جوجه کشی بلدرچین
اصول جوجه کشی در بلدرچین
5 (100%) 1 vote

اصول جوجه کشی در بلدرچین

بلدرچین در طبیعت تولید مثل فصلی دارد . در این مطلب در رابطه با اصول جوجه کشی در بلدرچین بصورت تخصصی ارائه می شود. با فراهم کردن شرایط ، پس از مدت کوتاهی بعد از بلوغ ، پرندگان آماده جفت گیری می باشند. در طی دوره رسیدن بلدرچین ها به سن بلوغ جنسی ( 6 تا حداکثر 7 هفتگی ) و یا سن 8 هفتگی می توان به منظور تشکیل گله مولد بلدرچین های نر را به نسبت 1 نر به ازای 3 تا 4 مولد ماده می باشد و می توان وارد گله نمود و 5 تا 7 روز پس از ورود نرها نیز می توان تخم نطفه دار را جمع آوری کرد و آماده ورود به دستگاه جوجه کشی می باشد.

تخم نطفه دار های تولیدی باید 3 تا 4 مرتبه در روز جمع آوری شوند تا از آلودگی آن ها جلوگیری شود . سپس تخم نطفه دار های دارای کیفیت مناسب از لحاظ وزن ، شکل و کیفیت مناسب و همچنین عاری بودن هرگونه آلودگی به فضولات ، انتخاب و به اتاق مخصوص ضدعفونی منتقل شوند . بدین ترتیب قبل از ذخیره سازی تخم ها بهتر است آن ها را به روش گاز دادن ، یا اسپری کامل با یک ماده ضدعفونی موثر و با کیفیت بخوبی ضدعفونی نمود.

برای ضدعفونی به روش گاز دادن ، از مخلوط کردن فرمالین مایع با پرمنگنات پتاسیم به میزان 45 میلی لیتر فرمالین ، 40 درصد با 30 گرم پرمنگنات پتاسیم به ازای هر متر مکعب فضای محیط به مدت 20 دقیقه استفاده می شود . برای این منظور ابتدا پرمنگنات را در یک ظرف سفالی و یا لعابی ریخته و سپس فرمالین را اضافه نمایید. با آزاد شدن گاز فرمالین ، درب اتاق گاز را ببندید و سریعا از مکان خارج شوید زیرا گاز فرمالدئید بسیار خطرناک و کشنده است. حداکثر زمان ذخیره سازی تخم ها یک هفته و در دمای 16 تا 17 درجه سانتی گراد و رطوبت 70 تا 80 درصد است و در طول این مدت احتیاجی به چرخاندن تخم ها نیست.

دستگاه جوجه کشی بلدرچین

در صورت افزایش مدت زمان نگهداری تخم ها به بیش از 7 روز ، میزان قابلیت جوجه درآوری به صورت چشمگیری کاهش خواهد یافت . پس از اتمام دوره ذخیره سازی و قبل از قرار گرفتن تخم های قابل جوجه کشی در دستگاه جوجه کشی ( مرحله ستر ) ، باید به مدت حداقل 6 ساعت در دمای 25 درجه سانتی گراد پیش گرم شوند . دمای مناسب دستگاه جوجه کشی در مرحله ستر ، 5/37 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 65 درصد هست . تخم نطفه دار بلدرچین به مدت 14 روز در ستر نگهداری شده و در این مدت ، حداقل روزانه 3 تا 5 مرتبه چرخانده می شوند . ( دستگاه جوجه کشی فول دیجیتال نیاز به چرخش دستی ندارد )

در روز 15 ، تخم نطفه دار ها به سبد های هچ منتقل می شوند و در روز شانزدهم تا هجدهم جوجه کشی ، جوجه بلدرچین ها از تخم خارج می شوند . معمولا در یک جوجه کشی موفق ، میزان جوجه درآوری حداقل 75 درصد است .

در بلدرچین نیز مانند سایر طیور ، جوجه ها پس از تفریخ و ورود به سالن پرورش ، بایستی دسترسی آزاد به آب و خوراک داشته باشند .

جوجه بلدرچین می تواند با خوراک کامل پروتئین بالا به شکل پلت خرد شده یا کرامبل و یا آردی تغذیه شود.

محصولات بلدرچین

مقاومت بالای این پرنده به انواع بیماری ها و شرایط نامناسب مدیریتی باعث شده است که هیچ گونه واکسن با آنتی بیوتیکی در طول دوره پرورش و در جیره غذایی آن استفاده نمی گردد. به همین دلیل انتظار می رود گوشت و تخم این پرنده نسبت به سایر طیور سالم تر باشد . همچنین به اعتقاد برخی طبع گرم و مواد مغذی موجود در گوشت بلدرچین ، آن را به یک ماده غذایی دارویی تبدیل کرده است . تخم بلدرچین غنی از اسیدهای چرب امگا 3 ، انواع ویتامین ها و مواد معدنی به ویژه فسفر بوده و دارای کلسترول ناچیزی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک