خواص بلدرچین

محصولات بلدرچین و ویژگیهای آنها

محصولات بلدرچین شامل گوشت و تخم این حیوان، خوراکی بسیار کامل و ایده آل خصوصا برای کودکان، زنان حامله و افراد مسن می باشد. می توان گفت که تقریبا در هیچ آئینی منع مذهبی برای مصرف گوشت و تخم این پرنده دیده نمی شود. همچنین محصولات آن در تمامی جهان مشتریان خود را دارد. همانطور که اشاره شد بلدرچینها دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که آنها را از سایر طیور متمایز کرده و صنعت پرورش بلدرچین را یه یکی از سود آورترین صنایع بدل کرده است.

محصولات بلدرچین

تخم و گوشت بلدرچین به دلیل داشتن چربی و کالری پائین و دارا بودن مقادیر زیاد آمینو اسیدهای ضروری، ویتامینها، اسیدهای چرب اشباع نشده، فسفو لیپیدها و … ،
که هر کدام عناصری واجب و حیاتی برای رشد و سلامتی انسانها هستند، جزء مواد غذائی ایده َآل به شمار می روند. در مقایسه با گوشت و تخم سایر پرندگان، محصولات این پرنده از اهمیت بیشتری برخوردار است و حتی به دلیل داشتن فاکتورهای مهم غذائی بعنوان دارو جهت تامین نیاز بیماران مصرف می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خواص تخم بلدرچین میتوانید به این مقاله مراجعه کنید.

محصولات بلدرچین

 

همچنین گوشت این پرنده محصولی بسیار ترد و خوشمزه و مرکب از: آب 65/62% ، چربی 3/3% ، پروتئین 26% ، مواد معدنی 2/3% و انرژی 80 cal/100g می باشد. بلدرچین با دارا بودن از پروتئین بالا و عاری بودن از هر نوع چربی بد (LDL) می توان بعنوان گوشت سفید در سبد خانوار قرار گیرد. اطلاعات بیشتر درباره فواید گوشت بلدرچین در این مقاله برایتان شرح داده شده است.

جالب است بدانید درصد قسمتهای گوناگون لاشه یک بلدرچین به صورت زیر است:

گوشت سینه 42-39% ، گوشت ران 28-26%، گردن 6/2-2 %، قلب 8/0-1% ، امعا و احشا 1/3-9/1% ، جگر 3/2-6/1% و چربی بطنی 4/1-1/0%.

ویژگیهای بلدرچین

1- سرعت بالای رشد در این پرنده بسیار قابل توجه و در حدود 5/2- 5/3 برابر سایر طیور است. بلدرچین ها عموما در 35-45 روزگی به وزن 180 – 220 گرم رسیده و آماده کشتار می شوند. ضمن اینکه سن بلوغ نیز در حدود 7-8 هفتگی است.
2- سن پائین بلوغ جنسی: این پرندگان در 6-5 هفتگی قادر به تخمگذاری شده در 8-7 هفتگی به بلوغ کامل جنسی رسیده و آمادگی تولید مثل پیدا می کنند.

3- فاصله نسلی کوتاه، که اعمال برنامه های اصلاح نژادی را در آنها به خوبی امکان پذیر می سازد.

4- میزان تخمگذhری بالا، بلدرچینها به طور وحشی سالانه در حدود 80 – 60 عدد تخم می گذارند اما در اسارت و با اعمال برنامه های مدیریتی قوی در زمینه تغذیه و نوردهی مصنوعی می توانیم این رقم را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش داده و به عدد 250- 150 عدد تخم در سال دست پیدا کنیم.

بازدهی محصولات بلدرچین

با توجه به کلیه موارد ذکر شده و همچنین بازده اقتصادی مناسبی که پرورش این پرنده در پی دارد، طی چند در ایران نیز شاهد تاسیس و رشد مزارع صنعتی پرورش بلدرچین بوده ایم و هم اکنون نظر به تبلیغات صورت گرفته و افزایش سطح آگاهی مردم، شاهد افزایش روز افزون مصرف محصولات آن در سطح جامعه می باشیم و امید است که در آینده نیز با افزایش حمایتهای دولتی از این بخش و همچنین توسعه روشهای علمی و صنعتی نگهداری و پرورش این پرنده، بیش از پیش شاهد رشد و تکامل این صنعت در ایران باشیم.

پرورش بلدرچین

 

برای جوجه کشی از پرندگان نیاز به فصل خاصی با برنامه ریزی از قبل تعیین شده می باشد تا بهترین تخم نطفه دار از هر پرنده را در دستگاه جوجه کشی قرار داد.
تقریبا” همه ساله از فصل پاییز تا فصل بهار انواع مختلف تخم نطفه دار قوی پرندگان را در دستگاه جوجه کشی قرار داد و تبدیل به جوجه کرد ولی در فصل گرم تابستان بیشتر پرندگان به تولک فصلی می روند و از تخمگذاری خبری نیست. تنها پرنده ای که می توان در تمام فصول از آن جوجه کشی کرد، بلدرچین می باشد.

برای کسب اطلاعات درباره جوجه کشی بلدرچین میتوانید به این مقاله مراجعه کنید. در گرمای طاقت فرسا تابستان هچ بالایی نیز برخوردار می باشند که علاقمندان به جوجه کشی می توانند با برنامه ریزی در فصل گرم تابستان به جوجه کشی و پرورش بلدرچین بپردازند.

 

One thought on “محصولات بلدرچین و ویژگیهای آنها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک
نماد اعتماد الکترونیک