آموزش کلیات جوجه کشی

جوجه کشی
آموزش کلیات جوجه کشی
4.7 (94.29%) 7 votes

در این مقاله به بررسی و آموزش کلیات جوجه کشی می پردازیم که امیدواریم برای شما علاقه مندان و فعالان زمینه پرورش طیور مفید واقع شود با دی کیو شاپ همراه باشید .

آموزش کلیات جوجه کشی

تخم مرغ نطفه دار کثیف باید به آرامی با یک برس، یک قطعه از کاغذ سمباده نرم، یا پنبه بخوبی تمیز شود. برای از بین بردن گل و لای موجود بر روی تخم نطفه دار بهتر است با آب برای تمیز کردن تخم نطفه دار استفاده نشود.

پاک کردن از تخم مرغ به آرامی با یک پارچه مرطوب و تمیزاستفاده شود درجه حرارت آب باید حدود ۴۰ درجه سانتیگراد باشد، آب باید نسبت به تخم نطفه دار گرمتر باشد. آب گرم باعث می شود که گردو خاک از منافذ تخم نطفه دار نفوذ نکند.

ضد عفونی تخم نطفه دار

هرگزضدعفونی تخم نطفه دار را با آب معمولی خیس نکنید، تا راه نفوذ باکتری ها باز شود.  به احتمال زیاد به رشد باکتری ها کمک می کنید و بجای ضدعفونی تخم نطفه دار به رشد باکتری ها دست بردید.حتما دقت فرمایید بعد از ضدعفونی تخم نطفه دار تخم ها را با حوله خشک تمیز کنید و داخل شانه ها تیزی تخم نطفه دار به طرف پایین باشد بچینید.

نگهداری تخم نطفه دار

محل ذخیره و نگهداری تخم نطفه دار در یک مکانی سرد با درجه حرارت بین ۱۲ تا ۱۸ درجه سانتی گراد باشد و رطوبت نسبی ۷۰ تا ۷۵%  با مدت زمان ۷ روز انبار شود. تخم نطفه دار ضدعفونی شده را در یک کارتن پلاست فوم بسته بندی کنیدی تا راه نفوذ هوا را ببند. و کمی به کارتن ها شیب دهید بهتر است برای مدت بیش از ۷ روز نگهداری سر پهن تخم (کیسه هوایی تخم نطفه دار) را به سمت بالا قرار دهید و روزی ۲ مرتبه چرخش داشته باشد.تقریبا هر چقدر به تعداد روز نگهداری تخم نطفه دار بگذرد درصد هچ تخم نطفه دار ها کم می شود.

آموزش کلیات جوجه کشی

جوجه کشی طبیعی

زمانی که تعداد تخم نطفه دار جمع آوری شده کم می باشد می توانید جوجه کشی طبیعی به کمک اردک موسکووی انجام دهید و روی تخم ها تعداد کم بنشیند. تعداد تخم مرغ هایی که زیر انواع پرندگان می توانند روش طبیعی انجام دهند عبارتند از: یک اردک مسکووی روی ۸ تا ۱۲ تخم مرغ میخوابد. برای یک مرغ می تواند متناسب با جثه و وزن حدود چهار تا شش تخم مرغ جوجه کشی کند.

اگر شما برای جوجه کشی طبیعی از یک غاز استفاده می کنید به بطور نسبی شما می توانید ۱۰ تا ۱۵ تخم مرغ را زیرغاز کرچ قرار دهید.برای روش طبیعی پرنده باید کرچ باشد تا پروسه جوجه کشی طبیعی را انجام دهد.

در روش طبیعی اعتقاد بر این است برای بدست آوردن بهترین نتایج کلی، اما اگر شما می توانید از جوجه کشی طبیعی استفاده کنید فقط تعداد محدودی از تخم نطفه دار را می شود جوجه کشی کرد و غریضه کرچی پرنده کار دشواریست. ولی روش مصنوعی تعداد نامحدودی می توان هچ کرد و فصل مشخصی هم ندارد و تمام فصول از دستگاه جوجه کشی می توان استفاده کرد.

نور بینی و کندلینگ یک امر مهم در جوجه کشی می باشد و حتما باید در روز ۷ تا ۱۰ انجام شود پس از روز دهم، تخم مرغ در زیر نور قرار دهید و تخم نطفه دار باید حالت عنکبوتی و رگه داشته باشد و اگر غیر این بود از دستگاه خارج شود.

تنظیم در جه حرارت و رطوبت دستگاه

شرایط دقیق و متفاوت در انوع ماشین جوجه کشی وجود دارد و هر یک از دستگاه ها را باید طبق دستورات دفترچه راهنمای همان شرکت تولیدی انجام داد.

تنظیم درجه حرارت از یک ماشین جوجه کشی اجباری است و باید در مرحله ستر حدود ۳۷.۷ درجه سانتی گراد باشد و در ۳ روز آخر(مرحله هچر) حدود ۳۷.۲ درجه سانتی گراد باشد. رطوبت نسبی دستگاه فول دیجیتال در مرحله ستر باید حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد باشد و در ۳ روز آخر ۶۵ تا ۷۵ درصد متغیر باشد. (توضیحات بیشتر  ). دقت فرمایید دمای دقیق و یا کالیبره شده دمای نسبی تخم نطفه دار می باشد که سیستم کنترل بعضی از ماشین جوجه کشی های شرکت ها مختلف قابلیت تنظیم دقیق و یا کالیبراسیون را ندارد و به همین خاطر یکی از دلایل هچ پایین همین معضل می باشد.

چرخش تخم ها

چرخش تخم نطفه دار ها در دستگاه جوجه کشی  باید  ۱۸۰ درجه باشد این امر بصورت دستی تقریبا ۴ مرتبه در روز انجام می شود و در چرخش اتوماتیک بوسیله موتور گیربکس ساعتی ۱ مرتبه بصورت نرم و گهواره ای انجام می گیرد.

پس از ۲۷ روز  تخم نطفه دار غاز ها را به هچر انتقال دهید. شما نیاز به انتقال تخم غاز از شانه (در بعضی موارد تخم غاز ها در شانه قرار می دهند) را به سبد هچری منتقل کرده و درپوش سبد را قفل کنید تا جوجه ها به بیرون پرت نشوند.

تنظیمات جوجه کشی غاز با دیگر پرنده ها تفاوت دارد. درجه حرارت در هچر باید در حدود ۳۷ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی هم باید ۸۰ درصد باقی مانده است.

فرایند بیرون آمدن جوجه ها

هنگامی که  فرایند بیرون آمدن جوجه غاز ها از تخم قابل مشاهده و شروع می شود،  درجه حرارت را کاهش دهید و به۳۶.۵ درجه سانتیگراد برسد. قبل از قرار دادن تخم نطفه دار در هچر، شما باید تخم نطفه دار از هفته دوم جوجه کشی به بعد را با پاشیدن آب گرم رطوبت دستی و اکسیژن تازه به تخم ها وارد نمایید. دمای آب برای پاشیدن روی تخم ها مهم می باشد که دمای نسبی حدود ۳۷.۵ درجه سانتیگراد است.

7 دیدگاه در مورد “آموزش کلیات جوجه کشی

  • سه شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۵ at ۱۷:۳۲
    Permalink

    جوجه کشی

    Reply
  • جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ at ۲۲:۳۳
    Permalink

    سلام خسته نباشید من تخم مرغ ها را صبح داخل دستگاه گذاشتم یعنی ۱۳دهم حالا روز سیزدهم حساب میشه برا هچ

    Reply
    • شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ at ۱۵:۴۰
      Permalink

      با سلام
      مدت زمان جوجه کشی مرغ ۲۱ روز می باشد و شما ۳ روز آخر تخم نطفه دار ها را در دستگاه جوجه کشی به هچر منتقل نمایید.

      دی کیو شاپ

      Reply
  • جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ at ۲۲:۳۴
    Permalink

    ببخشید اولین روز دون چی بدم

    Reply
    • شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ at ۱۵:۳۹
      Permalink

      سلام
      بعد از خروج جوجه ها از دستگاه جوجه کشی تا به مدت ۱۰ روز از دان پلیت سوپر استارتر تغذیه نمایید.

      دی کیو شاپ

      Reply
  • جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ at ۲۲:۳۵
    Permalink

    دمای دستگاه را ۳۷/۰۵گذاشتم رطوبت ۶۰خوبه

    Reply
  • جمعه ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ at ۱۹:۴۴
    Permalink

    سلام من بار اولم هست که میخوام جوجه کشی مرغ انجام بدم در حال حاضر ۶عدد گزاشتم ولی یک عدد باز کرده مشکلم اینجاست چیکارکنم که بقیه تخم هارو باز کنه راهنمایی بکنید خواهشن دان بهشون چی بدم دستگاه ندارم

    Reply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


logo-samandehi
نماد اعتماد الکترونیک