جوجه کشی بلدرچین

اصول جوجه کشی در بلدرچین

بلدرچین در طبیعت تولید مثل فصلی دارد. این مطلب در رابطه با اصول جوجه کشی بلدرچین به شیوه مصنوعی و با دستگاه جوجه کشی بلدرچین گردآوری شده است که در سالهای اخیر با افزایش مصرف محصولات بلدرچین ، پرورش و جوجه کشی آن نیز گسترش یافته است.

error_outline

احتمالا این مقاله نیز مورد نیاز شما باشد ، مطالعه آن را پیشنهاد می کنیم.

جوجه کشی بلدرچین : با فراهم کردن شرایط ، پس از مدت کوتاهی بعد از بلوغ ، پرندگان آماده جفت گیری می باشند. در طی دوره رسیدن بلدرچین ها به سن بلوغ جنسی ( 6 تا حداکثر 7 هفتگی )می باشد و تا سن 8 هفتگی می توان به منظور تشکیل گله مولد، بلدرچین های نر را به نسبت 1 نر به ازای 3 تا 4 مولد ماده می باشد و می توان وارد گله نمود.

زمان جمع آوری تخم نطفه دار بلدرچین

پنج تا هفت روز پس از ادغام مولدهای نر و ماده می توان تخم های نطفه دار را جمع آوری نمود و برای جوجه کشی ذخیره سازی کرد.

جمع آوری تخم نطفه دار بلدرچین

تخم نطفه دار های تولیدی باید 3 تا 4 مرتبه در روز جمع آوری شوند تا از آلودگی آن ها جلوگیری شود . سپس تخم نطفه دار های دارای کیفیت مناسب از لحاظ وزن ، شکل و کیفیت مناسب و همچنین عاری بودن از هرگونه آلودگی به فضولات ، انتخاب و به اتاق مخصوص ضدعفونی منتقل شوند . بدین ترتیب قبل از ذخیره سازی تخم ها بهتر است آن ها را به روش گاز دادن ، یا اسپری کامل با یک ماده ضدعفونی موثر و با کیفیت بخوبی ضدعفونی نمود.

نگهداری و ضدعفونی کردن تخم بلدرچین

برای ضدعفونی به روش گاز دادن ، از مخلوط کردن فرمالین مایع با پرمنگنات پتاسیم به میزان 45 میلی لیتر فرمالین ، 40 درصد با 30 گرم پرمنگنات پتاسیم به ازای هر متر مکعب فضای محیط به مدت 20 دقیقه استفاده می شود . برای این منظور ابتدا پرمنگنات را در یک ظرف سفالی و یا لعابی ریخته و سپس فرمالین را اضافه نمایید.

با آزاد شدن گاز فرمالین ، درب اتاق گاز را ببندید و سریعا از مکان خارج شوید زیرا گاز فرمالدئید بسیار خطرناک و کشنده است. حداکثر زمان ذخیره سازی تخم ها یک هفته و در دمای 16 تا 17 درجه سانتی گراد و رطوبت 70 تا 80 درصد است و در طول این مدت احتیاجی به چرخاندن تخم ها نیست.

جوجه کشی بلدرچین

ذخیره سازی تخم بلدرچین

در صورت افزایش مدت زمان نگهداری تخم ها به بیش از 7 روز ، میزان قابلیت جوجه درآوری به صورت چشمگیری کاهش خواهد یافت . پس از اتمام دوره ذخیره سازی و قبل از قرار گرفتن تخم های قابل جوجه آوری در دستگاه جوجه کشی ( مرحله ستر ) ، باید به مدت حداقل 6 ساعت در دمای 25 درجه سانتی گراد پیش گرم شوند.

دمای مناسب دستگاه جوجه کشی در مرحله ستر ، ۳۷/۵ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 65 درصد است . تخم نطفه دار بلدرچین به مدت 14 روز در ستر نگهداری شده و در این مدت ، حداقل روزانه 3 تا 5 مرتبه چرخانده می شوند . ( دستگاه جوجه آوری فول دیجیتال نیاز به چرخش دستی ندارد ).

مکان و دستگاه جوجه کشی بلدرچین

دستگاه جوجه کشی بلدرچین را در یک اتاق قرار دهید.اگر می توانید اتاق را استریل کنید و در شرایطی کاملا بهداشتی نگه دارید. با این کار از ورود آلودگی های خارجی تا حدی جلوگیری خواهد شد. خود دستگاه جوجه کشی پیش از چینش تخم ها باید استریل گردد.تا عاری از هر گونه میکروب و باکتری باشد. این کار میزان زیادی در جوجه در آوری کمک خواهد نمود.توجه کنید پس از پایان هر دوره دستگاه از میکروب پاکسازی گردد.

آموزش مراحل جوجه آوری بلدرچین

در روز 15 ، تخم ها به سبد های هچ منتقل می شوند و در روز شانزدهم تا هجدهم جوجه کشی ، جوجه بلدرچین ها از تخم خارج می شوند . معمولا در یک جوجه آوری موفق ، میزان جوجه درآوری حداقل 75 درصد است.

جوجه های بلدرچین پس از خروج از دستگاه

در بلدرچین نیز مانند سایر طیور ، جوجه ها پس از تفریخ و ورود به سالن پرورش ، بایستی دسترسی آزاد به آب و خوراک داشته باشند .

مقاومت بالای این پرنده به انواع بیماری ها و شرایط مناسب مدیریتی باعث شده است که هیچ گونه واکسن با آنتی بیوتیکی در طول دوره پرورش و در جیره غذایی آن استفاده نمی گردد. به همین دلیل انتظار می رود گوشت و تخم این پرنده نسبت به سایر طیور سالم تر باشد .

مزیت های گوشت بلدرچین

همچنین به اعتقاد برخی طبع گرم و مواد مغذی موجود در گوشت بلدرچین ، آن را به یک ماده غذایی دارویی تبدیل کرده است . تخم بلدرچین غنی از اسیدهای چرب امگا 3 ، انواع ویتامین ها و مواد معدنی به ویژه فسفر بوده و دارای کلسترول ناچیزی است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.