بازگشت به بالا

کیفیت جوجه کشی

کیفیت جوجه

کیفیت جوجه کشی

واژه کیفیت جوجه تمامی متغیرهایی را شامل می شود که به طور مستقیم در کسب اطمینان از قابلیت جوجه برای دستیابی به بهره وری مناسب دخیل هستند.

سلامتی جوجه یکی از اجزای اصلی کیفیت جوجه است. کنترل این جنبه از کیفیت با کسب اطمینان از اینکه جوجه حامل و مبتلا به گروه مشخصی از عفونتها نیست ( سالمونلوز، مایکوپلاسمولوز، کلی باسیلوز و غیره) حاصل می شود.

 

الف. خطرات ناشی از ورود پرندگان جدید به داخل گله

بعد از جوجه کشی توسط دستگاه جوجه فول دیجیتال جوجه ها را به آرامی به داخل سالن پرورش منتقل می کنیم. دقت داشته باشید جوجه ها در هفته اول پرورش نیاز به گرمای ۳۰- ۳۵ درجه سانتی گراد دارد. و هر هفته طبق برنامه ریزی ۱ درجه از دمای سالن کاسته می شود.

جوجه یا هر حیوان تازه وارد دیگری می تواند حامل گروه خاصی از میکروارگانیسم ها و یا حامل درمانگاهی برخی دیگری ( مثل کریزای عفونی، کلامیدیوز) باشد. در صورت تماس جوجه با سایر جوجه ها و یا حیوانات حساس در برابر عامل بیماریزا ، اپیدمی به وجود می آید.

-مزرعه پرورش طیور ممکن به طور مزمن توسط برخی از انواع میکروارگانیسم هایی آلوده شود که حیوانات در برابر آنها مقاومند. در صورت عدم کفایت و ایمنی جوجه هایی که به سالن وارد می شوند و یا وجود حساسیت خاصی نسبت به این میکروارگانیسم ها ، بیماری در گله آغاز می شود.

-برای مقابله با این خطرات گوناگون باید در صورت امکان استراتژی ورود و خروج یکباره را اتخاذ نمود. علاوه بر آن ، هیچ گاه جوجه هایی از نژادها و سنین مختلف را نباید به طور همزمان در یک مزرعه پرورش داد و بجای گروههای مختلف از منابع متفاوت باید از گروههای همسان و یکدست استفاده نمود. عدم یکنواختی و همسانی گروهها می تواند به ورود و چرخش عوامل بیماریزا در داخل جمعیت کمک کند.

کیفیت جوجه

 

ب. چگونه می توان کیفیت جوجه ها را مورد بررسی قرار داد؟

با انجام آزمایشات آزمایشگاهی منظم روی جوجه های اخذ شده از داخل کامیونها و روی بستر ماخوذه از حداقل پنج کارتن حمل جوجه می توان به بررسی وضعیت بهداشتی جوجه ها پرداخت.

هدف از انجام این کار، ترسیم تصویری از وضعیت بهداشتی جوجه ها در هنگام ورود به مزرعه است؛ به نحوی که تا حد امکان واقعی باشد. بنابراین موارد زیر از اهمیت زیادی برخوردارند. انتخاب جوجه هایی که نمونه ها از آنها اخذ می شوند، کسب اطمینان از عدم آلودگی تصادفی در طول انتقال نمونه ها و یا عدم ایجاد تاخیر بین نمونه برداری و آزمایش نمونه ها. رعایت احتیاطات فوق الذکر نه تنها اطمینان لازم از صحت اطلاعات اولیه را فراهم می آورد، بلکه تاثیرات ناشی از هرگونه تغییرات را محدود می سازد.

نتایج آزمایشگاهی را باید با کمک آزمایشگاه یا دکتر دامپزشک مرغداری تفسیر نمود؛ به نحوی که میان جوجه هایی که نیازمند دقت و نظارت خاص هستند و آنهایی که باید به صورت پیشگیرانه درمان شوند، تفکیک لازم به عمل آید. به یاد داشتن این نکته مهم است که حضور میکروارگانیسم ها به طور خودکار به این معنی نیست که پرندگان به طور غیرقابل اجتنابی بیمار خواهند شد.

3 دیدگاه

  1. با سلام و خسته نباشید بنده اولین دوره ی جوجه کشی رو انجام دادم از 33تخم 21 عدد از تخم در اومدن چندتاش که به تخم چسبیده بودن و بقیم داخل تخم مرده بودن الانم چندتا از جوجه ها با بقیه فرق دارن 3تاشم که پاهاشون برعکسه علت این تغیرات دمای محیط اطرافه؟من به اشتباه روز18دستگاه رو به حالت هچر بردم میتونه دلیلش این باشه ودر دستگارو هم خیلی باز و بسته کردم به علت اینکه جوجه ها رو تخم میرفتن وباهم در نمیومدن و اینکه تخمای شکسته رو خارج کنم.من به جوجه ها رشد( شبیه سویا) و تخم مرغ و شیر میدم اشکالی داره؟
    پاسخ
    1. نویسنده
      سلام علیکم با وجود گرمای هوا و مناسب نبودن شرایط محیطی و تخم نطفه دار درصد هچ مناسب و فوق العاده ای گرفتید سیستم کنترل دستگاه جوجه کشی را کالیبره کردید؟ با کالیبره دقیق به کمک دفترچه راهنما و مشاوره گرفتن از گروه فنی و خدمات می توانید ماشین جوجه کشی را بدرستی کالیبره نمایید تا صحت خطا سنسور دما و رطوبت دقیق شود. جوجه کشی چندین پارامتر ذارد تا بتوان به هچ نرمال دست یافت. ائم از دما و رطوبت محیط / کالیبره نمودن دستگاه جوجه کشی/ تخم نطفه دار/ سنسور دما و رطوبت/ باز و بسته کردن بیش از حد دستگاه بخصوص در دوران هچر و... می تواند عوامل مهم در جوجه کشی مطلوب باشد. 10 ساعت زمان مناسب برای ماندگاری هر جوجه در دستگاه پس از هچ شدن می باشد تا پرهای پشت گردن آخرین نقطه خشک شدن باشد و سپس به محیط با دمای کف سالن 30-35 درجه سانتی گراد منتقل می کنید تا تلفات نداشته باشد/ جوجه های تازه هچ شده تا 2 روز اول نیاز به تغذیه ندارد! / تغذیه جوجه های تازه متولد شده سوپر استارتر با پروتئین بالا می باشد. موفق باشید
      پاسخ
  2. […] سال ۲۳ هزار و ۷۰۰ تن گوشت مرغ، ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه یک روزه، ۶ هزار و ۳۰۰ عدد تخم مرغ نطفه دار، ۱۲ هزار تن تخم مرغ […]
    پاسخ

ارسال یک نظر

X