جوجه کشی شتر مرغ

جوجه کشی شتر مرغ

مهارت جوجه کشی شتر مرغ

جوجه کشی شتر مرغ نیاز به تجربه و مهارت زیادی دارد و کاری سخت و زمان بری است که هم به روش طبیعی و هم به وسیله ی دستگاه برای جوجه کشی از شترمرغ اقدام می کنند.

جوجه کشی طبیعی شتر مرغ در هوای بد تابستان

در منطقه ای در کشور آلمان در تابستانی پر باران و هوای بدی که سرشار از باران و رعد و برق وجود دارد ، جوجه کشی به صورت طبیعی انجام می شود. یک مزرعه دار پی برد که شتر مرغ نر با اشتیاق تمام شتر مرغ ماده را وارد جفت گیری و تخم گذاری می کند. شتر مرغ نر اقدام به ساختن لانه کرده و موفق می شود شتر مرغ ماده را وادار به تخم گذاری کند.

اندکی بعد شتر مرغ روی تخم ها خوابیده و مزرعه دار در تقویم دور تاریخ را خط قرمز می کشد. سپس بعد از ۴۲روز در ۱۲ یونی ۹ جوجه از تخم در می آید. پدر خانواده (شتر مرغ نر)با افتخار از فرزندانش در برابر حمله ی کلاغ ها و دیگر شتر مرغ ها محافظت می کند. زمانی که هوا تغییر می کند یک شب به هنگام بارش باران شدید نزدیک به ۱۰ لیتر باران می بارد. بچه شتر مرغ ها دو هفته از تولدشان گذشته بود که میزان باران به ۲۰ لیتر رسید.

مزرعه داران همه ناراحت بودند و جوجه ها نیز به هنگام شب زیر باران به دنبال غذا می گشتند. هر روز رشد آنها بهتر می شد و دوماهه شدند که متوجه نسلی جدید از جوجه که پدر و مادرشان در حال پرورش آنها بودند شدیم. در مجموع در این ۲ماه ۲۱۴ لیتر باران بارید که رکوردی  عجیب در تابستان زد.

جوجه کشی شتر مرغ به صورت مصنوعی مصنوعی و ذخیره تخم ها

تخم ها بعد از بیرون آمدن باید سریعا جمع آوری شوند تا از هر آسیبی مانند نور آفتاب و یا هیس شدن در امان بمانند. اگر تخمی در معرض این آسیب ها قرار بگیرند تحت هیچ شرایطی نمی توان کیفیت آنها را عوض کرد. به همین دلیل هرچه کیفیت تخم بالا باشد جوجه ی سالم تری متولد می شود.

زمانی که تخم گذارده می شود جنین در حالت سلولی و تحت استراحت کامل می باشد. استراحت در حرارت ۲۰ – ۲۱ تمام می شود و این امکان وجود دارد که تخم ها به فاصله ی چند روز جمع شوند و همگی با هم در یک زمان در دستگاه جوجه کشی قرار داده شوند.

تخم هایی که جمع آوری شده اند را هر روز باید ۲ مرتبه تکون داد تا از چسبندگی جنین جلوگیری شود. طول زمان برای نگهداری تخم ها ۳ روز است که این زمان نباید از ۱۰ روز بگذرد. تخم هایی که بعد از ۱۵ روز نگهداری شده اند بیشتر از ۴۵% آنها جوجه متولد نمی شود. به علاوه تخم هایی که حرکت داده شده اند را نیز ۲۴ ساعت تمام استراحت دهید. دمای بدن جوجه هایی که از تخم خارج می شوند ۳۶ درجه سانتی گراد می باشد که بعدا به ۱۵ درجه کاهش می یابد. می توان قبل از ورود تخم ها به دستگاه اختلاف دما را از بین برد و چند ساعت قبل از ورود تخم ها به دستگاه محیط را تا ۲۰ الی ۲۱ درجه گرم کرد.

شرایط جوجه کشی شتر مرغ به روش مصنوعی

زمان بیرون آمدن جوجه ها از تخم ۴۲ روز می باشد و تخم ها در دستگاه باید در زاویه ی ۴۵ درجه به سمت راست قرار گیرند و هر روز چند بار بچرخند. همانطور که گفته شد درون دستگاه باید ۲۴ درجه سانتی گراد باشد که به هنگام خارج شدن جوجه ها باید حرارت به ۳۵ درجه نیز برسد. رطوبت هوا نیز می بایست ۲۵ درصد و زمانی که خارج می شوند در محدوده ی ۵۰ درصد باشد.

خارج شدن از تخم بسیار دشوار است . همانطور که گفته ایم شتر مرغ نر بسیار در فرایند بیرون آمدن جوجه هایشان نقش دارد. زمان بیرون آمدن جوجه از تخم بین ۴۲تا۳۹ روز است که اکثر جوجه ها همان روز ۴۲ از تخم خارج می شوند. هنگام بیرون آمدن جوجه از تخم چند مرحله ی مختلف باید طی شود، مرحله ی اول فرستادن جنین به اتاقک هوا می باشد که روز دوم انجام می گیرد و در روز ۳۹تا ۴۰ در مرحله ی آخر قرار می گیرد.

در این مدت ریه ها تنفس می کنند و دی اکسید کربن در تخم ها بالا می رود و جوجه پوسته ی درونی تخم را سوراخ کرده و نوکش را درون اتاقک هوا فرو می کند. سپس جوجه ۲۴ساعت وقت دارد تا اکسیژن بگیرد و در این زمان باید درون پوسته را سوراخ کند که در غیر اینصورت تخم خفه می شود.

One thought on “جوجه کشی شتر مرغ

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


برترین سایت فروشگاهی
logo-samandehi