اصول پرورش جوجه ها

در پرورش طیور باید به اصول پرورش جوجه ها شامل شرایط سالن پرورش و وضعیت جوجه ها توجه کافی مبذول شود.

آماده سازی سالن و محوطه پرورش

هدف از پاکسازی و آماده سازی سالن ها و محوطه های پرورش این است که تمام عوامل بیماریزا برای پرنده و انسان از بین برود و تعداد میکروارگانیسم ها، انگل ها و حشرات آن قدر کاهش پیدا کند که تاثیر آن ها بر سلامت ، آسایش و عملکرد گله به حداقل برسد و شرایط برای پرورش و تولید گله با بهترین وضعیت ممکن فراهم شود. برای این منظور طراحی سالن و تجهیزات پرورش باید به صورتی باشد که بتوان به آسانی و به نحو موثر آن ها را تمیز کرد. سالن های پرورش باید ، کف بتونی ، سقف و دیواره های قابل شسته شو داشته و کانال های تهویه آن در دسترس باشد. از ستون و مهارهای افقی نباید استفاده شود.  وجود یک سطح بتونی یا شنی به عرض ۱ تا ۳ متر در اطراف سالن ها از ورود جوندگان به داخل سالن جلوگیری و در عین حال محلی برای شستشوی تجهیزات خارج شده از سالن فراهم می کند.

مراحل پاکسازی و آماده سازی سالن ها عبارت است از:

۱ . برنامه ریزی: برای پاکسازی مناسب لازم است همه عملیات به موقع انجام گیرد . این مرحله بهترین فرصت برای تعمیر و بازسازی تجهیزات در مزرعه است. لازم است برنامه ای مفصل با جزئیات، تاریخ، دفعات، کارگر، تجهیزات، مورد نیاز قبل از تخلیه مزرعه تدوین شود.

۲ . کنترل حشرات: حشرات ناقلان عمده بیماری ها هستند و باید قبل از مخفی شدن در قسمت های چوبی یا در محل های دیگر نابود بشوند. به محض خارج شدن پرندگان از سالن باید بستر ، تجهیزات و تمام سطوح سالن با حشره کش مناسب سم پاشی شود . عمل سم پاشی باید قبل از گاز دادن سالن نیز تکرار شود.

۳ . گردگیری: تمام گرد و غبار ، ضایعات ، تارهای عنکبوت ، باید از روی محور هواکش ها ، تیر ها ، پرده ها ، لبه ها و دیوار ها پاک شود. بهتر است گرد و غبار با برس روی بستر ریخته شود.

دستگاه جوجه کشی دی کیو شاپ

۴ . اسپری : با استفاده از اسپری کننده ای کم فشار باید روی تمام قسمت های داخل سالن پرورش جوجه از سقف تا کف با محلول پاک کننده پاشیده شود تا هنگام جابجا کردن و تخلیه بستر و تجهیزات گرد و غبار بلند نشود.

۵ . خارج کردن تجهیزات: تمام تجهیزات و لوازم مثل آب خوری ها ، دان خوری ها ، چوب های خواب ، لانه های تخم گذاری ، و قطعات مربوط به قفس ها و غیره را باید از سالن خارج و در محوطه بتونی خارج از سالن قرار داد.

۶ . تخلیه بستر: تمام بستر و ضایعات را باید به خارج از سالن منتقل و فورا” از مزرعه خارج کرد. بهتر است مستقیما بستر از سالن به کامیون ها بار زده شود و حتی مدت کوتاهی نیز در محوطه مزرعه انبار و پراکنده نشود، لازم است محل ذخیره و انبار بستر حداقل با مزرعه ۲ کیلومتر فاصله داشته باشد.

مراحل بعدی برای آماده سازی سالن پرورش به ترتیب شستشو کل سالن و تهویه ها و تجهیزات ، ضدعفونی سالن پرورش ، شستشو نهایی سالن پرورش و در آخرین مرحله ۴۸ ساعت قبل از ورود جوجه ها به سالن ضدعفونی با گاز فرمالین ( فرمالین + پرمنگنات )می باشد.

 

2 دیدگاه در مورد “اصول پرورش جوجه ها

  • یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ at ۲۳:۴۳
    Permalink

    ممنون از مطالب خوبه که منتشر می کنید..

    Reply
    • دوشنبه ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ at ۱۰:۱۸
      Permalink

      سلام

      خواهش می کنم هدف دی کیو شاپ ارائه مطالب تخصصی پرورش طیور و جوجه کشی و بیماری های پرندگان می باشد تا کاربران محترم در کنار آموزش ، بهترین تولید و بیشترین فروش را داشته باشند.

      موفق و پاینده باشید

      گروه فنی دی کیو شاپ

      Reply

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


برترین سایت فروشگاهی
logo-samandehi