قرقاول بلژیکی
4.4 (88.89%) 9 votes

قرقاول بلژیکی

قرقاول طلایی یا قرقاول بلژیکی، پرنده ای از زیر راسته ماکیان سانان (پرندگان دانه خوار) و خانواده قرقاولان (قرقاول) است. نام این جنس قرقاول طلایی که در ایران معروف به قرقاول بلژیکی است که از یونان باستان و بلژیک منشا گرفته است. قرقاول بلژیکی بومی جنگل ها در مناطق کوهستانی غرب چین است، اما جمعیت های وحشی آن در انگلستان، کانادا، ایالات متحده، مکزیک، کلمبیا، پرو، بولیوی، شیلی، آرژانتین، اروگوئه، جزایر فالکلند، آلمان، بلژیک، هلند وجود دارند و در مناطق و کشورهای دیگر ائم از فرانسه، ایرلند، استرالیا و نیوزیلند گسترده شده است.

قرقاول بلژیکی

قرقاول بلژیکی نر بالغ 90-105 سانتی متر طول دارد، که دم این پرنده دو سوم از طول کل بدن است. این نژاد با تاج طلایی و سینه و بدن قرمز روشن است. نارنجی عمیق را می توان در بیشتر نقاط بدن مشاهده کرد. به عنوان یک ترکیب رنگ حرفه ای بدن قرقاول بلژیکی از سیاه ، سفید ، نارنجی و طلایی پرهای بدن را پوشش می دهد. این گونه از قرقاول “با تاج طلایی”، و سینه قرمز می باشد.

قرقاول بلژیکی

قرقاول بلژیکی نر

قرقاول نر یک تاج به رنگ زرد طلایی با یک خط از قرمز در نوک، صورت، گلو، چانه، و دو طرف گردن زنگ  قهوهای مایل به زرد نقاشی شده است. ریش و پوست مداری هر دو به رنگ زرد مایل به نارنجی رنگ است. قسمت فوقانی پشت به رنگ سبز است و بقیه از پشت تا دم به رنگ زرد طلایی است. دم، سیاه و سفید خال خال و نقطه ای، و همچنین به عنوان نوک دم شباهتی به چرم گاومیش می باشد. پاها به رنگ زرد متمایل هستند اغلب پاهای نازک و باریک دارند.

تغذیه قرقاول

قرقاول ها دانه خوار هستند و اغلب غذای این نوع پرندگان پلیت و دان مرغ می باشد معمولا بعضی از پرورش دهندگان قرقاول غذای ترکیبی پلیت دان مرغ و سبزیجات و علوفه می دهند تا هم در هزینه صرفه جویی کرده باشند و هم در برطرف کردن احتیاجات کلی بدن قرقاول ها.  قرقاول بلژیکی در شب  بر روی درختان و بلندی به استراحت می پردازد. قرقاول بلژیکی پرنده ای سریع و زیرکی خاص خودش را دارد که بدین منظور در یک غفلت پرورش دهنده می تواندبه سرعت از قفس پرواز کند و به سمت بیرون از قفس در جاهای پر درخت و سرسبز می رود.

قرقاول مولد

تخم گذاری و جوجه کشی قرقاول

قرقاول بلژیکی درصد تخمگذاری پایینی دارد که معمولا به طور آماری 8-12 تخم  را در یک سال می گذارد. مدت زمان جوجه کشی قرقاول بستگی به انواع نژاد متغیر می باشد. معمولا قرقاول نژاد بلژیکی  22-23 روز طول دوره جوجه کشی خواهد بود که دما ستر 37.7 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 55-60 درصد و در دستگاه های جوجه کشی فول دیجیتال گزینه ای بنام خنک کننده دستگاه وجود دارد که باید این منو در عدد 38.2 تنظیم گردد. ( در دستگاه جوجه کشی دی کیو شاپ غیر از خنک کننده دستگاه، فن مخفی تعبیه شده تا در موارد اکسیژن پایین این فن بصورت خودکار روشن و شروع به تعویض اکسیژن دستگاه جوجه کشی می کند).

تنظیمات دستگاه جوجه کشی برای جوجه کشی قرقاول

مقدار دمای مرحله هچر 37.2 درجه سانتی گراد و مقدار رطوبت لازم 65-70 درصد و تهویه هوا 38 درجه سانتی گراد می باشد. لازم به ذکر است تخم نطفه دار قرقاول بلژیکی در شانه های مخصوص ستری که در فروشگاه سایت وجود دارد قرار می گیرد که دور تا دور و بالا و پایین تخم ها باز است تا بخوبی تبادلات اکسیژن و دما و رطوبت کافی به تمام قسمت تخم نطفه دار برسد. ظرفیت این شانه ها 64 عددی می باشد.

5 دیدگاه در مورد “قرقاول بلژیکی

  • Pingback: پرورش و نگهداری کبک

  • سه شنبه 25 دی 1397 at 23:45
    Permalink

    سلام
    فرقی بین جوجه کشی این نژاد و نژاد های محلی ایران هست؟
    میشه هردوشونو تو یه دستگاه گذاشت؟

    Reply
  • سه شنبه 21 اسفند 1397 at 08:44
    Permalink

    سلام من چهارتا قرقاول ماده و دوتا نر آمریکایی دارم که اینارو دو به یک جدا کردم, باتوجه به اینکه تو فصل تخم گذاری روزانه یک عدد تخم میذارن و یک دستگاه دارم میتونم هرهفت روز یکبار تخمارو جمع آوری کنم و داخل دستگاهی که تو دوران ستر بذارم, بعد برای زمان هچر چیکار کنم

    Reply
    • سه شنبه 21 اسفند 1397 at 10:19
      Permalink

      سلام
      برای پرنده های تزیینی که تعداد کمی می باشند باید دو دستگاه جوجه کشی مجزا تهیه نمایید تا هر 3 روز تو دستگاه جوجه کشی ستر تخم قرار دهید و با خیال راحت 3 روز پایانی را در دستگاه دیگری هچ نمایید. به اینصورت تخم های تازه هر سری وارد دستگاه می شود.

      دی کیو شاپ

      Reply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک