رابطه پروبیوتیک در رشد جوجه ۱ روزه

جوجه یک روزه

از زمانی که اهمیت بار میکروبی متعادل و متوازن در روده طیور و نقش این تعادل در رشد مناسب و سلامتی جوجه ، می توان گفت رابطه پروبیوتیک در رشد جوجه ۱ روزه تاثیر مستقیم دارد. الگوهای تغذیه جوجه ها به سمتی هدایت شده که از طریق تداخلات غذایی بار میکروبی مجرای گوارشی جوجه تحت کنترل درآید.

همان گونه که می دانیم حجم متنوع و عظیمی از انواع باکتری ها در مجرای گوارشی جوجه ها زندگی می کنند و عمده آن ها نیز با میزان خود نوعی رابطه همزیستی دارند . تا کنون نقش مهم این باکتری ها در سلامتی و بیماری انواع طیور مشخص شده است . تغذیه مهمترین عامل تاثیرگذار در ترکیب و فعالیت متابولیک باکتری های موجود در روده می باشد. خطاهای موجود در برنامه غذایی ، تغییرات شدید در جیره ، کیفیت پایین ترکیبات جیره و بهداشت پایین جیره باعث تغییر حالت در طیور طبیعی می گردد . بنابراین ضروری است که هنگام جیره نویسی طوری عمل شود که بار میکروبی به سمت مثبت تغییر یابد و به سمتی پیش رود که به آن همزیستی می گوییم. طبیعی است که در حالت همزیستی میزبان و باکتری ها هر دو از هم سود خواهند جست.

پروبیوتیک ها و آنتی بیوتیک ها چه رابطه ای باهم دارند؟

مصرف آنتی بیوتیک ها موجب از بین رفتن باکتری های بد و خوب موجود در دستگاه گوارشی می شود کاهش مقادیر این باکتری های خوب موجب بروز مشکلات گوارشی از قبیل اسهال ، کرامپ ، و … می گردد . در صورتی که پروبیوتیک ها با مکانیسم های مختلف تنها باعث از بین رفتن باکتری های مضر می شوند و رشد و تکثیر باکتری های مفید را تقویت می کند ، به همین علت دریافت پروبیوتیک ها می تواند به جایگزینی باکتری های مفید از بین رفته در دستگاه گوارش کمک می کند و مصرف پروبیوتیک ها پس از دوره آنتی بیوتیک درمانی بسیار توصیه می شود ، چرا که از دست دادن باکتری های مفید دستگاه گوارشی می تواند زمینه ساز بسیاری از عفونت های دیگر گردد .

جوجه کشی دی کیو شاپ

پروبیوتیک ها چگونه از جوجه ۱ روزه محافظت می کند؟

در دستگاه جوجه کشی ، وقتی که جوجه هایی که سر از تخم در آورده و متولد می شوند ، فلور میکروبی مفید را از طریق خوردن مواد خوراکی آلوده به مدفوع مرغ مادر ( و یا حتی خوردن مدفوع مادر ) بدست می آورند و بدین طریق آن ها با خوردن چنین موادی در اوایل زندگی خود ، می توانند جمعیت مناسبی از باکتری های مفید روده ای را در دستگاه گوارش خود ساکن کنند و بدین طریق از حملات باکتری های مضر و فرصت طلب دیگر در امان باشند . اما در پرورش صنعتی مرغ ، جوجه های هچ شده در ماشین جوجه کشی به چنین منبع ارزشمند باکتری ها دسترسی ندارند چرا که جوجه ها به دور از مادران خود بصورت مصنوعی در دستگاه جوجه کشی از تخم نطفه دار خارج می شوند . بنابراین استفاده سریع و فوری از پروبیوتیک ها در جیره جوجه های تازه متولد شده بسیار مهم خواهد بود . با استفاده از پروبیوتیک ها ، باکتری های مضر فرصت اندکی برای تکثیر و جایگزینی در روده را خواهند داشت .

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


برترین سایت فروشگاهی
logo-samandehi