تهویه در سالنهای پرورش طیور

تهویه سالن پرورش اردک

نقش اصلی تهویه در سالنهای پرورش طیور ، علاوه بر تامین هوای مورد نیاز و در دسترس قرار دادن آن ، خروج رطوبت از سالن می باشد. بعد از خروج جوجه از دستگاه جوجه کشی ، محیطی لازم می باشد که غیر از دمای مناسب ، تهویه کافی داشته باشد تا اکسیژن دهی بخوبی انجام گیرد. با بالا رفتن سن جوجه ها تولید گاز آمونیاک افزایش می یابد و باید بوسیله تهویه تخلیه گردد.

حدودا” ۲/۳ از آب مصرفی طیور از طریق مدفوع دفع و در بستر سالن رها می شود. پرورش متراکم پرندگان خصوصا در سالن های پرورش طیور گوشتی ، از عوامل اصلی رطوبت بستر ، بروز آلودگی ها ثانویه و اشاعه بیماری های ناشی از آن می باشد. افزایش فعالیت های میکروبی آن ، تغییر در فلور میکروبی بستر فعال سالن ، تولید گاز  آمونیاک ، بوی نامطبوع و بروز مشکلات فیزیکی مانند: در رفتن و تراشیل پا و آرتریت زانو در موارد حاد گردیده که افزایش تعداد مرغ های وازده ، از عوارض ثانویه آن خواهد بود . اردک نسبت به سایر طیور گاز آمونیاک بیشتری تولید می کنند و این امر نیاز به استراتژی خاصی می باشد. در پرورش اردک بهتر است بجای استفاده از پوشال در کف ، می توان از ماسه ساحل استفاده کرد تا بوسیله ماسه رطوبت تولید شده از مدفوع اردک جذب شود و خنثی گردد. ماسه بادی یکی از بهترین پوشش کف در پرورش طیور می باشد.

به جرات می توان گفت که بر خلاف تصور بسیاری از پرورش دهندگان خانگی پرندگان بخش عمده ای از اهداف تهویه ای سالن بر اساس خروج رطوبت از سالن طراحی می شود. طراحی سیستم های تهویه ای و تنظیم هوای ورودی به سالن با توجه به ضرورت های پرورشی گله و جلوگیری از آسیب های ناشی از سرعت و نحوه ورود هوا به سالن خصوصا در فصول سرد ، همواره بخش مهمی از نگرانی ها و برنامه های تهویه ای تولید کنندگان بوده و عدم پیش بینی و محاسبات استانداردهای مورد لزوم ، علاوه بر نارسایی در تهویه مناسب سالن ، امکان بروز و اشاعه بیماری های تنفسی را نیز افزایش خواهد داد.

عموما محاسبه تهویه مورد نیاز در سالنهای پرورش طیور از طریق مقدار جابجایی هوا بر اساس متر مکعب و با توجه به وزن پرندگان و یا مقدار جابجایی آن با توجه به سرعت استاندارد بر اساس هر متر طول محاسبه می شود. در طراحی و اجرای سیستم های تهویه ای توجه به مواردی مانند شرایط اقلیمی ، وزش بادهای محلی ، کیفیت و نوع سوخت مصرفی ، سطح تصحیلات و تجربیات پرسنل واحد به منظور استفاده از سیستم های نوین بسیار ضروری است.

تهویه در جوجه کشی

معمولا سیستم های تهویه موجود در ایران به اشکال طولی ، عرضی ، ترکیبی ( عرضی و طولی ) می باشند. در حالت ترکیبی امکان نصب برنامه ی اتوماسیون و تهویه حداقل وجود داشته که از طریق نصب اینلت های هوای ورودی و دستگاه کنترل مرکزی قابل اجرا می باشد. در این روش تجهیزاتی مانند هواکش ، اینلت ها و دریچه های هوادهی ابتدای سالن از ابزار اصلی ورود و کنترل هوا به داخل سالن می باشند. در این نوع سیستم هوادهی ، تهویه سالن ها در فصول سرد از طریق اینلت و به صورت عرضی و در تابستان نیز از طریق دریچه ی ابتدایی سالن  ( پدهای سلولزی و یا پوشال های خنک کننده ) به صورت طولی صورت می پذیرد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


برترین سایت فروشگاهی
logo-samandehi