مزاج گوشت

مزاج گوشت ها

مزاج، کیفیتی است در پزشکی باستانی، که همان‌طور که در ذخیره خوارزمشاهی آمده‌ است، از مخلوط شدن عناصر چهارگانه در بدن پیدا می‌شود و دارای ۹ قسم است. دانش شناخت مزاج، از مباحث مهم و بنیادین در طب اخلاط است (که در اذهان عامه به «گرمی» و «سردی» معروف است). قدما معتقد بودند مزاج‌ها از واکنش متقابل اجزاء عناصر چهارگانه متضاد، بوجود می‌آیند. برای اطلاعات بیشتر را میتوانید در اینجا بخوانید.

مزاج گوشت ها برای انسان ها از اهمیت بسزایی برخوردار است، برای هر انسان تفاوت دارد و باید مزاج شناسی انجام گیرد. مزاج گوشت ها به دو دسته سرد و گرم تقسیم میشوند. اگر جزو دسته گیاهخواران نیستید و حاضر به خوردن انواع گوشت هستید باید درباره طبع آن اطلاعاتی داشته باشید. گوشت حیوانات سرشار از انواع پروتئین ها و ویتامین ها و مواد معدنی و آلی که هر یک از آنها دارای ویژگی خاصی هستند. مزاج گوشت ها به طبع هر فرد بستگی دارد که گروه فنی دی کیو شاپ با تحقیق و آزمایش های فراوان به اختصار برای شما در ذیل آورده است.

error_outline

ممکن است برای شما جالب باشد

گوشت در سبد غذایی ما جایگاه ویژه ای دارد. تعداد مواد خوراکی مفید کم نیست ولی در این میان گوشت نقش مهمی در سلامت ما ایفا میکند(البته اگر روی اصول مصرف شود) و حذف آن میتواند آسیبهایی به بدن ما برساند.

مزاج گوشت حیوانات

تمام گوشت ها دارای ویژگی هایی به نام گرمی و تری هستند، به گوشت هایی که دارای کمترین گرمی و تری هستند به اصطلاح سرد میگویند. حیواناتی که پرتحرک تر، چاق تر و جوانترند دارای گوشت گرمتری هستند. از این نکته هم نباید غافل شد که رنگ گوشت هم میتواند نشان دهنده طبع آن باشد؛ یعنی هرجه تیره تر باشد طبع گرمتری دارد. از میان حیواناتی که دارای گوشتی با طبع گرم هستند میتوان به بز، گوسفند، شترمرغ، شتر، کبک، بلدرچین و میگو اشاره کرد.

مزاج گوشت پرندگان

خونی که از خوردن گوشت پرندگان با طبع گرم به وجود می آید، رقیق تر و فضولات کمتری دارا میباشد و گوشت پرندگان آبی و باتلاقی و گوشت های غلیظ غذائیت بیشتری دارندو برای کارگران و زحمت کشان و ورزش کاران مفیدتر و برای افراد ضعیف و کم کار، گوشت لطیف و کم قوت مناسب تر است.

همانطور که قبل تر هم توضیح دادیم گوشت پرندگان و سایر حیوانات برای سلامتی بسیار مفید میباشد، زیرا منبع کامل پروتئین و کلیه اسیدهای آمینه ضروری است. غذاهای پروتئینی گیاهی نمیتوانند کاملاً تمام اسید آمینه ضروری را برای بدن فراهم کنند. بنابراین، باید از گوشت حیوانات مصرف کنیم. برخی از منابع شناخته شده گوشت عبارتند از مرغ، گوشت گوساله، گوشت گاو، گوشت گوشفند و غیره (نقش گوشت مرغ در یک رژیم متعادل برای حفظ سلامتی بسیار مهم است).

طبع گوشت اردک

اردک از گرمترین انواع پرندگان اهلی بوده و دارای غذائیت زیاد میباشد. گوشت اردک سنگین و نفاخ، باعث افزایش قوای جنسی و مصرف آن چاق کننده است. سنگدان اردک دير هضم بوده ولي در صورت مصرف و هضم کامل میتواند تقويت كننده معده و احشا مي باشد. تخم اردك نسبت به تخم مرغ غليظ تر و ديرهضم تر بوده غذائيت آن ضعيف تر است. بهترین روش مصرف توصیه شده شكم پر كردن با پياز و روغن زيتون و ادويه جات مصلح آن است.

نوع مزاج: گرم و خشک
بهتر است با کرفس، پونه، نخود، شوید، تره، دارچین و سکنجبین استفاده شود و با سرکه پخته شود.

مزاج گوشت شتر مرغ

دارای گوشتی با هضم سنگین میباشد. هرچه پرنده دارای جثه و اندازه بزرگتری باشد گوشت آن هم سنگینتر یا به اصطلاح دیر هضمتر است.

نوع مزاج: گرم و خشک
بهتر است با سرکه مصرف شود.

مزاج گوشت مرغ و گوشت قرمز

مزاج گوشت بوقلمون

گوشت بوغلمون غنی از پروتئین است، منبع ویتامین B بوده و برای جلوگیری از سرطان بسیار مفید است.به تقویت استخوان ها و سیستم ایمنی بدن کمک کرده و چربی پایینی دارد.

نوع مزاج: گرم و تر
بهتر است با گشنیز و سماق استفاده شود.

مزاج گوشت بلدرچین

بلدرچین هم مانند کبک دارای گوشتی با طبع گرم و خشک است و بهتر است به جای روش کبابی کردن گوشت با روغن پخته شود. به تندرستی و نرمی پوست کمک میکند. باعث افزایش قوای جنسی در بانوان میشود. گوشت بلدرچین اگر زیاد مصرف شود میتوان باعث ایجاد سر درد شود.

تخم بلدرچین هم دارای خواص بسیاری میباشد که خواندن درباره آن خالی از لطف نیست.

نوع مزاج: گرم و خشک
بهتر است با روغن کنجد و زیتون، روغن بادام و آب انار مصرف شود.

مزاج گوشت کبک

کبک گوشت لطیفی دارد و طبع آن گرم و خشک است. از ویژگی های گوشت کبک میتوان به: ارزش غذایی بالا، تولید خون زیاد، تقویت قلب و افزایش قوای جنسی اشاره کرد. فراموش نکنید که می‌تواند باعث چاقی شود و بدلیل طبع خشکی که دارد میتواند یبوست ایجاد کند.

ما به طور مفصل در مورد ویژگی های گوشت کبک برای شما توضیح داده ایم.

نوع مزاج: گرم و خشک
بهتر است با سکنجبین خورده شود.

طبع تخم مرغ

نوع مزاج: زرده گرم و سفیده سرد است.
توصیه میشود همراه نمک و ادویه گرم مصرف شود.

سردی یا گرمی جگر سفید

نوع مزاج: گرم و تر
بهترین روش مصرف استفاده از دارچین و خیساندن در سرکه و سپس کباب نمودن میباشد.

سردی یا گرمی جگر سیاه

نوع مزاج: گرم و تر
بهتر است همراه با نمک، دارچین، گشنیز یا سرکه مصرف شود.

طبع گوشت خروس

نوع مزاج: گرم و خشک
اگر با سرکه، آبغوره و سکنجبین مصرف شود بهتر است.

طبع دل 

نوع مزاج: گرم و خشک
از آویشن، زیره، فلفل و گلپر استفاده کنید سپس در روغن کنجد بخوابانید و کباب کنید.

طبع زبان

نوع مزاج: گرم و تر
بهتر است طبخ آن با سرکه و یا گشنیز خشک، زیره و مرزه همراه باشد.

مزاج سیرابی

نوع مزاج: سرد و خشک
از گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل و دارچین استفاده کنید.

مزاج گوشت شتر

اگر بدنبال استفاده از گوشت شتر هستید بهتر است گوشت شتر جوان را انتخاب کنید زیرا دارای مزاج بهتری می باشد.

نوع مزاج: گرم و خشک
هنگام پخت و پز از نمک و شوید، فلفل، سرکه و زیره استفاده کنید.

طبع گوشت غاز

نوع مزاج: گرم و خشک
همراه آب انار، زیره، دارچین، فلفل و زنجبیل مصرف شود.

مزاج گوشت بز

کسانی که دارای مزاج پرحرارت هستند اما تحرک کمی دارند و ورزش نمیکنند گوشت بز بسیار مناسب است.و البته خوردن گوشت بز در فصل تابستان بهتر است.

نوع مزاج: سرد و خشک

از نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره، بادام و خرما استفاده کنید.

سردی یا گرمی پاچه

نوع مزاج: گرم و تر
به همراه گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل و دارچین طبخ شود.

مزاج گوشت گاو

برخی بر این باورند که گوشت گاو سرد و سودازاست و با مزاج‌شان سازگار نیست، گوشت گاو سنگین است اما مزاج سردی ندارد. همه گوشت‌های قرمز از جمله گوشت گاو و گوساله طبع گرمی دارند اما درجه حرارت آنها متفاوت است. دلیلی که برخی می‌گویند گوشت گاو سرد است این‌ است که گوشت گاو برای هضم انرژی زیادی از بدن و معده دریافت می‌کند و احتمال دارد بدن را کمی دچار سردی کند. کسانی که فعالیت بدنی زیاد و معده قوی دارند می‌توانند از همه انواع گوشت استفاده کنند و برعکس افرادی که گوارش ضعیفی دارند بهتر است از از خوردن زیاد گوشت گاو خودداری کنند و از گوشت‌های با هضم راحت‌تر مثل گوشت مرغ و ماهی استفاده کنند زیرا باعث سختی طحال ، واریس و سرطان میشود.

نوع مزاج: گرم و خشک
همراه با دارچین، فلفل، زنجبیل، پیاز، سکنجبین، گلپر، سیر و زیره مصرف کنید.

مزاج و طبع گوشت گاو

مزاج گوشت گوساله

نوع مزاج: گرم و تر
همراه گشنیز، سماق و مرزه مصرف کنید.

طبع گوشت گوسفند

گوشت گوسفند بهترین گوشت برای مزاج انسان است و بهتر از آن گوشت بره‌ای میباشد که کمتر از 6ماه سن دارد. دقت کنید قسمت سردست یا راسته از ناحیه ران بهتر است. دستگاه گوارش را اذیت نمیکند زیرا به راحتی هضم میشود.

نوع مزاج: گرم و تر
یهتر است از گشنیز، سماق و مرزه استفاده کنید.

مزاج گوشت گنجشک

گوشت بسیار خشکی دارد و دارای غذاییت كمی میباشد،همچنین موجب افزایش میل جنسی میشود. افرادی با مزاج گرم حتما همراه یا بعد از مصرف از خنکی جات استفتده کنند. مصرف این گوشت خیلی به نفع افراد سرد مزاج است، مخصوصا اگر مصرف آن رابا زرده تخم مرغ یا روغن زیتون همراه کنند.

نوع مزاج: گرم و خشک
همراه با آب انار، آبغوره، دارچین و هل مصرف شود.

سردی یا گرمی قلوه

نوع مزاج: سرد و خشک
با روغن زیتون کباب کرده و از نمک و فلفل و دارچین استفاده کنید.

سردی یا گرمی مغز

نوع مزاج: گرم و تر
بهتر است از نمک، آویشن، دارچین و زیره استفاده کنید.

طبع گوشت مرغ محلی

گوشت مرغ محلی دارای خواص بسباری میباشد که از این میان میتوان به: چاق کنندگی بدن، تاثیر در تقویت مغز و معده های مرطوب، تصفیه پوست صورت و صدا مفید اشاره کرد. جگر مرغ چاق کننده میباشد و برای افرادی که از سوئهالضمه رنج میبرند مناسب نیست. اگر بیماری های صفراوی و گرم دارید بهتر است از جوجه خروس به جای جوجه مرغ استفاده کنید زیرا چربی آن کمتر و در بدن به صفرا تبدیل نمی شود.

نوع مزاج: گرم و تر
همراه با سکنجبین و ادویه جات گرم مصرف کنید.

مزاج گوشت ماهی

طبع ماهی ها به آب هایی که در آن زندگی میکنند بستگی دارد به طور مثال ماهی هایی دارای طبع سرد هستند که در آب های شور و اقیانوس زندگی میکنند.از آن سو ماهی هاییمانند قزل آلا که در آب های شیرین زندگی میکنند دارای طبع معتدل تری هستند.

اگر ماهی را روی آتش کباب کنید بهتر از سرخ کردن در روغن است زیرا روغن سرخ کردنی باعث تشنگی شده دفع آن از معده زمان بر است. دقت داشته باشید که آشامیدن بلافاصله آب بعد از خوردن ماهی باعث بیماری های مضمن شده و اگر با شیر و تخم مرغ و گوشت سایر حیوانات خورده شود میتواند بسیار مضر باشد.

نوع مزاج: سرد و تر
با دنبه یا کنجد غذا را پخته و با زنجبیل، آویشن، عسل و ادویه جات گرم مصرف کنید.

مزاج گوشت میگو

برخلاف اکثر آبزیان که دارای گوشتی با طبع سرد هستند، میگو کفی متفاوت است و دارای گوشتی با طبع گرم است. توصیه میشود افرادی که دارای مشکلات سوءهاضمه هستند از خوردن میگو اجتناب کنند زیرا این حیوان دارای گوشتی سنگین یا به اصطلاح دیرهضم است.

نوع مزاج: گرم و تر
از سرکه، نعناع و سکنجبین در طبخ آن استفاده کنید.

در طبخ گوشت به این نکات توجه کنید

گوشت را خام مصرف نکنید و آن را بپزید. دقت داشته باشید که گوشت را درست طبخ کنید زیرا امکان دارد خواص مفیدش را از دست بدهد و در این صورت به ماده ای مضر تبدیل میشود.

تاثیر نمک در طبع گوشت

نمک دارای خواص فراوانی است مانند تثبیت ضربان غیرعادی قلب و تنظیم فشار خون، ولی از مهمترین ویژگی های نمک میتوان به لطافت بخشیدن به     گوشت قبل و یا حین پخت و پز اشاره کرد و البته کیفیت پخت آن را بالا میبرد.

تاثیر نمک بر طبع گوشت

پخت گوشت با آب سرد!

برای تامین نیاز کودکانی که از مصرف گوشت سر باز میزنند میتوانید گوشت را با آب سرد بپزید(اگر گوشت با آب گرم پخته شود ویتامینهایش وارد آب     نمیشود)و آب را به خورد کودک دهید یا وارد غذایشان کنید

روش صحیح پخت گوشت!

بلافاصله بعد از قرار دادن گوشت داخل قابلمه درب آن را نگذارید، لازم است بخاری که از گوشت بلند میشود پراکنده شود زیرا این بخار سمی و مضر است.   پس درب قابلمه را کج بگذارید تا به اصطلاح قل بزند سپس درب را بعد از چند دقیقه درست کنید.

برچسب ها :

10 دیدگاه در مورد “مزاج گوشت ها

  • Pingback: جوجه کشی غاز

  • چهارشنبه 28 فروردین 1398 at 00:49
    Permalink

    همه ي مزاج ها را اشتباه نوشتيد گوشت گاو و گوساله را كه همه ميدونن سرده پاچه هم سرده

    Reply
    • چهارشنبه 28 فروردین 1398 at 18:00
      Permalink

      سلام جناب ؛
      نظر شما برای ما محترم می باشد، ولی گوشت گاو در دسته گوشت های سنگین است اما مزاج سردی ندارد. همه گوشت‌های قرمز از جمله گوشت گاو و گوساله طبع گرمی دارند اما درجه حرارت آنها متفاوت می باشد.

      دی کیو شاپ

      Reply
  • یکشنبه 02 تیر 1398 at 07:14
    Permalink

    سلام
    بیشتر تحقیق کنید هر چقدر هم که حرارتش متفاوت باشه طب سنتی از قدیم گوشت گاو را سرد میدونه حالا اگه شما میفرمایید نیست خوب نیست دیگه

    Reply
    • یکشنبه 02 تیر 1398 at 09:06
      Permalink

      سلام دوست عزیز؛
      نظر شما برای ما بسیار محترم می باشد ، طبق نظز کارشناسان گوشت گاو سنگین است اما طبع سردی ندارد. همه گوشت‌های قرمز از جمله گوشت گاو و گوساله مزاج گرمی دارند اما درجه حرارت آنها متفاوت است. دلیلی که برخی می‌گویند گوشت گاو سرد است بخاطر این می باشد که گوشت گاو برای هضم انرژی و آنزیم زیادی از بدن و معده دریافت می‌کند و احتمال دارد بدن را کمی دچار سردی کند. برای افرادی که دارای گوارش ضعیفی می باشد زیاد توصیه نمی شود.

      دی کیو شاپ

      Reply
  • یکشنبه 30 تیر 1398 at 18:59
    Permalink

    سلام خدمت دوستان عزیز گوشت گاو از قدیم سرد بوده

    Reply
    • سه شنبه 01 مرداد 1398 at 15:41
      Permalink

      سلام دوست عزیز؛
      نظر شما برای ما بسیار محترم می باشد ، طبق نظز کارشناسان گوشت گاو سنگین است اما طبع سردی ندارد. همه گوشت‌های قرمز از جمله گوشت گاو و گوساله مزاج گرمی دارند اما درجه حرارت آنها متفاوت است. دلیلی که برخی می‌گویند گوشت گاو سرد است بخاطر این می باشد که گوشت گاو برای هضم انرژی و آنزیم زیادی از بدن و معده دریافت می‌کند و احتمال دارد بدن را کمی دچار سردی کند. برای افرادی که دارای گوارش ضعیفی می باشد زیاد توصیه نمی شود.

      دی کیو شاپ

      Reply
  • پنجشنبه 10 مرداد 1398 at 02:48
    Permalink

    سلام واقعا الان که فکر میکنم میفهمم حرف شما درسته.هیچ زمان به این نکته جالبی که شما فرمودید توجه نکردم که گوشت گاو به خاطر دیر هضم شدن باعث سردی معده میشه

    Reply
  • پنجشنبه 10 مرداد 1398 at 02:49
    Permalink

    سلام واقعا الان که فکر میکنم میفهمم حرف شما درسته.هیچ زمان به این نکته جالبی که شما فرمودید توجه نکردم که گوشت گاو به خاطر دیر هضم شدن باعث سردی معده میشه

    Reply
    • پنجشنبه 10 مرداد 1398 at 10:51
      Permalink

      سلام
      طبق نظر کارشناسان گوشت گاو سنگین است . دیر هضم است و برای و برای افرادی که دارای گوارش ضعیفی می باشد زیاد توصیه نمی شود.

      دی کیو شاپ

      Reply

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.