پرورش جوجه غاز محلی

غاز
پرورش جوجه غاز محلی
4.2 (84.76%) 21 votes

غازها متعلق به راسته ی غازسانان، خانواده ی آناتید، زیرخانواده ی آنسرین و دسته ی غازها هستند. پرندگانی خون گرمند و توانایی پرواز دارند و شنوایی و بینایی شان تکامل یافته است. راسته ی غازسانان منقار پهنی دارند که دارای حفره های فراوان حسی است. همچنین دارای پرده بین انگشتان پا هستند. جوجه هایشان هم پس از بیرون آمدن از تخم توانایی شنا کردن در آب را دارند. پروش جوجه غاز محلی راحت ترین پرورش در بین سایر ماکیان می باشد.

غاز پرنده نگهبان می باشد و گوشت آن خیلی لذیذ می باشد.

غاز 

غازها پرندگانی با جثه ی بزرگ هستند که حیاتشان بسته به آب می باشد.بیشتر آنها در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی از نوع پرندگان وحشی و مهاجر هستند.غازها به راحتی در شرایط آب و هوایی مختلف زندگی می کنند. این پرندگان اهلی در رنگ ها و شکل های مختلف می باشند که از نظر جثه از سایر اجداد بزرگتر هستند.

دو گونه ی اصلی از غازهای وحشی

گروه اول در اروپا زندگی می کنند و به نام Anser anser شناخته می شوند. گروه دوم در آسیا بوده و از نسل غازهای Anser cygnoides Swan می باشند.غازهای اهلی که در آب و هوای معتدل زندگی می کنند غازهای کانادایی در آمریکای شمالی و غازهای قو مانند آمریکایی در آمریکای جنوبی هستند.

نژادهای غازها

نژادهای استاندارد شده در ایلات متحده ی آمریکا از نژاد وحشی خاکستری هستند. و همچنین نژادهایی که در پرورشگاه غازها به وجود می آیند عبارتند از :

نژاد تولوز

این نژاد فرانسوی و در شهر تولوز هستند و به دلیل داشتن جثه ای بزرگ از نظر تولید گوشت بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. وزن غازهای نر ۱۱/۷ کیلوگرم و غازهای ماده ی بالغ ۹ کیلوگرم است.

نژاد امبدن

این نژاد آلمانی بوده و در شهر برمن آلمان پرورش یافته .پر و بال های نارنجی سایه دار و منقاری روشن تر از رنگ پاهایش دارد و چشمانشان به رنگ آبی درخشان است.

نژاد چینی

بدنشان مستقیم و پاها و گردن آنها نسبت به بدن بلند تر است. نژاد چینی همانند دکمه یک برجستگی در منقارش وجود دارد. این نژاد شامل دو نوع یکی قهوه ای و دیگری سفید می باشد.

نژاد آفریقایی

نژاد آفریقایی از سنگین وزن ترین نوع غاز است. دارای بدنی عمیق و بدنش را مستقیم نگه می دارد.

نژاد کانادائی

نژادی بزرگ با گردنی راست و بلند ، سیاه و لکی سفید مانند کروات در زیر گلو است به همین دلیل آن را غاز کروات نامیده اند.

نژاد سبواستوپول

غازی سفید رنگ و دارای جثه ای متوسط است . منقار و ساق پای آنها نارنجی و چشم هایش آبی روشن است.

نژاد زرد آمریکایی

رنگ چشم ها فندقی تیره و منقار ، ساق پا و پنجه ها نارنجی هستند.

نژاد زرد بریکون

این نژاد جزء غازهای متوسط بوده و ساق پایشان صورتی رنگ است. پنجه ، منقار و چشم هایشان قهوه ای رنگ می باشد.

نژاد فرانکونیان

نژادی کوچک بوده و روش نگهداری آن ساده است.

نژاد لینی

این نژاد در اولدنبرگ آلمان به وجود آمده و دارای جثه ای متوسط می باشد. و به رنگ های سفید و خاکستری دیده می شود.

نژاد لیپی گانز

این نژاد بسیار کمیاب بوده و به رنگ سفید و منقار آن صورتی می باشد.

تخم غاز

تخم غاز ۱.۸ برابر درشت تر از تخم مرغ است و پوسته ی آن ۱.۵ برابر ضخیم تر از پوسته ی تخم مرغ است. تعداد روزنه های پوسته ی تخم غاز در واحد سطح نسبت به تخم مرغ کم تر است. زرده ی تخم غاز کم آب تر و چرب تر از تخم مرغ است. درصد سفیده ی تخم غاز ۵۲.۵، زرده۳۵.۱ و پوسته ۱۲.۴ است .

جفت گیری

تخمگذاری در غارها در اوایل پاییز شروع می شود. تشخیص دادن غازها بسیار مشکل است غازهای نر معمولا بزرگ تر و وحشی تر از غازهای ماده هستند.

جوجه کشی غاز

طول مدت جوجه کشی در این پرنده ۳۰ روز است. ۲۷ روز در ستر با دمای ۳۷٫۷ درجه ی سانتی گراد و رطوبت نسبی ۶۰ تا ۶۵ درصد و ۳ روز آخر در هچر با ۳۷ درجه ی سانتی گراد و رطوبت ۸۰ درصد. پرورش جوجه غازالبته جوجه کشی غاز شگردهای خاص دارد که می توانید در بخش علمی دی کیوشاپ قسمت پرورش غاز طریقه جوجه کشی مخصوص غاز را مطالعه بفرمایید. طول مدت جوجه کشی غاز نژاد اوکراینی ۳۵ روز می باشد که ۳ روز آخر به عنوان هچر استفاده می شود. تخم غازها باید به حالت افقی قرار بگیرند و با زاویه ی ۱۸۰ درجه بچرخند.

جنین بسیار به افزایش درجه ی حرارت حساس است. خنک سازی تخم ها هر ۲ روز یک بار برای ۱۵ دقیقه صورت می گیرد. از روز پانزدهم هم هر ۲ روز یک بار تخم غازها را با آب ۳۷٫۵ درجه ی سانتی گراد اسپری می کنند. دستگاه جوجه کشی باید ۲۱ درصد اکسیژن داشته باشد.

تهویه ی ماشین جوجه کشی تخم غاز دو برابر بیش تر از تهویه ی تخم مرغ است. بهترین وزن تخم غاز برای جوجه کشی ۱۲۰ تا ۱۶۰ گرم است و ایندکس مناسب آن ۱٫۵۱ می باشد. از یک تخم ۱۵۰ گرمی ، یک جوجه ی ۱۰۰ گرمی به وجود می آید. دوره ی جنینی آن ۱۰ روز بیش تر از تخم مرغ است.

روش های پرورش جوجه غاز محلی

پرورش غاز در سالن بسته – پرورش به صورت سالن و مرتع – پرورش به صورت سیستم باز – پرورش در شالیزار مناسب منطقه ی شمال ایران و سایر شالی کاری های کشور – پرورش توأم غاز و ماهی در استخر های پرورش ماهی مناسب حاشیه ی رودخانه های کشور. در هر نوع از پرورش، مرحله ی ابتدایی پرورش دشوارترین است که تا سه هفتگی طول می کشد .

در این مرحله جوجه ها به شدت به سرما حساسند. برای پرورش سه روز اول جوجه دمای سالن ۳۰تا ۳۵ درجه ی سانتی گراد و در پایان هفته دما به ۲۹ درجه می رسد. در پایان هفته ی دوم دما به ۲۵ درجه کاهش می یابد . در سالن بسته نیاز به تهویه وجود دارد ولی در روش های باز در این نوع هزینه هم صرفه جویی می شود.

One thought on “پرورش جوجه غاز محلی

  • جمعه ۲۶ آبان ۱۳۹۶ at ۱۹:۳۸
    Permalink

    خوب است قیمت غاز چند است من تعدادکمی غاز می خواهم

    Reply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


logo-samandehi
نماد اعتماد الکترونیک