بازگشت به بالا

پرورش جوجه غاز محلی

غاز اوکراینی

غاز پرنده نگهبان می باشدو گوشت آن خیلی لذیذ می باشد.

غازها متعلق به راسته ی غاز سانان، خانواده ی آناتید، زیرخانواده ی آنسرین و دسته ی غاز ها هستند. پرندگانی خون گرمند و توانایی پرواز دارند و شنوایی و بینایی شان تکامل یافته است. راسته ی غاز سانان منقار پهنی دارند که دارای حفره های فراوان حسی است. همچنین دارای پرده بین انگشتان پا هستند. جوجه هایشان هم پس از بیرون آمدن از تخم توانایی شنا کردن در آب را دارند. پروش جوجه غاز محلی راحت ترین پرورش در بین سایر ماکیان می باشد.

تخم غاز

تخم غاز ۱.۸ برابر درشت تر از تخم مرغ است و پوسته ی آن ۱.۵ برابر ضخیم تر از پوسته ی تخم مرغ است. تعداد روزنه های پوسته ی تخم غاز در واحد سطح نسبت به تخم مرغ کم تر است. زرده ی تخم غاز کم آب تر و چرب تر از تخم مرغ است. درصد سفیده ی تخم غاز ۵۲.۵، زرده۳۵.۱ و پوسته ۱۲.۴ است .

جوجه کشی غاز

طول مدت جوجه کشی در غاز۳۰ روز است. ۲۷ روز در ستر با دمای ۳۷٫۷ درجه ی سلسیوس و رطوبت ۶۰ تا ۶۵ درصد و ۳ روز آخر در هچر با ۳۷ درجه ی سلسیوس و رطوبت ۸۰ درصد. پرورش جوجه غازالبته جوجه کشی غاز شگردهای خاص دارد که می توانید در بخش علمی دی کیوشاپ قسمت پرورش غاز طریقه جوجه کشی مخصوص غاز را مطالعه بفرمایید. طول مدت جوجه کشی غاز نژاد اوکراینی ۳۵ روز می باشد که ۳ روز آخر به عنوان هچر استفاده می شود. تخم غازها باید به حالت افقی قرار بگیرند و با زاویه ی ۱۸۰ درجه بچرخند. جنین بسیار به افزایش درجه ی حرارت حساس است. خنک سازی تخم ها هر ۲ روز یک بار برای ۱۵ دقیقه صورت می گیرد. از روز پانزدهم هم هر ۲ روز یک بار تخم غازها را با آب ۳۷٫۵ درجه ی سلسیوس اسپری می کنند. دستگاه جوجه کشی باید ۲۱ درصد اکسیژن داشته باشد. تهویه ی ماشین جوجه کشی تخم غاز دو برابر بیش تر از تهویه ی تخم مرغ است. بهترین وزن تخم غاز برای جوجه کشی ۱۲۰ تا ۱۶۰ گرم است و ایندکس مناسب آن ۱٫۵۱ می باشد. از یک تخم ۱۵۰ گرمی ، یک جوجه ی ۱۰۰ گرمی به وجود می آید. دوره ی جنینی آن ۱۰ روز بیش تر از تخم مرغ است.

روش های پرورش جوجه غاز محلی

پرورش غاز در سالن بسته – پرورش به صورت سالن و مرتع – پرورش به صورت سیستم باز – پرورش در شالیزار مناسب منطقه ی شمال ایران و سایر شالی کاری های کشور – پرورش توأم غاز و ماهی در استخر های پرورش ماهی مناسب حاشیه ی رودخانه های کشور. در هر نوع از پرورش، مرحله ی ابتدایی پرورش دشوارترین است که تا سه هفتگی طول می کشد . در این مرحله جوجه ها به شدت به سرما حساسند. برای پرورش سه روز اول جوجه غاز دمای سالن ۳۰تا ۳۵ درجه ی سانتی گراد و در پایان هفته دما به ۲۹ درجه می رسد. در پایان هفته ی دوم دما به ۲۵ درجه کاهش می یابد . در سالن بسته نیاز به تهویه وجود دارد ولی در روش های باز در این نوع هزینه هم صرفه جویی می شود.

ارسال یک نظر

X