تنظیم تعادل آب در طیور برای جلوگیری از بستر مرطوب

آموزش جوجه کشی

بستر مرطوب، یک مساله جدی در پرورش طیور می باشد. مشکل زمانی سر باز می کند که میزان آب نفوذ کرده و رسوب شده در درون بستر بیش از مقدار تبخیر شده باشد. نه تنها از نقطه نظر اقتصادی بلکه از جنبه های بهداشتی، محیط زیست و رفاه نیز بسیار پر هزینه می باشد. راه حل و درمان وجود دارد اما پیشگیری از معضل، قبل از وقوع آن بسیار سودمند و بهتر می باشد.

عوامل متعددی وجود دارند که ممکن است به شرایطی از قبیل تغییر فصل، و یا دیگر مسائل زیست محیطی وابسته به سالن و تجهیزات ، تغذیه یا سموم و بیماری مربوط می باشند. فضولات مرغ (طیور) یکی از منابع اصلی رطوبت ساز در بستر است. مدفوع مرطوب ممکن است از عدم تعادل مواد مغذی و مواد تشکیل دهنده خوراک خاص، و همچنین آسیب به روده ناشی از مایکوتوکسین یا بیماری بوجود آید. استرس و کمبود خوراک ، سبب مصرف زیادی آب توسط طیور گردیده و به موازات آن میزان رطوبت ورودی به بستر نیز افزایش خواهد یافت. حتی تغییر از یک مرحله جیره غذایی به مرحله بعدی می تواند میزان فضولات مربوط را شدت بخشد.

نتیجه نهایی بستر مرطوب افزایش میزان انتشار آمونیاک ، التهاب پوستی کف پا ، تاولهای سینه ، بیماریهای باکتریایی و ویروسی، مگس و حشرات مزاحم ، تخم مرغ های کثیف و کاهش میزان کیفیت و ارزش بستر به عنوان کود می باشد.

کنترل مدفوع مرطوب طیور

تعمیر و نگهداری تجهیزات ،حصول اطمینان از به کارگیری سیستم تهویه مناسب و استفاده از سالنهایی که بصورت صحیح عایق بندی گردیده اند تنها به کنترل رطوبت کمک کرده و قادر به کنترل مدفوع مرطوب نمی باشند. فضولات طیور هم از محل محل ادرار و هم از محل مدفوع دارای رطوبت بوده و لذا رطوبت بیشتری را به بستر انتقال می دهند. در مقوله تنظیم میزان رطوبت بستر، کنترل و تنظیم عواملی که منجر به ایجاد مدفوع مرطوب می گردند، بسیار مهم می باشد.

 

آموزش جوجه کشی

فرمولاسیون مناسب جیره و انتخاب مواد تشکیل دهنده میزان مرطوب را تشکیل می دهد. کنترل میزان سدیم، پتاسیم ، کلرید، سولفات منیزیم و یا آب موجود در جیره از ایجاد مدفوع مرطوب که از محل ازدیاد بیش از حد مواد معدنی حاصل می شوند، جلوگیری می کند. کمبود کلسیم در جیره به ایجاد مدفوع مرطوب کمک می کند. ترکیبات خاصی همانند جو، چاودار و گندم در صورت تغذیه نامناسب باعث افزایش ویسکوزیته (روانری) شده و افزایش سرعت عبور مواد غذایی ( مرحله سنی نامناسب ، میزان جیره) ، بدون افزودن آنزیم ها می شود ، در نهایت باعث شیوع بیماری اسهال می گردد.

سطح بالای پروتئین به ویژه از منابع حیوانی مانند پودر ماهی و کنجاله سویا ممکن است زمینه را برای بوجود آمدن مدفوع چسبناک در طیور آماده نمایند. آلودگی مایکوتوکسین ها در ترکیبات خوراک می تواند باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن و تحریک روده ها گردد. کنترل اثرات و عوارض منفی ناشی از مایکوتوکسین ها با به کارگیری ترکیباتی که سموم مختلف را قبل از این که آن ها قادر به ایجاد هرگونه آسیبی باشند، کنترل می نماید و یکی از استراتژی های مهم مدیریت بدون افزودن خطر می باشد.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


برترین سایت فروشگاهی
logo-samandehi