مروری بر مدیریت پرورش بلدرچین

دستگاه جوجه کشی دی کیو شاپ

بلدرچین ( کرک ) یکی از کوچکترین پرنده های حلال گوشت است که در قرآن کریم نیز آورده شده است. در این مطلب مروری بر مدیریت پرورش بلدرچین می زنیم.

از اوایل قرن بیستم پرورش و به گزینی بلدرچین در کشور ژاپن رونق ویژه ای یافت. پس از جنگ جهانی دوم سایر کشورهای آسیایی و اروپایی اقدام به پرورش این پرنده اهلی نمودند. در حال حاضر غالبا” در ایران ، نژاد بلدرچین ژاپنی پرورش داده می شود. علاقه ، آموزش کافی و شناخت بازار هدف قبل از اقدام به پرورش و نگهداری بلدرچین از اصول موفقیت در این عرصه می باشند.

خصوصیات محل پرورش بلدرچین

با اینکه امکان پرورش بلدرچین به صورت خانگی با تامین محل مناسب و تغذیه صحیح وجود داشته ولی سطح صنعتی پرورش در سالن های بسته صورت می پذیرد. در پرورش این پرنده به صورت گسترده باید انواع ساختمان ها و تجهیزات و امکانات مورد استفاده در پرورش طیور صنعتی فراهم گردند. در صورت پرورش بر روی بستر ، پوشال چوب با کیفیت و اندازه مناسب به عنوان بستر استفاده می شود. علاوه بر این می توان این پرنده را به ویژه در دوره تخم گذاری جهت افزایش عملکرد در قفس های مخصوص بلدرچین پرورش داد.

مدیریت پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین به صورت های مختلف انجام می گیرد:  پرورش بلدرچین گوشتی ، پرورش بلدرچین تخمگذار خوراکی و مولد که تخم نطفه دار تولید می کند و قابلیت استفاده در دستگاه جوجه کشی می باشد. هر کدام از این روش ها در پرورش به صورت مجزا یا ادغام شده در یک مجموعه امکان پذیر است.

مروری بر مدیریت پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین گوشتی

در صورت هدف گذاری پرورش بلدرچین برای گوشت و فروش هفتگی آن ، معمولا” بصورت مجزا جوجه در دایره های بزرگی پرورش داده می شوند ، جوجه ها در زیر مادر مصنوعی ( لامپ های حرارتی مادون قرمز ) نگهداری می شوند. در چند روز اول ، رطوبت به میزان ۶۵ – ۷۵ درصد و بعد از آن به حداقل ۵۰ – ۶۰ درصد کاهش می یابد. دما در روزهای ابتدایی هفته اول ۳۷ تا ۳۸ درجه سانتی گراد ، سپس ۳۶ و طی هفته دوم به ۳۵ درجه سانتی گراد رسانده و پس از آن هر سه روز یک بار ۲ درجه سانتی گراد کاهش داده شود تا دمای سالن به ۲۴ درجه برسد.

در پرورش جوجه بلدرچین نیز مانند سایر طیور ، جوجه ها پس از خروج از دستگاه جوجه کشی و ورود به سالن پرورش ، بایستی دسترسی آزاد به آب و خوراک داشته باشند. جوجه بلدرچین می تواند بعد از ۲ روز اول زندگی با خوراک کامل به شکل پلت خرد شده یا کرامبل و یا آردی تغذیه شود. دوره های خوراک دهی پیشنهادی برای دوره پرورش بلدرچین نیز شامل تغذیه با خوراک سوپر استارتر غنی شده با افزودنی های خاص ویژه هفته اول ( ۱ – ۷ روزگی ) ، خوراک آغازین ( ۸ – ۲۱ روزگی ) و رشد ( ۲۲ روزگی تا کشتار ) می باشند . میزان مصرف خوراک در کل دوره پرورش بلدرچین گوشتی نیز بسته به ژنتیک جوجه ، شرایط محیطی و مدیریتی پرورش نیز ۶۵۰ تا ۸۰۰ گرم بوده و وزن پایانی پرنده در هنگام کشتار ، بسته به سن کشتار بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم در ۳۰ روزگی با پلیت پروتئین بالا ( سوپر ۲۳ درصد ) امکان پذیر می باشد . بازده لاشه بلدرچین بین ۷۵ تا ۸۵ درصد متغیر می باشد.

 

** در مطلب بعدی با اصول جوجه کشی در بلدرچین با دی کیو شاپ همراه باشید…

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


برترین سایت فروشگاهی
logo-samandehi