جوجه کشی صنعتی شترمرغ
جوجه کشی صنعتی شترمرغ
4.9 (97.5%) 8 vote[s]

جوجه کشی صنعتی شترمرغ

جوجه کشی صنعتی شترمرغامروزه برای تولید بیشتر گوشت پرندگان خوراکی از دستگاههای جوجه کشی استفاده میشود. با انتخاب این روش مولد ماده مداوما تخم گذاری کرده و در فصل جوجه کشی تعداد تخم نطفه دار بیشتری برای جوجه کشی بدست می آید.

برای جوجه کشی شترمرغ نیز همین روش بکار میرود، و با انتخاب این شیوه تعداد تخم گذاری یک مولد ماده بالغ از 50 تا 90 تخم در طول یک سال بدست می آید. حال آنکه در حالت عادی پس از تعدادی معین از تخم گذاری ، مولد مادر تخم گذاری را قطع نموده و روی تخم تا 45 روز برای جوجه درآوری میخوابد. پس از آن شروع به نگهداری و پرورش جوجه های شترمرغ می پردازد.

به همین منوال فصل جوجه کشی به انتها خواهد رسید و دیگر دوره جدید در سال بعد اتفاق خواهد افتاد.بخشی از جوجه ها ممکن است از بین بروند و تعداد محدودی از جوجه ها بزرگ خواهند شد. البته در روش صنعتی هم تعدادی جوجه از بین میرود ولی با توجه به اینکه شترمرغ مادر روی تخم ها نمیخوابد و مداوما تخم گذاری میکند تعداد تخم های زیادتری بدست می آید در نتیجه تعداد بیشتری جوجه ماندگار خواهد شد.

جوجه کشی صنعتی به وسیله دو دستگاه ستر و هچر انجام میگیرد.برای انجام این کار و جوجه درآوری بیشتر به برخی اطلاعات و داشتن دانش این کار نیاز است. البته این دانش را میتوان بدست آورد ولی تجربه ی بیشتر قطعا و دقت در انجام مراحل مختلف جوجه درآوری را افزایش میدهد.

مراحل جوجه کشی صنعتی شترمرغ

در ادامه به مراحل جوجه کشی صنعتی شترمرغ می پردازیم.

با ما همراه باشید تا بیشتر با جوجه کشی صنعتی شترمرغ آشنا شویم.

نگهداری تخم نطفه دار

باید دقت نمود که تخم های نطفه دار در دمای 15 تا 18 درجه نگهداری شوند و هر 24 ساعت تخم چرخش داشته باشد. و همچنین تخم ها باید شستشو داده شوند تا آلودگی های فیزیکی از روی تخم پاک گردد.

ضد عفونی تخم ها

-پیش از اینکه تخم ها را در دستگاه قرار دهیم باید تخم ها را با آجر فرمالین دود داده که ضدعفونی انجام شود تا هیچگونه میکروب و عفونتی وارد دستگاه نگردد. این کار را میتوان در یک اتاق در بسته 6 تا 12 متری بدون منفذ (با توجه به میزان تخم) با دود دادن به تخم ها انجام داد. باید توجه داشته باشید دود فراوان و فراگیر بوده تا تخم ها ضدعفونی گردد و مدت زمان کافی در معرض دود قرار گیرند.میزان آجر فرمالین بسته به فضای مورد استفاده تفاوت میکند.

جوجه کشی صنعتی شترمرغ

قرار دادن در ستر و کندلینگ

-حال تخم ها را در دستگاه ستر در راک های دستگاه قرار میدهیم و دما و رطوبت دستگاه را کنترل نموده درب دستگاه بسته میشود.با فرض اینکه دستگاه تمام اتوماتیک است و دستگاه کار گردش تخم ها را اتوماتیک انجام میدهد و همچنین دما و رطوبت بطور خودکار ثابت میماند،و تهویه هوا به میزان لازم انجام می گردد. پس از هفت تا ده روز کار کندل باید توسط یک فرد آشنا به این کار انجام گردد.در این مرحله تخم هایی که نطفه ندارند ویا به هر دلیلی تشخیص داده میشود که تبدیل به جوجه نخواهند شد از دستگاه خارج میگردد.

پس از این مرحله فقط لازم است هر روز چند نوبت به صورت مستمر دستگاه کنترل گردد(بخصوص دما، رطوبت و تهویه هوای دستگاه و همچنین قسمتهای مکانیکی راک ها و بخصوص سیستم برق آن) و اگر اشکالی در دستگاه روی داد سریعا مرتفع گردد تا آسیبی به جوجه درآوری دستگاه وارد نشود.

توجه داشته باشید برای زمانی که برق به هر دلیلی قطع می شود سیستم برق اضطراری موجود بوده و اتوماتیک به سیستم متصل گردد.

هچر و تولد جوجه ها

در این مرحله از جوجه کشی صنعتی شترمرغ به هچر و تولد جوجه ها خوهیم پرداخت.

-پس از گذشت 37 روز تخم ها باید به دستگاه هچر انتقال پیدا کند.روزهای پایانی جوجه کشی حساسیت های خاص خود را دارد . باید محل تولد جوجه مناسب حضور جوجه باشد که این در دستگاه هچر رعایت میگردد.ممکن است جوجه ها از روز 41 و یا دو سه روز پس از آن از تخم بیرون بیایند.دستگاه هچر باید بهداشتی و عاری از آلودگی های میکروبی بوده تا جوجه ها آلودگی نگیرند. عدم رعایت بهداشت هچر باعث مرگ ومیر و یا بیماری جوجه ها خواهد شد.
توجه نمایید که پس از خروج جوجه ها از دستگاه هچر، دستگاه باید شستشو و ضدعفونی گردد. این کار سلامت جوجه های سری بعد را تضمین میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک