رطوبت دستگاه جوجه کشی | بررسی فنی ماشین جوجه کشی

سه شنبه ۰۷ دی ۱۳۹۵ رطوبت دستگاه جوجه کشی

رطوبت دستگاه جوجه کشی :  به علت حرارت موجود در دستگاه جوجه کشی مقداری آب از تخم مرغ ها تبخیر می گردد. برای جلوگیری از تبخیر آب و جبران رطوبت از دست رفته بایستی مقداری رطوبت در ماشین جوجه کشی وجود داشته باشد تا از تلفات جنین جلوگیری بعمل می آید. اگر رطوبت ماشین جوجه کشی کم باشد تبخیر سریع تر و وسعت کیسه های هوایی داخل تخم مرغ بیشتر می شود و در نتیجه نوک جوجه زودتر به اتاقک هوا می رسد و اگر رطوبت زباد باشد کیسه هوا دیرتر از زمان معمول ( روز ۱۹ ) وسعت می یابد و جوجه قادر به تنفس نخواهد بود.

طول دوره جوجه کشی و رطوبت

ماشین جوجه کشی برد پی ال سی دیجیتال

طول دوره جوجه کشی با کم یا زیاد شدن رطوبت متفاوت است. هرچه رطوبت بیشنر باشد زمان خروج جوجه ها از تخم زودتر است. نوسان در رطوبت باعث کوچک شدن جوجه ها و احتمالا بروز حالات غیرطبیعی در بدن می شود.
رطوبت ماشین جوجه کشی به حرارت یا دما آن بستگی دارد. اگر دما دستگاه جوجه کشی ۷/۳۷ درجه سانتی گراد ، اکسیژن آن ۲۰ درصد ، غلظت گاز کربنیک ۵/۰ درصد و سرعت حرکت هوا ۱۲ سانتیمتر در دقیقه باشد بهترین راندمان جوجه دهی در رطوبتی معادل ۶۱ درصد خواهد بود.

رطوبت روز و شب دستگاه جوجه کشی

میزان رطوبت در ماشین جوجه کشی در ۱۸ روز اول دوره جوجه کشی ۶۰ درصد و در ۳ روز آخر ۷۰ تا ۷۵ درصد توصیه می شود. در دستگاه های جوجه کشی کوچک با گذاشتن ظروف اضافی در داخل دستگاه جوجه کشی و یا ایجاد رطوبت ساز سرد اولتراسونیک رطوبت زیادی تامین می کنند ولی در دستگاه های جوجه کشی صنعتی که ستر و هچر از هم جدا هستند رطوبت در هچر به طور نازل اسپری بصورت اتوماتیک بالاتر از ستر می باشد.

میزان رطوبت دستگاه جوجه کشی به سرعت تهویه بستگی دارد هرچه تهویه سریعتر باشد رطوبت ماشین جوجه کشی کمتر خواهد بود. با اندازه گیری اندازه کیسه هوا و وزن تخم مرغ ها می توان به چگونگی رطوبت دستگاه جوجه کشی پی برد. اگر کاهش در وزن تخم مرغ زیادتر و یا کمتر از حد معمول باشد ( کاهش در وزن تخم مرغ در دوره جوجه کشی حدود ۱۲ درصد می باشد ) و یا کیسه هوا خیلی بزرگ و یا کوچک باشد، نامناسب بودن رطوبت در دستگاه جوجه کشی را نشان می دهد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *