بازگشت به بالا

ضدعفونی جوجه کشی

ضدعفونی جوجه کشی

بهداشت: تمیز کردن و ضد عفونی کننده

بیماری ها و عفونت ها همیشه یک نگرانی عمده برای صنعت طیور، به خصوص در جوجه کشی می باشد. خوشبختانه با ضدعفونی مرغداری ها از آلودگی میکروبی و ویروسی می توان پیشگیری کرد و با استفاده از شیوه های مدیریت مناسب و محصولات بهداشتی مدرن کنترل کرد.

بعضی از میکروارگانیسم ها نسبتا بی ضرر در حالی که بسیاری از آنها بیماری زا هستند. برخی از میکرووارگانیسم ها تهدید مرگباری به یک گونه از حیوان می باشد و در حالی که هنوز برخی از آنها بی ضرر به گونه دیگر حیوانات می باشد. برای از بین بردن بعضی از این موجودات به راحتی نابود  می شوند در حالی که دیگر میکرووارگانیسم ها بسیار دشوار از بین می روند.شرایط های مختلفی برای کنترل میکروبی برای از بین بردن میکروارگانیسم های بیماری وجود دارد که سه دوره معمولا استفاده می شود، که این موارد و دوره ها شامل: عقیم سازی میکروارگانیسم ها، ضد عفونی، و بهداشت محیط.

عقیم سازی: تخریب تمام اشکال عفونی و تولید مثلی تمام میکروارگانیسم ها (باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها، و غیره).

مواد ضد عفونی کننده: تخریب تمام اشکال رویشی از میکروارگانیسم ها. اسپورها نابود نخواهد شد.

بهداشت: به کاهش تعداد میکروارارگانیسم های بیماری زا را به یک سطح که در آن یک تهدید بیماری را به میزبان خود مطرح نیست. بهداشت و پاکیزگی سالن جوجه کشی و مرغداری باعث می شود سالن عاری از هرگونه میکروارگانیسم باشد.

برای رسیدن به یک شرایط مطلوب جوجه کشی بررسی بهترین شرایط در نظر گرفتن مهم ترین مواد ضدعفونی برای از بین بردن میکروارگانیسم های موجود در دستگاه جوجه کشی و محیط به یاد داشته باشید که ضدعفونی هر دوره جوجه کشی الزامیست.
تمیز کردن مناسب امکانات و وسایل و تجهیزات سالن جوجه کشی اکثریت قریب به اتفاق همه موجودات را حذف و باید قبل از استفاده از ماشین جوجه کشی مواد ضد عفونی کننده استفاده شود. ضدعفونی جوجه کشیاین امر به همه قسمت های داخل جوجه کشی از جمله کف، دیوار، فن ها، موتور، اتاق هچر، سینی، شانه ها، تجهیزات پردازش جوجه ها و پرسنل نیاز به تمیز کردن و شستن و ضدعفونی دارند. موفقیت یک برنامه هچری، تنها با ضعیف کردن حلقه میکروارگانیسم ها محدود است.
این بسیار مهم است به حذف مواد آلی به عنوان آنچه که عملی از سطوح برای ضد عفونی است. تمام باقی مانده از  دوره جوجه کشی از جمله جوجه های وازده، پوسته تخم مرغ، مدفوع، باقیمانده بافت، کرک وپر و غیره باید از جوجه کشی حذف شوند. این است که با تمیز کردن کامل با استفاده از آب گرم و تمیز کردن پارچه قسمتی از ضدعفونی انجام خواهد شد. در انتخاب مواد شوینده مناسب و در نتیجه تمیزترین محیط جوجه کشی ممکن دقت داشته باشید.برای تمیز کردن سطوح با آب توجه ویژه در سختی، شوری و PH آب داشته باشید. شستشو کامل با مقادیر فراوان آب به خوبی فرایند تمیز کردن را انجام نمی دهد و کامل ترین روش برای ضدعفونی که حذف باقی مانده طولانی از میکروارگانیسم ها را از بین می برد  مواد شوینده استاندارد می باشد از قبیل جی پی سی۸ ، گلوتارآلدئید، بهسایداین، ساولن و مواد آلی دیگر.
سطوح جوجه کشی با محلول ضد عفونی کننده مناسب تنها پس از شستشو و دود دادن کاملا تمیز شده است. همه مواد ضد عفونی کننده برای هر وضعیت مناسب است. در هنگام انتخاب مواد ضد عفونی کننده مناسب، به موارد زیر دقت فرمایید:
۱.نوع سطح تحت ضدعفونی
۲.پاکیزگی سطح.
۳.نوع سطوحی که ضدعفونی انجام می شود.
۴.ماندگاری مواد ضدعفونی کننده و اثر گذاری آن.
۵.محدودیت زمان در طول مدت ضدعفونی کردن.
۶. خورندگی و روندگی محلول ضدعفونی.
۷. میزان اثرگذاری محلول ضدعفونی بر روی میکروارگانیسم های مختلف.

ضدعفونی جوجه کشی

اگر چه بسیاری از مواد ضد عفونی کننده در دسترس هستند، ضدعفونی کننده هایی که بیشتر برای جوجه کشی استفاده می شوند، شامل: ترکیبات چهارتایی آمونیوم، فنل ها و آلدئیدها هستند. با این حال، هریک از مواد ضد عفونی کننده تنها برای مکان و تجهیزات خاص که شامل انواع میکروارگانیسم ها است طراحی شده و طبق دستورات کارخانه استفاده می شود.

 

ارسال یک نظر

X