محصولات شترمرغ

محصولات-شترمرغ
4.1/5 - (24 امتیاز)

امروزه پرورش و نگهداری شترمرغ از جمله سودآورترین پروژه های دامپروری می‌باشد. در این مقاله سعی شده تا درباره محصولات شترمرغ و استفاده از هرکدام توضیح مختصری داده شود. صنعت پرورش و تولید شترمرغ دارای سه نوع تولید پایه یعنی گوشت، چرم و پوست بوده که به یکدیگر مرتبط هستند. به نحوی که تولید یکی از این موارد، دیگری را نیز شامل می‌شود. بنابراین با آگاهی بیشتر داشتن در این موارد می‌توانید سود پرورش شترمرغ را افزایش داده و به راحتی بازار هدف خود را مشخص کنید.

علاوه بر آن شترمرغ دارای محصولات فراوان و پر ارزشی است و با داشتن بازده اقتصادی بالا و سازگاری با شرایط نامساعد بیابانی، به شدت مورد توجه قرار گرفته است. به گونه ای که بسیاری از صاحب نظران و کارشناسان از شترمرغ به عنوان دام بزرگ آینده در بسیاری از مناطق نام می برند.

انواع محصولات شترمرغ

در ادامه محصولات اصلی که از پرورش و نگهداری این پرنده به دست می‌آید را نام می‌بریم. افرادی که به پرورش این پرنده علاقه دارند با دانستن این موارد می‌توانند هدف خود را بهتر شناخته و اقدام به محاسبه درآمد و سود کنند. هرچند با کمی گسترش شغلی و برنامه ریزی بهتر میتوان از تمامی موارد که به آنها اشاره می‌کنیم، به خوبی به پول برسید.

گوشت

یکی از مهمترین محصولات شتر مرغ گوشت آن می‌باشد. شترمرغ ها گوشت قرمزی دارند که از لحاظ بافت و طعم بر اساس سن کشتار شبیه به گوشت گوساله می‌باشد. این گوشت تردی خاص خود را داشته و دارای پروتئین بالا و چربی پایین است. کلسترول آن حتی از گوشت مرغ هم پایین تر است. از نقطه نظر سلامت، گوشت شترمرغ بسیار بهتر از سایر گوشت پرندگان می‌باشد. زیرا چربی و کلسترول کمتری دارد.

گوشت خام شتر مرغ

پوست شترمرغ

یکی دیگر از محصولات شترمرغ که طرفدار و بازار خرید و فروش خوبی نیز دارد، پوست آن می‌باشد. پوست شترمرغ ماده دارای رنگی متغیر بین خاکستری تیره یا روشن است و رنگ پوست جنس نر آبی تیره براق می‌باشد. ۶۰ تا ۶۶ درصد درآمد حاصل از فروش شترمرغ در آفریقای جنوبی از عمل فروش پوست و چرم این حیوان بوده که نشانه اهمیت این محصول می‌باشد. از پوست شترمرغ، چرمی با کیفیت بالا و قابل قیاس با چرم تمساح و فیل به دست می‌آید.

محصولات چرمی شترمرغ

در صنعت چرم سازی، بعد از پوست تمساح به عنوان کالایی گران قیمت مطرح بوده و جز بهترین و گران ترین پوست ها طبقه بندی می‌شود. چرم شترمرغ ۵ برابر محکم تر از چرم گاو بوده و نیز نسبت به چرم تمساح از مقاومت بیشتری در مقابل آب برخوردار است.

تخم شتر مرغ

تخم شترمرغ یکی از محصولات خاص این پرنده می‌باشد که کاربرد زیادی دارد. معمولا شترمرغ ها در سال بین ۳۰ تا ۸۰ عدد تخم می‌گذارند که در مصارف مختلف استفاده می‌شود. با درصد مشخص نرینگی بعد از بلوغ جنسی این پرنده تخم نطفه دار تولید می‌کند و می‌توان با جمع آوری تعداد مشخصی از آنها اقدام به جوجه کشی کرد.

تخم شترمرغ

مدت زمان جوجه کشی شترمرغ معمولا ۴۲ روز می‌باشد که با گذشت این زمان جوجه شترمرغ از دستگاه بیرون می‌آید. البته جدای از فروش تخم های این پرنده برای اهداف جوجه کشی، تخم های بدون نطفه را برای مصارف خوراکی استفاده میکنند. مصرف خوراکی تخم شترمرغ طرفداران بسیاری داشته و با رشد روز افزون علاقه مندان به آن، پرورش دهندگان میتوانند از این راه نیز کسب درآمد کنند.

پر شترمرغ

یکی دیگر از محصولات شتر مرغ که بیشتر برای تزیینات استفاده می‌شود، پر شترمرغ می‌باشد. کیفیت پر شترمرغ منحصر به فرد بوده و کارایی ویژه ای دارد. پر شترمرغ به دلیل تولید الکتریسیته ساکن بالا، بهترین وسیله برای ساخت وسایل تمیز کننده بشمار آمده و علاوه بر آن در تزیین لباس و دکوراسیون نیز از آن استفاده می‌شود.

تقریبا از هر پرنده تا سن کشتار (۱۴ ماهگی) یک کیلوگرم پر بدست می‌آید. هر شترمرغ تقریبا ۲۴ عدد شاه پر بزرگ و زیبا روی هر بال خود دارد (جمعا ۴۸ عدد) که پس از رسیدن به سن بلوغ و در شرایط آب و هوایی مساعد می‌توان هر ۸ ماه یکبار شرئع به چیدن آنها کرد. با ارزش ترین پرها، پر سفید پرنده نر است.

 

پر شترمرغ

همانطور که گفته شد، از این پرها به دلیل کفیت بالا و زیبایی خاصی که از آن برخوردارند، برای تزیین لباس های مد روز و دکوراسیون بخصوص در صحنه های تئاتر استفاده می‌شود. در ایران نیز از این پرها در مراسمات مذهبی محرم، برای تزئین علمهای عزاداری و فرم های ساده و رنگ شده استفاده می‌کنند. بهترین پرها از پرندگانی که در نواحی خشک تر پرورش یافته‌اند بدست می‌آید.

روغن شتر مرغ

روغن این پرنده نیز دارای خواص فوق‌العاده زیادی بوده و افرادی که با آن آشنا هستند، همواره از این محصول استفاده می‌کنند. داشتن اسید های چرب مصنوعی امگا ۳، ۶ و ۹ تاثیر زیادی در حفظ و بهبود سلامت بدنی و پوستی افراد مصرف کننده از روغن شترمرغ دارد. همچنین از این روغن برای سوختگی و آسیب های پوستی نیز استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *