دانستنیهای قرقاول
دانستنیهای قرقاول
4.2 (83.33%) 6 votes

دانستنیهای قرقاول

دانستنیهای قرقاول : قرقاول پرندگان از چندین جنس در زیرخانواده قرقاولیان، به خانواده قرقاولان زیر رده ماکیانسانان است. محدوده بومی قرقاول به آسیا محدود شده است.

دانستنیهای قرقاولان

در قرقاول ها تفاوت جنسی قوی شناخته شده است، قرقاول نر که به شدت با رنگ های روشن و از لحاظ ظاهری بسیار خوش فرم تر و زیبا تر نسبت به قرقاول ماده می باشد. مانند غبغب و دم بلند تزئینی می باشد. قرقاول نر معمولا بزرگتر از ماده است و دم آن نسبت به ماده بلندتر است. قرقاول نر نقشی در ارتقای نسل دارد. قرقاول نر مناسب و از لحاظ باروری قرقاولی می باشد که درصد نطفه داری بالایی داشته باشد و جوجه های نسل بعد از توانایی بالایی برخوردار باشد.

قرقاول معمولا خوردن دانه و از برخی حشرات تغذیه می کند، عمده تغذیه آن از دان پلیت فراوری شده می باشد که برحسب سن مرحله دان پلیت مشخص می شود. معولا قرقاول ها ضریب تبدیل خوبی نسبت به دیگر پرندگان پرورشی دارند.

دانستنیهای گونه‌های قرقاول در ایران

قرقاولهای ایران همه از یک گونه‌اند ولی با توجه به پراکندگی جغرافیایی و تفاوتهای ظاهری برخی آنها را به 4 زیر گونه تقسیم می‌کنند:

قرقاولهای ارسباران و دشت مغان

قرقاولهای تالش از آستارا تا چالوس

قرقاولهای گلستان از قائم شهر تا گلستان

قرقاولهای سرخس و حوالی رودخانه مرزی هریرود

زیستگاه این پرنده در جنگل‌های مرطوب، بوته‌زارهای تمشک و درختان پهن‌برگ یا خزان‌کننده‌است که در زیر بوته‌های آن‌ها آشیانه می‌کند. قرقاولها وابستگی زیادی به جنگل‌های و بوته‌زارها دارند آنها معمولاً در جنگلها استراحت و در نقاط باز و کم‌درخت و کشتزارها به تغذیه می‌پردازند.

قرقاول نژاد بلژیکی

دانستنیهای جوجه کشی قرقاول

مدت زمان جوجه کشی قرقاول 24 تا 28 روز بستگی به نژاد متغیر می باشد. قرقاول ماده مولد سیلور معمولا در یک دوره تخمگذاری بین 25 الی 35 عدد تخم می گذارد. تخم نطفه دار قرقاول بعد از پروسه زمانی و دمایی خاصی در دستگاه جوجه کشی فول دیجیتال تبدیل به جوجه می شود. دما مورد نیاز در مرحله ستر 37.7 درجه سانتی گراد ، رطوبت نسبی 55% و میزان تهویه مناسب 38.2 درجه سانتی گراد. در مرحله هچر دما در محدوده 37.2 درجه سانتی گراد، رطوبت 65- 75% و میزان تهویه مناسب 37.9 – 38 درجه سانتی گراد می باشد.

دانخوریها معمولا بعد از هفته اول باید عموما در مکانهای از سالن تعبیه شوند که نور مادون قرمز مستقیما بر مواد خوراکی نتابد زیرا باعث تخریب ویتامینهای موجود در جیره بخصوص ریبوفلاوین می‌شود. دمای مادر مصنوعی در هفته اول باید 100 درجه فارنهایت باشد و 24 ساعت قبل از ورود جوجه‌های قرقاول به سالن باید دمای مناسب در داخل سالن تامین گردد. نظارت و بازرسی مستمر سالن بخصوص در روزهای اول و دوم ضروری می‌باشد و عملکرد لامپهای مادون قرمز سالن باید بررسی شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک