بازگشت به بالا

پارامترهای جوجه کشی

ملزومات جوجه کشی

پارامترهای جوجه کشی

در این جدول طول دوره جوجه کشی و پارامتر جوجه کشی مشخص شده است ؛ دما و رطوبت و تهویه در ستر و هچر انواع پرندگان از قبیل..

پرنده طول دوره جوجه کشی روز انتقال به هچر دما در ایام ستر رطوبت در ایام ستر تهویه در ایام ستر دما در ایام هچر رطوبت در ایام هچر تهویه در ایام هچر
مرغ ۲۱ ۱۸ ۳۷.۷ ۶۰ ۳۸.۲ ۳۷.۲ ۷۰ ۳۸
مرغ شاخدار ۲۶ تا ۲۸ ۲۳ ۳۷.۵ ۵۵ تا ۶۰ ۳۸.۲ ۳۷.۲ ۷۰ ۳۸
بوقلمون ۲۸ ۲۴ ۳۸ تا ۳۷ ۶۰ ۳۷.۵ تا ۳۸.۵ ۳۷.۲ ۷۰ ۳۸
بلدرچین ۱۷ ۱۴ ۳۷.۷ ۶۵ ۳۸.۲ ۳۷.۲ ۷۵ ۳۸
قرقاول ۲۴ تا ۲۶ ۲۱ تا ۲۳ ۳۷.۶ ۶۵ ۳۸.۱ ۳۷.۲ ۷۵ ۳۸
کبک ۲۴ ۲۱ ۳۷.۵ ۵۵ تا ۶۰ ۳۷ ۳۷ ۷۰ ۳۷.۵
اردک ۲۸ ۲۵ ۳۸ تا ۳۷ ۷۰ ۳۸.۵ تا ۳۷.۵ ۳۷.۲ ۷۵ تا ۸۰ ۳۸
غاز ۳۰ ۲۸ ۳۸ تا ۳۷ ۶۰ تا ۶۵ ۳۸.۵ تا ۳۷.۵ ۳۷ ۷۵ تا ۸۰ ۳۷.۵
شترمرغ ۴۲ ۳۹ ۳۶.۳ ۲۰ تا ۲۵ ۳۶.۹ ۳۶.۶ ۲۵ تا ۳۰ ۳۷.۱

 

انتخاب تخم نطفه دار مناسب جوجه کشی

تخم مرغ های جوجه کشی بایستی دارای خصوصیاتی باشند تا بتوان طبق پارامتر های جوجه کشی از آنها استفاده کرد، این شرایط عبارتند از:

نطفه داری، اگر نطفه داری بالا نباشد بیشتر تخم مرغ هایی که در ماشین جوجه کشی گذاشته می شوند و اگر هم طبق پارامترهای جدول بالا طی شود به جوجه تبدیل نخواهند شد و بایستی دور ریخته شوند. خروس مورد استفاده باید فعال و به اندازه کافی اسپرم تولید کند. خروس ها باید بطور متناوب مورد استفاده قرار بگیرند تا استراحت کافی داشته باشند. باید اغلب از خروس های جوان استفاده شود. پارامترهای جوجه کشی( از ۷ تا ۸ ماهگی به بعد قادر اسپرم هستند.) خروس های با سن بالاتر از ۲ سال مناسب جوجه کشی نمی باشند و باید نسبت به جایگزین کردن آنها با خروس های جوان و سالم اقدام نمود. البته از خروس هایی که ارزش ژنتیکی خوبی دارند مدت زمان بیشتری استفاده می شود. برای بدست آوردن نطفه داری بالا باید نسبت بین مرغ و خروس مناسب باشد. معمولا به ازای هر ۱۰ مرغ یک خروس کافی خواهد بود.

رابطه تغذیه در نطفه داری تخم مرغ ها

وضع تغذیه گله نیز در نطفه داری تاثیر زیادی دارد. کمبود بعضی از ویتامین ها بخصوص آ (A) و ایی (E) و نیز کمبود پروتئین جیره باعث کاهش نطفه داری می گردد. وضع و شرایط آب و هوا در تولید اسپرم دخالت دارد. در هوای گرم و یا سرد تولید اسپرم کاهش می یابد و در هوای سرد که گاهی باعث یخ زدن تاج و در نتیجه کاهش اسپرم می گردد مبادرت به قطع تاج می شود. همچنین در هوای بسیار گرم جمع آوری تخم مرغ ها جهت جوجه کشی انجام نمی شود. تولید تخم مرغ و سن مرغ در میزان نطفه داری تاثیر دارد. هر اندازه میزان تخم گذاری زیادتر باشد درصد نطفه داری نیز بیشتر می شود، زیرا در مرغان تخم گذار خوب تمام اعمال فیزیولوژیکی بخوبی انجام می گیرد و لذا تمایلات جنسی در این گونه مرغ ها بالاست. در اوایل تخم گذاری که اندازه تخم مرغ ها کوچک است درصد نطفه داری کمتر است ولی به تدریج با افزایش وزن تخم مرغ، درصد نطفه داری نیز افزایش می یابد. در مرغ های خیلی مسن و یا خیلی جوان درصد نطفه داری کم است. خویش جفتی دارای اثر منفی در نطفه داری است و هرچه درجه همخونی افزایش یابد درصد نطفه داری کم می شود. آمیخته گری سبب افزایش درصد نطفه داری می گردد.

طبق مطالب گفته شده راجع به جوجه درآوری، حتما باید تمام پارامترهای جوجه کشی را انجام دهید تا جوجه کشی موفقی داشته باشید.

 

1 دیدگاه

  1. […] و در ۳ روز آخر ۶۵ تا ۷۵ درصد متغیر باشد. (توضیحات بیشتر  پارامترهای جوجه کشی ). دقت فرمایید دمای دقیق و یا کالیبره شده دمای نسبی تخم […]
    پاسخ

ارسال یک نظر

X