ساخت دستگاه جوجه کشی

ساخت دستگاه جوجه کشی کارتن

به طور معمول در طبیعت پرنده ی مادر بر روی تخم های خود میخوابد و شرایط لازم (دما ، رطوبت و …) برای تبدیل شدن تخم به یک جوجه را فراهم می کند. دستگاه های جوجه کشی ، دستگاه هایی هستند برای شبیه سازی این صحنه که توسط انسان ساخته شده اند. ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی نیاز به علم فراوان و تجهیزات پیشرفته ندارد و علاقه مندان به ساخت این دستگاه در منزل می توانند این کار را در منزل با تجهیزات ساده و پیش پا افتاده انجام دهند.

البته باید در نظر داشت که چنین دستگاهی دقت و عملکرد مشابه دستگاه های صنعتی که در کارخانجات توسط مهندسین طراحی و تولید می شوند را ندارد.

ساخت دستگاه جوجه کشی در منزل

به علت بالا بودن قیمت دستگاه های صنعتی ، ساخت یک دستگاه جوجه کشی خانگی، می تواند کار سرگرم کننده و در عین حال جذابی باشد . در ادامه شما را با نحوه ی ساخت ماشین جوجه کشی آشنا می کنیم ،اما ساخت این دستگاه برای آن دسته از افرادی است که به دنبال تجربه ای جدید در این زمینه هستند و اگر به دنبال کسب درآمد از این راه هستید به شما توصیه میکنیم از دستگاه های صنعتی که برای این کار ساخته شده باشند استفاده کنید .

چهار مشخصه ی دما ، رطوبت ، اکسیژن و تهویه ،عوامل تعیین کننده ای برای عمل جوجه کشی به حساب می آیند .

چه چیزهایی برای ساخت دستگاه خانگی نیاز داریم ؟

  • کارتن جعبه چوبی یا یونولیتی به عنوان بدنه ی دستگاه
  • لامپ و سرپیچ برای تامین حرارت و تنظیم دمای دستگاه
  • دماسنچ جهت بررسی دمای دستگاه
  • چسب مایع
  • توری فلزی (‌توری مرغی‌)
  • ظرف آب و اسفنج برای تامین رطوبت و منبع آب دستگاه

 

برای بهتر شدن کار می توانید از ابزار حرفه ای تر (سنسور،مه ساز التراسونیک و …) استفاده کنید.

مراحل ساخت دستگاه جوجه کشی

مرحله ی اول :

ابتدا قسمت بالایی یخدان را به عنوان درب به صورت کامل جدا کنید ، می توانید این عمل را بعد از برش دادن و قرار دادن سرپیچ نیز انجام دهید .

ناحیه ای از دیواره های یخدان یا کارتن را به اندازه ای که سر پیچ در داخل آن قرار گیرد برش بدهید (توجه داشته باشید که یخدان به علت عایق بودن گزینه ی مناسب تری است.)

پس از عبور دادن سر پیچ از داخل یخدان (یا کارتون) می توانید سر پیچ را هم از داخل و هم از خارج با چسب محکم کنید .

توجه داشته باشید که در صورت برخورد لامپ با بدنه ی جعبه احتمال آتش سوزی زیاد است پس با قرار دادن مناسب سر پیچ در این مرحله از آتش سوزی جلوگیری کنید. بعد از اطمینان از قرارگیری صحیح سرپیچ لامپ رشته ای را به آن متصل کنید.

می توانید برای بهتر شد کار یک پنجره برای دیدن دماسنج و رطوبت سنج ایجاد کنید که مجبور نباشید برای بررسی مقدار آنها درب را به صورت کامل از روی جعبه بردارید .

مرحله ی دوم :

در این مرحله باید با توری فلزی اطراف لامپ را به طور کامل بپوشانید قرار گیری توری در اینجا به این علت است که مانع از برخورد جوجه ها پس از تولد شود .

مرحله ی سوم :

پس از قرار دادن توری بر دور لامپ ،نوبت به قرار دادن دماسنج و رطوبت سنج درون جعبه رسیده است. برای بهتر گردش پیدا کردن هوا درون جعب دو سوراخ در طرفین یخدان ایجاد کنید تا تهویه درون جعبه به درستی انجام گیرد و اکسیژن کافی برای رشد و زنده ماندن جنین درون جعبه باشد.

مرحله ی چهارم :

در مرحله ی اخر ظرف آب را درون جعبه قرار دهید. بهتر است ظرف را در فضایی نزدیک به لامپ بگذارید تا تبخیر بهتر انجام شود قبل از قرار دادن تخم ها در جعبه جعبه را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت روشن بگذارید تا به دما و رطوبت ایده آل برسد.

تنظیم رطوبت و دمای دستگاه

دما و رطوبت ایده آل برای تخم های نطفه دار : دمای یخدان را باید بین ۳۷ تا ۳۸ نگه دارید(مناسب ترین محدوده ۳۷.۲ تا ۳۷.۵ است).

رطوبت را نیز برای ۱۸ روز اول بین ۵۵تا ۶۵ درصد باشد و برای چهار روز آخر بین ۶۵ تا ۷۵ درصد باشد و از این مقدار بیشتر یا کمتر نشود و تغییر ناگهانی در هیچ یک از موارد فوق برای تخم های نطفه دار مناسب نمی باشد.

جهت اطلاعات بیشتر مقاله ای که در رابطه با روطوبت دستگاه ها تدارک دیده شده است را مطالعه فرمایید.

پس از تنظیم شدن دما و رطوبت اکنون زمان آن رسیده که تخم های نطفه دار را درون دستگاه قرار دهید و منتظر بمانید .

استفاده از دستگاه

یک تخم نطفه دار برای تبدیل شدن به جوجه نیاز به زمانی حدود ۲۱ روز را دارد که در ۱۸ روز اول هر روز به طور منظم باید تخم ها را بچرخانید. می توانید این تاریخ قرار دادن تخم مرغ ها را یادداشت کنید و در این مدت هر روز مقادیر دما و رطوبت را نیز در کنار آن داشته باشد تا از درستی کار خود اطمینان داشته باشد . بدین ترتیب در صورت مشاهده ی تنظیم نبودن هر یک از مقادیر نسبت به اصلاح کردن آن اقدام کنید.

آموزش ساخت ماشین جوجه کشی با کارتن

بعد از روز هشتم تخم مرغ ها را با یک چراغ قوه برسی کنید تخم هایی که دارای نطفه باشند در داخل آن یک نقطه با مقادیری رگ دیده میشود و تخم های مرده ( فاقد نطفه ) نور از آنها عبور کرده و تو خالی به نظر می رسند که باید آنها را از داخل دستگاه خالی کنید .

پس از رعایت تمام نکات در روز ۲۱ ام صدای ضربه زدن جوجه ها به تخم را می شنوید به طور میانگین برای خارج شدن جوجه از تخم ۱۰ تا ۱۲ ساعت زمان نیاز است .

توجه داشت باشید که زمانی که جوجه از تخم خارج می شود به هیچ عنوان به جوجه کمک نکنید تا خودش از تخم خارج شود .

4 دیدگاه در مورد “ساخت دستگاه جوجه کشی کارتن

  • یکشنبه 28 مرداد 1397 at 01:27
    Permalink

    بدون دما سنج هم میتوان این کار را کرد؟

    Reply
  • یکشنبه 04 اسفند 1398 at 04:04
    Permalink

    روزی چند ساعت باید زیر نور لامپ قرار بگیرند

    Reply
    • دوشنبه 05 اسفند 1398 at 10:13
      Permalink

      سلام
      تا 10 روز اول باید دمای نگهداری 35 درجه سانتی گراد باشد/

      Reply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.