خصوصیات پرورش اردک و غاز

در این مطلب به اختصار در رابطه با خصوصیات پرورش اردک و غاز و تاریخچه این دو پرنده و مصرف آن در کشورهای مختلف می پردازیم.

اردک و غاز برای تامین گوشت مصرفی انسان از اهمیت زیادی برخوردارندو بنابراین می توان در خصوص گسترش پرورش آن ها برنامه ریزی و اقدام کرد ، به خصوص به این دلیل که در کشور ما اقلیم های گوناگون وجود دارد و امکان پرورش این پرندگان در بسیاری از نقاط کشور فراهم است.

پرورش اردک و غاز به علت سهولت پرورش و تغذیه ، کم بودن احتمال بیماری ، سرعت رشد بالا و مقبولیت گوشت امکان گسترش زیادی دارد. با پرورش اصولی می توان در مدت ۲ ماه وزن اردک های پرورشی را به ۲.۵ کیلوگرم رساند و در بعضی از نژاد ها تا ۳۰۰ تخم نطفه دار یا تخم خوراکی طی یک دوره تخمگذاری تولید کرد. پرورش اردک و غاز در کشورهای اروپای شرقی و غربی ، امریکا ، آسیا جنوب شرقی ، چین و هند رونق دارد و همواره بر وسعت آن افزوده می شود.

در ایران البته در تمام مناطق می توان اقدام به پرورش اردک و غاز کرد، اما شمال کشور و مناطق پر باران ، به علت امکان پرورش آزاد و تامین قسمت قابل توجهی از غذای آن ها از محیط ، مناسب تر است . اردک و غاز گرما و رطوبت بالای محیط را بخوبی تحمل می کنند و به علت وجود لایه ضخیم چربی در زیر پوست قادرند تا ۲۰ درجه سانتی گراد زیر صفر را نیز تحمل کنند. معمولا اردک و غاز پرنده آب دوست هستند و در آب و هوای سرد زمستان تخمگذاری می کنند.

یکی از مزایای پرورش اردک در مزارع و شالیزارها مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار برنج ، حلزون ها و سایر آفات است . در کشورهای آسیای جنوب شرقی برای مبارزه با کرم ساقه خوار برنج از اردک استفاده می شود.

جوجه کشی اردک

تاریخچه پرورش اردک

پرورش اردک به صورت پرنده اهلی از حدود ۵۰۰۰ سال قبل در چین ، هند ، مصر و خاورمیانه رواج داشته است. اسنادی وجود دارد که در دوره مادها و هخامنشیان پرورش اردک در ایران وجود داشته و سنگ نوشته ها و نقوش و کتیبه های کردستان و شوش بیانگر گسترش پرورش این پرنده در ایران باستان است .

در یونان باستان از ۳۰۰۰ سال قبل اسنادی در خصوص پرورش اردک وجود دارد . نگهداری اردک در بین بومیان امریکا نیز متداول بوده و آن ها نژاد موسکووی را اهلی کرده اند . پرورش اردک از قرن پانزدهم میلادی بصورت علمی در اروپا و امریکا شروع شد .

تاریخچه پرورش غاز

پرورش غاز به صورت اهلی از ۵۰۰۰ سال قبل در چین ، مصر و خاورمیانه رواج داشته است . در این خصوص نقوش متعددی در مقبره های مصر باستان بدست آمده است . در یونان و بخصوص رم باستان نیز مدارک متعددی در مورد پرورش این پرنده وجود دارد . در رم باستان از غاز به عنوان پرنده نگهبان از منازل و معابد استفاده می شد . در اروپا ظاهرا” غاز توسط ساکنان شمال اروپا و ژرمن ها اهلی شده و به رم رفته است .

 

جوجه کشی غاز

 

هدف از پرورش غاز در اروپا و مصر باستان ، مصرف جگر غاز می باشد . چرا که جگر سنگین یکی از غذاهای مورد علاقه در بین اهالی این کشورها می باشد. جگر غاز سرشار از ویتامین های گروه B بخصوص A،B۱۲،B۶، B۲،B۱ و منبع اسیدفولیک، آهن و روی است.

در کشور عزیزمان ایران ، جوجه کشی غاز و پرورش آن بسیار علاقمندان بیشماری دارد . بطوری که علاقمندان به این پرنده با خرید دستگاه جوجه کشی اقدام به جوجه کشی این پرنده می کنند و جوجه یک روزه غاز را با قیمت مناسب بفروش می رسانند. در کل غاز از قدیم بعنوان پرنده پرطرفدار در مصارف مختلف پرورش داده می شد .

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


برترین سایت فروشگاهی
logo-samandehi