جوجه کشی و پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین از ابتدا تا انتها

در جامعه امروزی بلدرچین ، از مرغ به دلیل های مختلفی محبوب تر است به عنوان مثال بلدرچین پرنده ای بیولوژیک می باشد و پرورش بلدرچین بدون اصلاح نژاد و تغذیه سالم، گوشت سفید مطلوب و تخم خوراکی حاوی پروتئین سالم را به بدن انسان ها منتقل می کند. ولی متاسفانه برخی از پرورش دهندگان مرغ، این پروتئین سفید را طوری پرورش می دهند که بجای تاثیرات مثبت در بدن انسان ها تاثیر منفی را بدنبال خواهد داشت. در ادامه با دی کیو شاپ همراه باشید !

این نتیجه علم و آگاهی پایین مرغداران محترم می باشد،  بلدرچین گوشت لذیذ و خوشمزه ای دارد که شامل انواع ویتامین ها و پروتئین و اسیدآمینه های ضروری بدن را تامین می کند. گوشت بلدرچین و تخم بلدرچین را پزشکان بسیار در سبد غذایی خانوار توصیه می کنند و بعنوان یک غذای سالم که بدون هیچ یک از آنتی بیوتیک و سموم می باشد

بلدرچین تزیینی

جوجه بلدرچین

درجه حرارت مطلوب برای نگه داشتن  پرورش جوجه بلدرچین در هفته اول حدود ۳۳ درجه سانتی گراد است. که با فیکس نگه داشتن این محدوده دمایی جوجه بلدرچین براحتی و بدور از تلفات احتمالی پرورش میابند. تغذیه بلدرچین بسیار مهم می باشد که در هفته های ابتدایی از دان پلت شده پروتئین بالا تا ۲۰ روز استفاده می شود و بعد از این دوران تا بلوغ از پلت رشد ۱ تغذیه می شود. بهترین و بهداشتی ترین کف برای پرورش بلدرچین ، کف بتونی یا سیمانی است که بدون هر میکرووارگانیسمی بلدرچین پرورش داده می شود که حتما باید مابین دوره ها کف بتونی یا سیمانی را با شعله فلامباژ تمام منافذ بین دیواره ها و کف و منافذ را سوزاند تا حشره و لاروی در آنجا باقی نمانده باشند.

آموزش پرورش بلدرچین

بعد از شعله دادن با انواع محلول ضدعفونی های رایج در بازار کف و دیواره ها و پنجره ها را ضدعفونی و شستشو نمایید. و بعد از این مرحله پوشال یا رول کاغذی را پهن نمایید بعد از پهن کردن حتما بخاطر داشته باشید ۴۸ ساعت قبل از ورود جوجه ها به سالن، سالن را با پرمنگنات و فرمالین سالن را دود دهید ( حتما در مورد دود دادن موارد ایمنی را رعایت فرمایید!) تا آماده ورود جوجه باشد.

پرورش بلدرچین

بهترین نوع بلدرچین که پرورش می دهند و دو منظوره می باشد ، بلدرچین ژاپنی است که توانایی بالایی در رشد و تلفات کمتری دارد و بخوبی وزن می گیرد، که بطور متناوب در ۵-۶ هفته بلوغ می رسند و آماده تخمگذاری و کشتار می باشند. بلدرچین نسبت به مرغ بلوغ زود رسی دارد مرغ معمولا  ۷-۸ هفته پرورش آن بطول می انجامد . بلدرچین نژاد ژاپنی تخمگذاری مطلوبی دارد که با نوردهی مناسب و مصنوعی در باروری ماده کمک می شود با نوردهی غده هیپوفیز در پشت چشم تحریک و به تولید هورمون استروژن که بلدرچین ماده را آماده تخمگذار نگه می دارد. این به این معنی که آنها معمولا بهار شروع خواهد کرد و در پاییز تولک می روند و معمولا بلدرچین ماده خوب در سال ۳۰۰ تخم می گذارد.

تغذیه و پرورش بلدرچین

همانطور که همگی می دانیم بدن ما به غذاهای مختلفی نیاز دارد و یکی از مواد مهمی که باید در غذای روزانه ما وجود داشته باشد، پروتئین است. این ماده برای رشد و سلامت بدن بسیار ضروری است. پروتئین هم در غذاهای گیاهی و هم در غذاهای حیوانی که انسان می‌خورد، وجود دارد. گوشت طیور به عنوان یک منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی داشته و بسیار مورد توجه انسان است. به همین دلیل در کشورهای مختلف سرمایه‌گذاری زیادی برروی صنعت پرورش طیور انجام گرفته است.

اخیرا مصرف گوشت بلدرچین در استان تهران افزایش چشمگیری داشته و با توجه به استقبال مصرف کنندگان از گوشت لذیذ این پرنده ، اغلب رستوران های Fast Food ، گوشت بلدچین را در لیست غذاهای پرمصرف قرار داده اند، اما با این وجود هنوز کشتارگاهی مخصوص کشتار بلدرچین راه اندازی نشده است که بتواند پاسخگوی نیاز رو به افزایش کشتار این پرنده باشد. هم اکنون تمام مراحل تولید تا کشتار بلدرچین در داخل یک مجموعه انجام می شود که البته در آینده ای نزدیک ضرورت احداث کشتارگاه مخصوص بلدرچین احساس خواهد شد .

پرورش بلدرچین صنعتی

یکی از فعالیت های پرورش در خصوص سایر ماکیان ، پرورش بلدرچین صنعتی است . پرورش بلدرچین با فاصله ی نسلی کوتاه یکی از فعالیت های زیر شاخه ی طیور محسوب شده که شروع فعالیت آن بعد از انقلاب در استان یزد شروع شده و سپس در اکثر نقاط ایران تسری یافت . پرورش بلدرچین از جمله فعالیت هایی محسوب می شود که کل فعالیت از تولید تخم نطفه دار تا نهایت کشتار و بسته بندی در داخل یک مجموعه انجام می گیرد . بنابر این پرروش و مدیریت آن از حساسیت بالایی برخوردار است و چنانچه یکی از حلقه های زنجیر که به ترتیب مادر ، جوجه کشی ، واحد گوشتی ، کشتار ، بسته بندی و انجماد است دچار لغزش و کندی شود خیلی سریع بر روی قسمت های مختلف تاثیر گذار خواهد بود .

تولید گوشت بلدرچین در سال ۸۳ به ۷۲۰ تن بالغ گردید .

عرضه ی گوشت بلدرچین در قالب بسته های فریز شده و تازه به اوزان ۹۰۰ الی ۱۰۰۰ گرمی و حاوی ۵ ال ۶ قطعه لاشه است . گوشت این پرنده منبع پروتئینی بسیبار خوش پخت و با قابلیت کبابی شدن بوده که به ذائقه ی ایرانیان نیز سازگار است و امکان عرضه ی آن در بازار جهانی نیز در صورت رعایت کردن شاخص های عرضه محصولات را دارا می باشد .

گوشت بلدرچین

بلدرچین یک نوع از گونه‌های مختلف طیور و از کوچکترین پرنده‌های حلال گوشت می باشد که به تازگی در کشور ما مورد توجه قرارگرفته است. بعضی‌ها به بلدرچین به دلیل نوع صدا و آوازش «بدبده» می‌گویند. بعضی‌ها نیز این حیوان را نام کرک می‌شناسند. بلدرچین‌ها در طبیعت، بیشتر در کشتزار غلات و زمین‌های ناهموار و میان علفزارها زندگی می‌کنند. هنگام زمستان نیز در دسته‌های بزرگ جمع شده و مهاجرت می‌کنند که گاه مسیر طی شده بالغ بر ۴۰۰ الی ۱۰۰۰ نیز می گردد. بلدرچین‌های وحشی که در طبیعت زندگی می‌کنند هفت تا دوازده عدد تخم می‌گذارندکه این تخمها بعد از شانزده تا بیست و یک روز باز شده و جوجه‌ها از آنها خارج می‌شوند.

ارزش غذایی بلدرچین

گوشت و تخم بلدرچین برای مردم ارزش غذایی و حتی دارویی دارد و بعضی عقیده دارند که با خوردن گوشت و تخم بلدرچین احساس سلامت و جوانی می‌کنند. از لحاظ تاریخی می توان دو دوره را در شروع کار پرورش صنعتی این پرنده در نظر گرفت که دوره اول شروع پرورش صنعتی در سطح جهان و دوره دوم آغاز پرورش در ایران می باشد:

شروع پرورش بلدرچین در جهان

تقریبا می توان گفت، اهلی کردن بلدرچینها در حدود قرن یازدهم و احتمالا در ژاپن صورت گرفته و در چین و کره نیز ادامه یافت.
از اوائل قرن ۲۰ نگهداری و پرورش بلدرچین توسط دامپروران از اهمیت خاصی برخوردار گشت. در مرحله نخست هدف از نگهداری بلدرچین تولید تخم بود که بعدها به عنوان یک منبع تولید گوشت نیز مطرح شد. در ژاپن از سال ۱۹۱۰ به گزینی این پرنده جهت تولید تخم آغاز و پس از مدتی جایگاه ویژه ای یافت. در آن زمان تخم بلدرچینها در انکوباتورهای نفتی و یا در زیر مرغهای کرچ قرار داده می شد.

پیشرفت صنعت پرورش بلدرچین

اولین پیشرفت صنعت پرورش بلدرچین در سال ۱۹۳۰ اتفاق افتاد و پس از این تاریخ سرعت پیشرفت و انتقال آن به سایر نقاط دنیا بسیار زیاد شد و در اندک زمانی این پرنده به آمریکای شمالی، اروپا، خاورمیانه و خاور نزدیک راه یافت.
این پرنده به دلیل داشتن جثه کوچک دارای مصرف غذای ناچیزی است و نیاز به جای زیادی جهت پرورش ندارد. همچنین رشد سریع و سن کم بلوغ جنسی و نتیجتاٌ تولید نسل جدید در مدتی کوتاه (فاصله نسلی کوتاه) نه تنها در زمینه نگهداری ، عادات و رفتار تغذیه ای و اصلاح نژاد بلکه در زمینه فیزیولوژی ، پاتولوژی و توکسی کولوژی نیز مورد بررسی است.

پرورش بلدرچین در ایران

صنعت پرورش بلدرچین حدود ۱۵ – ۱۲ سال پیش در ایران آغاز شد و با توجه به سرمایه گذاریهای انجام گرفته در سالیان اخیر پیشرفت قابل ملاحظه ای نموده بطوریکه هم اکنون در ایران نژادهای گوناگونی از این پرنده پرورش داده می شوند.
همگام با توسعه این صنعت و عرضه گوشت بلدرچین، بازارهای مصرف گوشت و تخم آن نیز پیشرفت قابل ملاحظه ای پیدا کرده و با توجه به ارزش غذائی گوشت و تخم آن و بالا رفتن آگاهی های عمومی در زمینه تغذیه انتظار آن می رود که استقبال عمومی از محصولات بلدرچین روز به روز افزایش یابد.
هم اکنون نیز تراکم مزارع پرورش بلدرچین بیشتر در نقاط مرکزی ایران بوده و این نقاط از قطبهای مهم پرورش بلدرچین در ایران به شمار می روند.

نژاد بلدرچین ژاپنی

در چند دهه گذشته نژاد خاصی از بلدرچین که در آن زمان از معروفیت خاصی برخوردار نبود، به نام بلدرچین ژاپنی (coturnix coturnix japonica) بعنوان یک راه چاره جهت تخفیف شدت کمبود پروتئین، بویژه در کشورهای در حال توسعه، معرفی گردید که با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد خود توانست خیلی زود چه در بخش تولید و چه در بحث مصرف به جایگاهی مهم دست یابد به گونه ای که هم اکنون پرورش بلدرچین بعنوان صنعتی سود آور و پر بازده در سراسر جهان شناخته شده است.

ویژگیهائی نظیر : رشد سریع، سن بلوغ جسمی و جنسی پائین، فاصله نسلی کوتاه، میزان تخمگذاری بالا، کیفیت عالی محصولات تولیدی و ویژگیهای غذائی گوشت و تخم، آنرا به یکی از پر طرفدارترین رشته ها نموده است به طوریکه در حال حاضر گوشت و تخم بلدرین تنها در رستورانهای درجه یک و گرانقیمت بعنوان خوراکی لذیذ و گرانقیمت عرضه نمی شود بلکه گوشت و تخم این پرنده با توجه به قیمت ارزنده و کیفیت مناسب، در میان عام مردم نیز با استقبال خوبی مواجه شده و تقریبا از هر ۱۰ نفر یک تن گوشت بلدرچین را در سبد غذائی خود قرار می دهد.

پرورش بلدرچین

در پایان امیدواریم که این مقاله ” پرورش بلدرچین ” برای شما کاربران عزیز دی کیو شاپ مفید بوده باشد. در صورتی که هر گونه سوالی و مشکلی در رابطه با پرورش و نگهداری بلدرچین دارید می توانید از طریق انجمن جوجه کشی سوالات و مشکلات خود را با متخصصین این حرفه مطرح کنید.

همچنین میتوانید در صورت نیاز به خرید دستگاه جوجه کشی و سایر تجهیزات پرورش طیور خرید خود را به صورت اینترنتی از دی کیو شاپ انجام داده و سفارش خود را همین حالا ثبت نمائید، برای دریافت مشاوره می توانید همین حالا با کارشناسان دی کیو شاپ تماس بگیرید.

One thought on “جوجه کشی و پرورش بلدرچین

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


برترین سایت فروشگاهی
logo-samandehi