ستر و هچر همزمان در دستگاه جوجه کشی

ستر و هچر همزمان در دستگاه جوجه کشی
ستر و هچر همزمان در دستگاه جوجه کشی
4.5 (90%) 6 votes

قبل از شروع مبحث اصلی لازم است تا برای درک بهتر ، ستر و هچر در جوجه کشی را برای شما بیان کنیم.

ستر چیست؟

ستر یا ستری قسمتی از دستگاه جوجه کشی می باشد که ۴ وظیفه ی مهم از ابتدای دوره ی جوجه کشی تا قبل از تولید جوجه بر عهده دارد. این چهار وظیفه عبارتند از :

  • تولید وحفظ دما در محدوده ی مورد نیاز برای هر پرنده که مقدار معینی دارد.
  • تولید و حفظ رطوبت مورد نیاز جوجه کشی.
  • چرخش تخم ها ( این چرخش از چسبیدن زده به سفیده جلوگیری کرده و به جنین کمک خواهد کرد تا بتواند زرده را به طور کامل به داخل شکم ببرد).
  • رساندن اکسیژن مناسب.

به طور کلی زمانی که تخم مرغ در دستگاه جوجه کشی قرار دارد از روز شروع  تا سه روز قبل از تمام شدن جوجه کشی را دوران ستری می گویند.

هچر چیست؟

به قسمتی از دستگاه جوجه کشی گفته می شود که شرایط را برای جوجه کشی در سه روز پایانی تا ساعاتی قبل از تولد جوجه مهیا می سازد، هچر یا هچری گفته می شود و جوجه ای که از دستگاه جوجه کشی بیرون می آید را هچ شده می گویند. سه روز پایانی جوجه کشی برای تمام پرندگان را دوره هچر می نامند . در دوره ی هچر نیازی به چرخش تخم مرغ ها نیست. و دما و رطوبت باید طبق توضیحات کمپانی مربوطه تنظیم گردد.

تفاوت بین ستر و هچر

در زمان ستر و هچر تفاوت های زیادی در شرایط دما و رطوبت و اکسیژن وجود دارد.

دما: در بیشتر پرندگانی که در دوران هچر قرار دارند دما بین ۰.۳ الی ۰.۵ درجه ی سانتی گراد پایین تر از دمای دوران ستر می باشد. زیرا جوجه ها در هنگام هچر گرمای زیادی تولید می کنند که می توان با اندکی خنک نگه داشتن دستگاه جوجه کشی در دوران هچر به کیفیت جوجه ها کمک کرد.

رطوبت: مقدار رطوبت حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از زمان ستر بالاتر بوده و درون دستگاه هچر به نرم شدن پوست تخم و خروج آسان آن کمک خواهد کرد و بالا بودن رطوبت باعث می شود در درون تخم نطفه دار آب جمع شود و پایین بودن مقدار رطوبت دستگاه هچر، جوجه در حال هچ دچار کم آبی و دی هیدراته می شود و باعث تلفات می شود. برای حل این مشکل ، کارشناسان شرکت دقیق ترین نوع سیستم کنترل با استفاده از سنسور تر و خشک ( سنسور رطوبت ) که در دستگاه های جوجه کشی صنعتی می باشد در دستگاه های تولیدی شرکت نیز استفاده شده است تا کاربران محترم با کمترین خطا و درصد هچ بتوانند جوجه کشی انجام دهند.

اکسیژن: جوجه هایی که در حال هچر شدن هستند و جنین هایی که نزدیک به جوجه شدن می باشند به اکسیژن بیشتری نیاز دارند. می توانید با باز و بسته شدن دمپرها و روشن و خاموش کردن فن های تهویه اکسیژن دستگاه را افزایش دهید.

آموزش جوجه کشی

جلوگیری از رشد باکتری در دستگاه هچر

در دستگاه هچر به همراه جوجه های در حال هچ که بیشترین آلودگی را دارند ممکن است باکتری رشد کند که جوجه های به دنیا آمده در طی دوره با این باکتری ها مقاوم خواهند شد ولی جنین های تازه ایجاد شده در برابر این باکتری ها مقاومتی ندارند. و دستگاه جوجه کشی بدون ضدعفونی محل رشد انواع میکروارگانیسم ها می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


logo-samandehi
نماد اعتماد الکترونیک