بهداشت هچر مرغ
بهداشت هچر مرغ
5 (100%) 1 vote

بهداشت هچر مرغ

بهداشت هچر مرغ : درصد بالایی از موفقیت در هچ به کیفیت تخم مرغ وابستگی دارد. بهداشت تخم مرغ از سالن مادر شروع می شود و نیاز مبرم به دقت و توجه و مدیریت آشیانه های تخم گذاری دارد. جنس آشیانه ها، جابه جایی دقیق تخم مرغ ها و انبار سازی آنها به شرایطی فراتر از سطح استاندارد نیاز دارد. مدیریت تولید کننده در گله های مادر برای تولید تخم مرغ های تمیز خیلی حیاتی است.

در خیلی از مناطق به علت اینکه برنامه ای برای بهداشت هچر مرغ ندارند و یا از شیوه های نامطلوب استفاده می کنند یا کمترین سطح مدیریت را داشته اند، درصد هچ آنها خیلی پایین بوده است. امروزه با وارد شدن دستگاه های اتوماتیک شرایطی را بوجود آورده است که خیلی از مسائل مدیریتی را حل کرده است و بیشترین سطح بهداشتی را فراهم آورده است. ولی هزینه زیادی که این گونه دستگاه ها دارند معمولا تولید کنندگان اشتیاقی برای بکار بردن آنها در سالن های خویش ندارند.

هچر مرغ

هچر مرغ : آشیانه ها همیشه باید تمیز نگه داشته شوند و بستر در یک پایه منظم و با قاعده به طور مرتب جایگزین شود. از استفاده یونجه خشک ویا کاه خود داری نمایید زیرا که ممکن است که آلوده به هاک آسپرژیلوس باشند. بهترین انتخاب برای بستر مناسب ، تراشه نرم چوب است. تخم مرغ ها باید به طور منظم از آشیانه ها جمع آوری شوند و این کار باید حداقل روزی چهار بار صورت گیرد. و آشانه ها در انتها با توجه ویژه ای ضد عفونی شوند.

بهترین نتیجه در هچ وقتی حاصل می شود که بلافاصله بعد از جمع آوری تخم مرغ ها آنها را ضد عفونی نمود. در این صورت میزان مرگ و میر، عفونت بند ناف و هر عاملی که سبب مرگ و میر شده در هچ کاسته می شود. یکی از اطلاعات خیلی مهم این است که در باره ضد عفونی کردن با آلدهید ها منع مصرف وجود دارد زیرا که سلامتی را با مشکل ایجاد می کند. در بعضی مناطق به ضد عفونی اهمیت نمی دهند و با یک شستشوی ساده و سطحی و بدون رویه خاص هچ را انجام می دهند .

بهداشت هچری مرغ چیست ؟

این گونه از مناطق همیشه ممکن است با آلودگی های سالمونلایی سرو کار داشته باشند. بنابراین وقتی که به روال و رویه خاصی ضد عفونی را انجام ندهیم نباید که انتظار بهترین نتایج را داشته باشیم. در حال حاضر ضد عفونی آشیانه ها با اسپری های شیمیایی یکی از روشهای تمیز کردن و پاکیزه کردن است که بهترین نتایج را در پی داشته است.

بهداشت دست در طی کلیه مراحل دست به دست شدن تخم مرغ ها از دست کارگر سالن به دست کارگر کارخانه جوجه کشی فوق العاده مهم است و برای این کار باید حتما از تدارک کافی و آمادگی نسبی برخوردار باشید.

تخم نطفه دار
تمیز کردن، ضد عفونی و دود دهی منظم محل ذخیره سازی تخم مرغ ها و تجهیزات آن امری ضروری و واجب است. بخصوص مکان هایی که تخم مرغ های چندین سالن در آن انبار می شوند. در وسیله حمل ونقل تخم مرغ ها نیز باید سطح نسبی از استاندارد بالا حفظ شود. این استاندارد بالا باید تا زمانی که تخم مرغ ها به انبار کارخانه جوجه کشی می رسند حفظ شود.

نکات مهم در بهداشت هچر مرغ چیست

کارخانه جوجه کشی یکی از مراکز مهمی است که تخم مرغها و تجهیزاتی که وارد آن می شود باید کاملا از استاندارد های امنیت زیستی و بهداشت هچر مرغ برخوردار و میزان پاتوژنی که بروی آنها وجود دارد کاملا برسی شود. بنابراین کارخانه جوجه کشی یکی از مراکزی است که استعداد زیادی به آلودگی را دارا است و ممکن است یکی از فاکتورهای منابع آلودگی جوجه هایی باشد که از کارخانه تهیه می شود.

همان اندازه که نکات مدیریتی پایه ای برای احداث یک سالن مرغ داری وجود دارد ، نکات پایه ای فراوانی نیز برای احداث کارخانه جوجه کشی نیز وجود دارد که می تواند به بهتر فراهم آوردن استاندارد های بهداشتی کارخانه کمک های فراوانی نماید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک