کشی بدون رطوبت ساز کار کند تا کاملا دیواره ها خشک شود، سپس آن را  بخوبی بسته بندی کرده و در جایی دور از نور آفتاب انبار نمایید.

شرایط مکان دستگاه جوجه کشی

عمل جوجه کشی طبق آنچه که در قبل گفته شده با اعمال شرایط خاصی در دما ، رطوبت و اکسیژن محیط اطراف تخم صورت می گیرد و در این راستا دستگاه جوجه کشی وظیفه حفظ این شرایط را دارد. لذا جهت جوجه کشی بهتر و صرفه جویی در مصرف انرژی مکان استقرار دستگاه جوجه کشی باید دارای شرایط اختصاصی باشد که به توضیح آن می پردازیم.

ابعاد محیط : حداقل ۵ برابر فضای اشغال شده توسط دستگاه فضا در اختیار دستگاه قرار دهید.

تهویه محیط: جنین از بدو تشکیل نیاز به اکسیژن و هوای سالم دارد و این اکسیژن از طریق دریچه های ورود هوا به دستگاه را پیدا کرده و هوای آلوده از دریچه های خروجی خارج می گردد. لذا تهویه اصولی در مکان نگهداری دستگاه جوجه کشی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. همچنین دستگاه را در اطراف مواردی که بوی نامطبوع دارند قرار ندهید (مثل آزمایشگاه هاو انبار مواد اولیه و محل نگهداری پرنده ها)

دما: دمای محیط تاثیر فراوانی بر عملکرد ماشین جوجه کشی و میزان انرژی مصرفی دارد. بهترین دما برای مکان دستگاه جوجه کشی بین ۲۲ تا ۳۰ درجه می باشد. همچنین دستگاه را در مقابل نور مستقیم خورشید و یا مقابل منبع تولید حرارت یا سرما قرار ندهید.

رطوبت: حداقل رطوبت محیط ۳۰ درصد و حداکثر رطوبت ۶۰ درصد باشد.  چنانچه از دستگاه های بدون رطوبت ساز استفاده می کنید رطوبت محیط را بالاتر از ۴۵ درصد نگهدارید.

برق: از اتصالات و کابل مطمئن جهت برق دستگاه جوجه کشی استفاده کنید، همچنین استفاده از یک ترانس محافظ برق لازم می باشد.

ضدعفونی: محل دستگاه جوجه کشی باید عاری از هرگونه عفونت و میکروب و قارچ باشد همچنین در مدخل ها از حوضچه ضدعفونی کفش استفاده شود. منافذ ورود حیوانات موذی و پرندگان را مسدود نمایید. گاهی اوقات مشاهده شده به علت حرارت قطعات الکترونیکی حشرات وارد دستگاه شده و مانع کار دقیق سیستم ها شده اند. همچنین بارها مشاهده کرده ایم که ورود موش به محل دستگاه و جویدن سیم ها باعث خاموشی دستگاه و اتلاف تخم مرغ ها شده است.

 

 

 

 

 

 

راهنمای تنظیمات سیستم کنترل دستگاه جوجه کشی مدل PLC-DQ1

 

 

 

 

۱ نمایشگر دما: در این محل دمای فعلی دستگاه جوجه کشی با دقت یک دهم نمایش داده می شود. (همچنین در هنگام ورود به تنظیمات در این محل عددی که برای یک پارامتر در نظر گرفته شده نمایش داده می شود.)

۲ نمایشگر رطوبت: در این محل مقدار رطوبت با دقت یک درصد نمایش داده می شود. (همچنین در هنگام ورود به تنظیمات در این محل عنوان منو با اختصار حروف و اعداد لاتین نمایش داده می شود.)

۳ کلید ورود به منوی تنظیمات

۴ کلید حرکت دستی راک

۵ کلید بالا ( مثبت)

۶ کلید پایین (منفی)

۷ این سیستم کنترل دارای ۶ چراغ جهت نمایش وضعیت دستگاه می باشد. که در کنار هر کدام نام آن مشخص شده است.

روش ورود، ذخیره و خروج از تنظیمات:

کلید منو  را به مدت ۳ ثانیه نگه دارید تا وارد تنظیمات دستگاه شوید. سپس کلید را رها کنید. اولین منویی که به شما نمایش می دهد stpt   می باشد. با استفاده از کلید های بالا و پایین می توانید مقدار عدد را تغییر دهید. برای عبور از این منو کافیست تا یکبار دکمه منو را فشار دهید. چنانچه ۳۰ ثانیه در منوها عملی انجام ندهید، دستگاه به طور خودکار با ذخیره تغییرات ایجاد شده از منو خارج می شود. همچنین می توانید بلافاصله پس از اعمال تغییر در تنظیمات با نگهداشتن کلید منو مدت ۳ ثانیه از منوی تنظیمات خارج شوید.

 

 

 

 

 

 

معرفی منوهای تنظیمات:

منوی اول stPt

جهت تنظیم دمای مورد نیاز کافیست در این منو عدد دلخواه را وارد نمایید. معمولا در هنگام ستر ۳۷.۷ و در ایام هچر ۳۷.۲ در نظر گرفته می شود. (جهت اطلاع از دمای مورد نیاز پرندگان به جدول پارامترها مراجعه نمایید.)

منوی دوم hyst

جهت تنظیم فاصله دمایی ترموستات برای قطع و وصل هیتر می باشد. بهترین گزینه ۰.۲ می باشد.

منوی سوم stph

اگر دستگاه شما به رطوبت ساز مجهز است مقدار رطوبت مورد نیاز را در این گزینه وارد نمایید.

منوی چهارم  stpa

این گزینه جهت تنظیم دمای اضطرار می باشد. بدین صورت که هرگاه دستگاه به دمای تعریف شده در این منو برسد فن اضطراری دستگاه اقدام به تخلیه هوای دستگاه خواهد کرد. بهتر است ۵/۰ درجه بالاتر از دما تنظیم شود.

منوی پنجم th

با تنظیم این گزینه بر روی مقدار دلخواه هرگاه دما به این مقدار بالاتر از دمای مورد نیاز برسد بوق اخطار دستگاه، به شما وضعیت را هشدار می دهد. بهترین عدد ۱.۵ می باشد.

منوی ششم tl

با تنظیم این گزینه بر روی مقدار دلخواه هرگاه دما به این مقدار پایین تر از دمای مورد نیاز برسد بوق اخطار دستگاه به شما وضعیت را هشدار می دهد. بهترین گزینه عدد ۱.۵ می باشد.

منوی هفتم tlp

مقدار این گزینه جهت پالسی نمودن المنت در محدوده دمایی مورد نیاز می باشد. بدین گونه که اگر عدد ۰.۳ را انتخاب نماییم و عدد منوی اول ۳۷.۷ باشد، دستگاه از هنگامی که دما به ۳۷.۴ برسد ( ۰.۳ کمتر از ۳۷.۷) المنت را به صورت پالسی یا قطع و وصل های پیاپی نگه می دارد تا شوک دمایی به تخم مرغ ها وارد نشود.

منوی هشتم  ton

مدت زمان لازم برای گردش راک دستگاه بر اساس ثانیه.

منوی نهم toff

مدت زمان لازم برای خاموش بودن موتور راک بر اساس دقیقه.

وضعیت هچر:

در هنگام هچ کردن (سه روز پایانی) کافیست تا دو کلید بالا و پایین (شماره ۵ و ۶ تصویر) را به مدت ۳ ثانیه همزمان نگه دارید تا چراغ هچر روشن شود. در این صورت حرکت راک از حالت اتوماتیک خارج شده و فقط می توانید با استفاده از کلید turner جهت راک را تغییر دهید. برای خروج از وضعیت هچر کافیست همین عمل را دوباره تکرار کنید.

راهنمای کالیبراسیون سنسورها:

کالیبراسیون چیست؟

کالیبراسیون اندازه گیری و تعیین صحت وسیله اندازه گیری در مطابقت با مرجع تایید شده می باشد. کالیبراسیون اجازه می دهد که میزان تصحیح لازم را نسبت به نشاندهی تعیین کنیم.

روش ورود به تنظیمات کالیبراسیون:

با نگهداشتن هم زمان ۲ کلید ( شماره ۳ و ۵ ) وارد          و         وارد منوی تنظیمات کالیبراسیون می شویم و با هر کلیک کردن روی دکمه          وارد گزینه های بعدی منو می شویم. با استفاده از کلید های بالا و پایین مقدار پارامترهای قابل تغییر را تغییر می دهیم و یا خروج از منو اطلاعات ذخیره می شود.

معرفی منوها:

Lsb : این گزینه مربوط به تنظیمات کارخانه است و غیر قابل تغییر می باشد.

d1 : در این منو مقدار اختلافات دمای سنسور با دستگاه کالیبراسیون را وارد می نماییم.

d2: این منو جهت کالیبراسیون سنسور رطوبت طبق روش دوم ذکره شده کارایی دارد.

dh: در این منو مقدار اختلاف رطوبت سنسور با دستگاه کالیبراسیون را وارد می نماییم.

dt: میزان اختلاف دمای سنسور رطوبت و سنسور دما را نشان می دهد.

t2: این گزینه مقدار دمای سنسور رطوبت در زیر فیتیله را نشان می دهد. این عدد همیشه باید کمتر از عددهای دستگاه نشان داده شود چنانچه هم دما با بیشتر نشان دهنده خشک بودن سنسور رطوبت می باشد.

Hum: این منو جهت انتخاب نوع سنسور رطوبت در بعضی از مدل های سیستم کنترل می باشد. این گزینه همیشه در حالت ۲Ntc باشد.

روش کالیبره سنسور دما:

  1. جهت کالیبره نمودن سنسور دما ابتدا به یک دماسنج خیلی دقیق و معتبر داریم.
  2. محل قرارگیری دماسنج در دستگاه اهمیت فوق العاده ای دارد، بهترین محل برای قرارگیری دماسنج در نزدیکی محل سنسور دستگاه و یا در روی شانه ها لابه لای تخم مرغ ها و در طبقات بالایی دستگاه می باشد. قرار دادن دماسنج در پشت شیشه و یا کف دستگاه و یا نزدیک دیواره های کناری موجب گمراهی شما در کالیبره کردن شده و اعداد نشان داده شده توسط دماسنج در این نقاط معتبر نمی باشد.
  3. مدت زمان لازم برای ثبات دمای دماسنج کالیبراسیون مهم می باشد. معمولا باید حدود یک ساعت دماسنج درون دستگاه باشد.
  4. در هنگام کالیبراسیون دمای محیط اطراف دستگاه اهمیت بسزایی دارد و طبق شرایط استاندارد تعریف شده در دفترچه راهنما برای جوجه کشی. (دمای حدود ۲۲ تا ۲۶ درجه و رطوبت ۳۵ تا ۵۵ درصد)
  5. هنگامی که دستگاه شما بالاترین دما را نشان می دهد( ۱/۳۸) را یادداشت کنید و بالاترین عدد دماسنج کالیبراسیون را هم یادداشت کنید ( ۹/۳۷) اختلاف دو عدد را در منوی d1 وارد نمایید(مثلا ۲/۰)
  6. با نگهداشتن کلید به سمت ۳ ثانیه اطلاعات ذخیره می گردد و از منوها خارج می شود.

 

سنسور رطوبت :

آشنایی با سنسور رطوبت ۲Ntc

نحوه عملکرد: این سنسور از طریق محاسبه دمای خشک و دمای تر و با استفاده از برنامه مخصوص که در حافظه دستگاه می باشد اقدام به محاسبه مقدار رطوبت می نماید که برای این کار دو عدد سنسور دمای حرفه ای و یک مخزن آب و یک فیتیله برای مرطوب نگه داشتن سنسور (تر) لازم می باشد که توسط کارخانه درون دستگاه تعبیه شده است.

توجه: هیچگاه نباید فیتیله خشک شود ( مخزن فیتیله را بدون آب نگذارید) در صورت خشک شدن سیستم با نشان دادن عبارت — و یا نشان دادن عدد ۱۰۰ به صورت چشمک زدن و صدای آلارم به شما اخطار می دهد. تا دمای دستگاه به محدوده ۳۷ نرسد رطوبت سنج و رطوبت ساز عمل نمی کنند این امر جهت ایمنی و جلوگیری از هرگونه خطای احتمالی در نظر گرفته شده است.

جهت دقت بیشتر سنسور هر از چند گاهی فیتیله سنسور را از رسوبات (شستشو با مایع ظرفشویی) پاک سازی کنید. از آب بدون املاح یا آب مقطر استفاده کنید.

کالیبراسیون سنسور رطوبت :

در منوی کالیبره وارد گزینه dh شده و مقدار اختلاف ثابت شده را وارد نمایید. جهت مراحل کار رعایت تمام نکات ذکر شده در قسمت کالیبره دما الزامی است.

نحوه سیم کشی سیستم کنترل  dq1

المنت رطوبت ساز موتور راک فن تخلیه
۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸
null Out-t null Out-h null Out-of null Out-A
خالی سنسور دما سنسور رطوبت(فتیله) برق ورودی
۱۶ ۱۵ ۱۴ ۱۳ ۱۲ ۱۱ ۱۰ ۹
Gnd Sh Vcc Std Vcc Stw phase null

 

 

 

 

 

 سیستم کنترل دستگاه جوجه کشی دی کیو شاپ

 

 

 

 

راهنمای تنظیمات سیستم کنترل دستگاه جوجه کشی PLC- Dqmi V5

۱ . نمایشگر دما: در این محل دمای فعلی دستگاه با دقت یک دهم نمایش داده می شود. (همچنین در هنگام ورود به تنظیمات در این محل عددی که برای یک پارامتر در نظر گرفته شده نمایش داده می شود.)

۲ . نمایشگر رطوبت: در این محل مقدار رطوبت با دقت یک درصد نمایش داده می شود. ( همچنین در هنگام ورود به تنظیمات در این محل عنوان منو با اختصار حروف و اعداد لاتین نمایش داده می شود.)

۳ . کلید ورود به منوی تنظیمات        

۴ . کلید حرکت دستی راک

۵ . کلید بالا        

  1. کلید پایین

۷ . این سیستم کنترل دارای ۳ چراغ جهت نمایش وضعیت دستگاه می باشد. که در کنار هر کدام نام آن مشخص شده است.

روش ورود، ذخیره و خروج از تنظیمات:

کلید منو          را به مدت ۳ ثانیه نگه دارید تا وارد تنظیمات دستگاه شوید، سپس کلید را رها کنید. اولین منویی که به شما نمایش می دهد st می باشد که جهت تنظیم دما می باشد. با استفاده از کلیدهای بالا و پایین می توانید مقدار عدد را تغییر دهید. برای عبور از این منو کافیست تا یکبار دکمه منو را فشار دهید. چنانچه ۳۰ ثانیه در منوها عملی انجام ندهید ، دستگاه بطور خودکار با ذخیره تغییرات ایجاد شده از منو خارج می شود. همچنین می توانید بلافاصله پس از اعمال تغییر در تنظیمات با نگهداشتن کلید منو به مدت ۳ ثانیه از منوی تنظیمات خارج شوید.

 

 

 

 

 

معرفی منوهای تنظیمات:

منوی اول st

جهت تنظیم دمای مورد نیاز کافیست در این منو عدد دلخواه را وارد نمایید. معمولا در هنگام ستر ۳۷.۷ و در ایام هچر ۳۷.۲ در نظر گرفته می شود.( جهت اطلاع از دمای مورد نیاز پرندگان به جدول پارامترها مراجعه کنید.)

منوی دوم hy

جهت تنظیم فاصله دمایی ترموستات برای قطع و وصل هیتر می باشد. بهترین گزینه ۰.۲ می باشد.

منوی سوم th

با تنظیم این گزینه بر روی مقدار دلخواه هرگاه دما به این مقدار بالاتر از دمای مورد نیاز برود بوق اخطار دستگاه جوجه کشی، به شما وضعیت را هشدار می دهد. بهترین گزینه عدد ۱.۵ می باشد.

منوی چهارم tl

با تنظیم این گزینه بر روی مقدار دلخواه هرگاه دما به این مقدار پایین تر از دمای مورد نیاز برسد بوق اخطار دستگاه ، به شما وضعیت هشدار را نشان می دهد. بهترین گزینه عدد ۱.۵ می باشد.

منوی پنجم tp

مقدار این گزینه جهت پالسی نمودن المنت در محدوده دمایی مورد نیاز می باشد. بدین گونه که اگر عدد ۰.۳ را انتخاب نماییم و عدد منوی اول ۳۷.۷ باشد. دستگاه از هنگامی که دما به ۳۷.۴ برسد ( ۰.۳ کمتر از ۳۷.۷) المنت را بصورت پالسی یا قطع و وصل های پیاپی نگه می دارد تا شوک دمایی به تخم مرغ ها وارد نشود.

منوی ششم tn

مدت زمان لازم برای گردش راک دستگاه بر اساس ثانیه.

منوی هفتم tf

مدت زمان لازم برای خاموش بودن موتور راک بر اساس دقیقه.

وضعیت هچر:

در هنگام هچ کردن (سه روز پایانی) کافیست تا دو کلید بالا و پایین (شماره ۵ و ۶ تصویر) را به مدت ۳ ثانیه همزمان نگه دارید تا چراغ هچر روشن شود. در این صورت حرکت راک از حالت اتوماتیک

 

ارسال یک نظر

X