بازگشت به بالا

مدیریت بهداشتی تخم مرغ های هچ شده

مدیریت بهداشتی تخم مرغ های هچ شده

مدیریت بهداشتی تخم مرغ های هچ شده

مشکل عمده در صنعت طیور، آلودگی باکتریایی پوسته تخم مرغ است. که با این مشکل باید تدابیری اندیشیده شود تا مدیریت بهداشتی تخم مرغ های هچ شده به مخاطره نیافتد. تخم مرغ های کثیف در ماشین آلات اغلب تمایل به ترکیدن دارند. این امر شانس انتقال بیماری را به مایعات فراهم کرده و باعث از بین رفتن و کاهش قابلیت جوجه درآوری می گردد. آلودگی در پوسته ی تخم مرغ های بستر که حاوی میزان بیشتری از باکتری هاست، برجسته تر است.

از دیگر عوامل موثر در آلودگی می توان به جعبه های تخم مرغ ، وسایل حمل و نقل، جوندگان، مگس ها، لباس و دست کارکنان جوجه کشی، بازدیدکنندگان و غیره اشاره نمود. ظهور واکسیناسیون داخل تخم مرغ حتی با اینکه برای اجرای واکسن تخم نطفه دار ها را سوراخ می کنند به بهبود بهداشت هچ تخم ها کمک می کند.

چگونه و چه زمانی باکتری به داخل تخم نطفه دار نفوذ می کند؟

  1. چیزی به عنوان پوسته تخم مرغ استریل وجود ندارد. تخم نطفه داری که از لوله تخم بر (آویداکت) عبور می کند میزان کمی باکتری دارد. زمانی که تخم از کلوآک عبور می کند میزان بیشتری باکتری روی پوسته قرار می گیرد. از ۳۰۰ تا ۵۰۰ باکتری ممکن است در زمان تخم گذاری بر روی پوسته یافت شود.
  2. یک پوسته طبیعی دارای ۸۰۰۰ حفره است. اکثر این حفره ها از لحاظ قطری بسیار کوچکند و باکتری ها توانایی نفوذ از آن ها را ندارند. با این حال برخی منافذ آنقدر بزرگ هستند که به باکتری ها اجازه نفوذ می دهند.
  3. زمانی که تخمی گذاشته می شود دمای آن از دمای محیط بیشتر است. این تخم به اندازه دمای محیط خنک می شود و این خنک شدن باعث می شود محتویات داخل تخم مرغ نیز منقبض گردند به صورتی که داخل تخم مرغ فشاری منفی ایجاد می شود. باکتری های موجود در محیط یا روی سطح تخم مرغ می توانند به این طریق از روی پوسته و غشای آن به داخل تخم مرغ کشیده شوند.

بهداشت هچری

 

روش های هچ بهداشتی تخم مرغ نطفه دار:

  1. مدیریت: مدیریت بهداشتی تخم مرغ های هچ شده یکی از موارد مهم در جوجه کشی می باشد. بهترین شکل از تفریخ بهداشتی تخم مرغ، مدیریتی است که به سمت تولید تمیز تر تشویق کند. تخم ها بلافاصله پس از جمع آوری و قبل از اینکه باکتری ها فرصت کافی برای نفوذ به داخل تخم مرغ را از طریق پوسته و غشای پوسته داشته باشند، باید ضدعفونی گردند.
  2. سمباده زدن و پاک کردن: سمباده زدن و پاک کردن تخم مرغ ها در زمان جمع آوری به شرطی که زیاد استفاده نشود، یک عمل بهداشتی خوب است. وقتی که تخم مرغ با یک یا دو حرکت جارویی با کاغذ سمباده یا پارچه پاک می شود بهداشت هچ خوبی خواهد داشت. البته سمباده زدن بیش از حد می تواند به کوتیکول آسیب برساند.
  3. دمنده گرد و غبار: شامل استفاده از یک صفحه دمنده یا یک لوله ی هوا برای دمیدن در سالن مادر جهت زدودن گرد و غبار از سراسر گاری های واجد تخم مرغ های تفریخ شده می باشد. دمیدن گرد و غبار از روی تخم مرغ ها و گاری ها، بار میکروبی را پس از رسیدن به هچری کاهش می دهد.
  4. مه پاش (رطوبت ساز اولتراسونیک) : استفاده از مه پاش اولتراسونیک باعث می شود که تخم مرغ ها مرطوب نشوند و بخوبی به تمام تخم نطفه دار رطوبت کافی برسد و خیس نشوند. رطوبت سرد اولتراسونیک برای بهبود درصد هچ و کیفیت جوجه ها موثر می باشد.

 

 

 

 

ارسال یک نظر

X