بازگشت به بالا

کلیات جوجه کشی

جوجه غاز اکراینی

ضدعفونی تخم نطفه دار

تخم مرغ نطفه دار کثیف باید به آرامی با یک برس، یک قطعه از کاغذ سمباده نرم، یا پنبه بخوبی تمیز شود. برای از بین بردن گل و لای موجود بر روی تخم نطفه دار بهتر است با آب برای تمیز کردن تخم نطفه دار استفاده نشود.
پاک کردن از تخم مرغ به آرامی با یک پارچه مرطوب و تمیزاستفاده شود درجه حرارت آب باید حدود ۴۰ درجه سانتیگراد باشد، آب باید نسبت به تخم نطفه دار گرمتر باشد. آب گرم باعث می شود که گردو خاک از منافذ تخم نطفه دار نفوذ نکند.
هرگزضدعفونی تخم نطفه دار را با آب معمولی خیس نکنید، تا راه نفوذ باکتری ها باز شود.  به احتمال زیاد به رشد باکتری ها کمک می کنید و بجای ضدعفونی تخم نطفه دار به رشد باکتری ها دست بردید.حتما دقت فرمایید بعد از ضدعفونی تخم نطفه دار تخم ها را با حوله خشک تمیز کنید و داخل شانه ها تیزی تخم نطفه دار به طرف پایین باشد بچینید.

نگهداری تخم نطفه دار

محل ذخیره و نگهداری تخم نطفه دار در یک مکانی سرد با درجه حرارت بین ۱۲ تا ۱۸ درجه سانتی گراد باشد و رطوبت نسبی ۷۰ تا ۷۵%  با مدت زمان ۷ روز انبار شود. تخم نطفه دار ضدعفونی شده را در یک کارتن پلاست فوم بسته بندی کنیدی تا راه نفوذ هوا را ببند. و کمی به کارتن ها شیب دهید بهتر است برای مدت بیش از ۷ روز نگهداری سر پهن تخم (کیسه هوایی تخم نطفه دار) را به سمت بالا قرار دهید و روزی ۲ مرتبه چرخش داشته باشد.تقریبا هر چقدر به تعداد روز نگهداری تخم نطفه دار بگذرد درصد هچ تخم نطفه دار ها کم می شود.جوجه کشی طبیعی

زمانی که تعداد تخم نطفه دار جمع آوری شده کم می باشد می توانید جوجه کشی طبیعی به کمک اردک موسکووی انجام دهید و روی تخم ها تعداد کم بنشیند. تعداد تخم مرغ هایی که زیر انواع پرندگان می توانند جوجه کشی طبیعی انجام دهند عبارتند از: یک اردک مسکووی روی ۸ تا ۱۲ تخم مرغ میخوابد. برای یک مرغ می تواند متناسب با جثه و وزن حدود چهار تا شش تخم مرغ جوجه کشی کند.
اگر شما برای جوجه کشی طبیعی از یک غاز استفاده می کنید به بطور نسبی شما می توانید ۱۰ تا ۱۵ تخم مرغ را زیرغاز کرچ قرار دهید.
برای جوجه کشی طبیعی پرنده باید کرچ باشد تا پروسه جوجه کشی طبیعی را انجام دهد.جوجه کشی طبیعی اعتقاد بر این است برای بدست آوردن بهترین نتایج کلی، اما اگر شما می توانید از جوجه کشی طبیعی استفاده کنید فقط تعداد محدودی از تخم نطفه دار را می شود جوجه کشی کرد و غریضه کرچی پرنده کار دشواریست. ولی جوجه کشی مصنوعی تعداد نامحدودی می توان هچ کرد و فصل مشخصی هم ندارد و تمام فصول از دستگاه جوجه کشی می توان استفاده کرد.
نور بینی و کندلینگ یک امر مهم در جوجه کشی می باشد و حتما باید در روز ۷ تا ۱۰ انجام شود پس از روز دهم، تخم مرغ در زیر نور قرار دهید و تخم نطفه دار باید حالت عنکبوتی و رگه داشته باشد و اگر غیر این بود از دستگاه خارج شود.

تنظیم در جه حرارت و رطوبت دستگاه جوجه کشی

شرایط دقیق و متفاوت در انوع ماشین جوجه کشی وجود دارد و هر یک از ماشین های جوجه کشی را باید طبق دستورات دفترچه راهنمای همان شرکت تولیدی دستگاه جوجه کشی انجام داد.

تنظیم درجه حرارت از یک ماشین جوجه کشی اجباری است و باید در مرحله ستر حدود ۳۷.۷ درجه سانتی گراد باشد و در ۳ روز آخر(مرحله هچر) حدود ۳۷.۲ درجه سانتی گراد باشد. رطوبت نسبی دستگاه جوجه کشی فول دیجیتال در مرحله ستر باید حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد باشد و در ۳ روز آخر ۶۵ تا ۷۵ درصد متغیر باشد. (توضیحات بیشتر  پارامترهای جوجه کشی ). دقت فرمایید دمای دقیق و یا کالیبره شده دمای نسبی تخم نطفه دار می باشد که سیستم کنترل بعضی از ماشین جوجه کشی های شرکت ها مختلف قابلیت تنظیم دقیق و یا کالیبراسیون را ندارد و به همین خاطر یکی از دلایل هچ پایین همین معضل می باشد.هچر غاز

چرخش تخم نطفه دار ها در دستگاه جوجه کشی  باید  ۱۸۰ درجه باشد این امر بصورت دستی تقریبا ۴ مرتبه در روز انجام می شود و در چرخش اتوماتیک بوسیله موتور گیربکس ساعتی ۱ مرتبه بصورت نرم و گهواره ای انجام می گیرد.

پس از ۲۷ روز  تخم نطفه دار غاز ها را به هچر انتقال دهید. شما نیاز به انتقال تخم غاز از شانه (در بعضی موارد تخم غاز ها در شانه قرار می دهند) را به سبد هچری منتقل کرده و درپوش سبد را قفل کنید تا جوجه ها به بیرون پرت نشوند.

تنظیمات جوجه کشی غاز با دیگر پرنده ها تفاوت دارد. درجه حرارت در هچر باید در حدود ۳۷ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی هم باید ۸۰ درصد باقی مانده است.
هنگامی که  فرایند بیرون آمدن جوجه غاز ها از تخم قابل مشاهده و شروع می شود،  درجه حرارت را کاهش دهید و به۳۶.۵ درجه سانتیگراد برسد. قبل از قرار دادن تخم نطفه دار در هچر، شما باید تخم نطفه دار از هفته دوم جوجه کشی به بعد را با پاشیدن آب گرم رطوبت دستی و اکسیژن تازه به تخم ها وارد نمایید. دمای آب برای پاشیدن روی تخم ها مهم می باشد که دمای نسبی حدود ۳۷.۵ درجه سانتیگراد است.

 

 

1 دیدگاه

  1. نویسنده
    جوجه کشی
    پاسخ

ارسال یک نظر

X