بازگشت به بالا

ویژگیهای بلدرچین و محصولات آن

تخم بلدرچین گوشت محصولات بلدرچین

ویژگیها و محصولات بلدرچین

همانطور که اشاره شد بلدرچینها دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که آنها را از سایر طیور متمایز کرده و صنعت پرورش بلدرچین را یه یکی از سود آورترین صنایع بدل کرده است، در ذیل به برخی از این ویژگیها اشاره کوتاهی خواهیم داشت:

۱- سرعت بالای رشد در این پرنده بسیار قابل توجه و در حدود ۵/۲- ۵/۳ برابر سایر طیور است. بلدرچینها عموما در ۳۵-۴۵ روزگی به وزن ۱۸۰ ۲۲۰ گرم رسیده و آماده کشتار می شوند ضمن اینکه سن بلوغ نیز در حدود ۷-۸ هفتگی است.
۲- سن پائین بلوغ جنسی: این پرندگان در ۶-۵ هفتگی قادر به تخمگذاری شده و در ۸-۷ هفتگی به بلوغ کامل جنسی رسیده و آمادگی تولید مثل پیدا می کنند.
۳- فاصله نسلی کوتاه، که اعمال برنامه های اصلاح نژادی را در آنها به خوبی امکان پذیر می سازد.
۴- میزان تخمگذری بالا، بلدرچینها به طور وحشی سالانه در حدود ۸۰ – ۶۰ عدد تخم می گذارند اما در اسارت و با اعمال برنامه های مدیریتی قوی در زمینه تغذیه و نوردهی مصنوعی می توانیم این رقم را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش داده و به عدد ۲۵۰- ۱۵۰ عدد تخم در سال دست پیدا کنیم.

محصولات بلدرچین

محصولات بلدرچین ویژگیهای منحصر به فردی هستند که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم :
گوشت و تخم بلدرچین خوراکی بسیار کامل و ایده آل خصوصا برای کودکان، زنان حامله و افراد مسن می باشد. می توان گفت که تقریبا در هیچ ائینی منع مذهبی برای مصرف گوشت و تخم این پرنده دیده نمی شود و محصولات آن در تمامی جهان مشتریان خود را دارد.
تخم و گوشت بلدرچین به دلیل داشتن چربی و کالری پائین و دارا بودن مقادیر زیاد آمینو اسیدهای ضروری، ویتامینها، اسیدهای چرب اشباع نشده، فسفو لیپیدها و … ، که هر کدام عناصری واجب و حیاتی برای رشد و سلامتی روحی و جسمی انسانها هستند، جزء مواد غذائی ایده َآل به شمار می روند.
در مقایسه با گوشت و تخم سایر پرندگان، محصولات این پرنده از اهمیت بیشتری برخوردار است و حتی به دلیل داشتن فاکتورهای مهم غذائی بعنوان دارو جهت تامین نیاز بیماران مصرف می گردد.
معمولا وزن یک تخم بلدرچین حدود ۱۳-۹ گرم است که از این میزان حدود ۳۳-۳۲% مربوط به زرده، ۵/۵۹-۵/۴۸ % آلبومین و حدود ۲۰- ۳/۸ % مربوط به پوسته می شود. مواد تشکیل دهنده تخم هم عبارت اند از: آب (۳/۷۴-۸/۷۳ %)، کربوهیدرات (۱%)، پروتئین (۱/۱۳-۶/۱۱%)، چربی (۴/۱۲- ۱/۱۱%)، مواد معدنی (۱/۱%)، انرژی (۱۶۱cal/100g) و کلسترول (۸۴۴mg/dl ).
همچنین گوشت این پرنده محصولی بسیار ترد و خوشمزه و مرکب از: آب ۶۵/۶۲% ، چربی ۳/۳% ، پروتئین ۲۶% ، مواد معدنی ۲/۳% و انرژی ۸۰ cal/100g می باشد.
جالب است بدانید درصد قسمتهای گوناگون لاشه یک بلدرچین به صورت زیر است:
گوشت سینه ۴۲-۳۹% ، گوشت ران ۲۸-۲۶%، گردن ۶/۲-۲ %، قلب ۸/۰-۱% ، امعا و احشا ۱/۳-۹/۱% ، جگر ۳/۲-۶/۱% و چربی بطنی ۴/۱-۱/۰% .
با توجه به کلیه موارد ذکر شده و همچنین بازده اقتصادی مناسبی که پرورش این پرنده در پی دارد، طی چند در ایران نیز شاهد تاسیس و رشد مزارع صنعتی پرورش بلدرچین بوده ایم و هم اکنون نظر به تبلیغات صورت گرفته و افزایش سطح آگاهی مردم، شاهد افزایش روز افزون مصرف محصولات آن درسطح جامعه می باشیم و امید است که در آینده نیز با افزایش حمایتهای دولتی از این بخش و همچنین توسعه روشهای علمی و صنعتی نگهداری و پرورش این پرنده، بیش از پیش شاهد رشد و تکامل این صنعت در ایران باشیم.

محصولات بلدرچین

ارسال یک نظر

X