اصول جوجه کشی در بلدرچین

جوجه کشی بلدرچین

بلدرچین در طبیعت تولید مثل فصلی دارد . در این مطلب در رابطه با اصول جوجه کشی در بلدرچین بصورت تخصصی ارائه می شود. با فراهم کردن شرایط ، پس از مدت کوتاهی بعد از بلوغ ، پرندگان آماده جفت گیری می باشند. در طی دوره رسیدن بلدرچین ها به سن بلوغ جنسی ( ۶ تا حداکثر ۷ هفتگی ) و یا سن ۸ هفتگی می توان به منظور تشکیل گله مولد بلدرچین های نر را به نسبت ۱ نر به ازای ۳ تا ۴ مولد ماده می باشد و می توان وارد گله نمود و ۵ تا ۷ روز پس از ورود نرها نیز می توان تخم نطفه دار را جمع آوری کرد و آماده ورود به دستگاه جوجه کشی می باشد.

تخم نطفه دار های تولیدی باید ۳ تا ۴ مرتبه در روز جمع آوری شوند تا از آلودگی آن ها جلوگیری شود . سپس تخم نطفه دار های دارای کیفیت مناسب از لحاظ وزن ، شکل و کیفیت مناسب و همچنین عاری بودن هرگونه آلودگی به فضولات ، انتخاب و به اتاق مخصوص ضدعفونی منتقل شوند . بدین ترتیب قبل از ذخیره سازی تخم ها بهتر است آن ها را به روش گاز دادن ، یا اسپری کامل با یک ماده ضدعفونی موثر و با کیفیت بخوبی ضدعفونی نمود.

برای ضدعفونی به روش گاز دادن ، از مخلوط کردن فرمالین مایع با پرمنگنات پتاسیم به میزان ۴۵ میلی لیتر فرمالین ، ۴۰ درصد با ۳۰ گرم پرمنگنات پتاسیم به ازای هر متر مکعب فضای محیط به مدت ۲۰ دقیقه استفاده می شود . برای این منظور ابتدا پرمنگنات را در یک ظرف سفالی و یا لعابی ریخته و سپس فرمالین را اضافه نمایید. با آزاد شدن گاز فرمالین ، درب اتاق گاز را ببندید و سریعا از مکان خارج شوید زیرا گاز فرمالدئید بسیار خطرناک و کشنده است. حداکثر زمان ذخیره سازی تخم ها یک هفته و در دمای ۱۶ تا ۱۷ درجه سانتی گراد و رطوبت ۷۰ تا ۸۰ درصد است و در طول این مدت احتیاجی به چرخاندن تخم ها نیست.

دستگاه جوجه کشی بلدرچین

در صورت افزایش مدت زمان نگهداری تخم ها به بیش از ۷ روز ، میزان قابلیت جوجه درآوری به صورت چشمگیری کاهش خواهد یافت . پس از اتمام دوره ذخیره سازی و قبل از قرار گرفتن تخم های قابل جوجه کشی در دستگاه جوجه کشی ( مرحله ستر ) ، باید به مدت حداقل ۶ ساعت در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد پیش گرم شوند . دمای مناسب دستگاه جوجه کشی در مرحله ستر ، ۵/۳۷ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۶۵ درصد هست . تخم نطفه دار بلدرچین به مدت ۱۴ روز در ستر نگهداری شده و در این مدت ، حداقل روزانه ۳ تا ۵ مرتبه چرخانده می شوند . ( دستگاه جوجه کشی فول دیجیتال نیاز به چرخش دستی ندارد )

در روز ۱۵ ، تخم نطفه دار ها به سبد های هچ منتقل می شوند و در روز شانزدهم تا هجدهم جوجه کشی ، جوجه بلدرچین ها از تخم خارج می شوند . معمولا در یک جوجه کشی موفق ، میزان جوجه درآوری حداقل ۷۵ درصد است .

در بلدرچین نیز مانند سایر طیور ، جوجه ها پس از تفریخ و ورود به سالن پرورش ، بایستی دسترسی آزاد به آب و خوراک داشته باشند .

جوجه بلدرچین می تواند با خوراک کامل پروتئین بالا به شکل پلت خرد شده یا کرامبل و یا آردی تغذیه شود.

محصولات بلدرچین

مقاومت بالای این پرنده به انواع بیماری ها و شرایط نامناسب مدیریتی باعث شده است که هیچ گونه واکسن با آنتی بیوتیکی در طول دوره پرورش و در جیره غذایی آن استفاده نمی گردد. به همین دلیل انتظار می رود گوشت و تخم این پرنده نسبت به سایر طیور سالم تر باشد . همچنین به اعتقاد برخی طبع گرم و مواد مغذی موجود در گوشت بلدرچین ، آن را به یک ماده غذایی دارویی تبدیل کرده است . تخم بلدرچین غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ ، انواع ویتامین ها و مواد معدنی به ویژه فسفر بوده و دارای کلسترول ناچیزی است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


برترین سایت فروشگاهی
logo-samandehi