چند نکته ی مهم در مورد بهبود بخشیدن به مدیریت سالن مرغداری گوشتی

مدیریت سالن مرغداری گوشتی

مدیریت سالن مرغداری گوشتی

مدیریت سالن مرغداری گوشتی : یکی از فعالیت های اقتصادی نسبتا پیچیده، پرورش طیور و به ویژه جوجه مرغ گوشتی می باشد. این حرفه رموز زیادی دارد و از آنجایی که با جوجه مرغ های جوانی سر و کار داریم که بسیار حساس هستند، متقابلا حساسیت کار نیز بالا تر می رود. مادران و پدران این جوجه ها، در شرایط بسیار مناسبی پرورش می یابند و صفات تولیدی و حیاتی شان، به دقت و در شرایطی خاص انتخاب شده و به جوجه ها منتقل می شود.

 

وزن جوجه ها معمولا در ۴۰ روز اول، به ۵۰ برابر وزن اولیه شان می رسد. کل مدت نگهداری آن ها ۱۰۰۰ ساعت می باشد که باید با دقت و حساسیت خاصی طی شود.

برای به دنیا آمدن و پرورش این جوجه ها حتما شرایط مناسبی در نظر گرفته شده ، که با استفاده از تاکتیک ها و روش های خاص مراقبتی می توان خطرات احتمالی را کاهش داد و در نهایت پروسه ی رضایت بخشی را پشت سر گذاشت. حوزه ی اصلی مدیریت مرغداری شامل این موارد می شود:

  • مدیریت سالن
  • بهداشت
  • بازاریابی

در این مقاله به توضیح اصول پرورش جوجه ها و نکات عملی و کلیدی استان قم خواهیم پرداخت.

مدیریت سالن مرغداری گوشتی

یک سالن پرورش مناسب جوجه کشی، باید شرایط لازم را برای پرورش جوجه ها داشته باشد. در حقیقت سالنی مناسب است که دارای تجهیزات مناسب، سیستم کنترل دما، رطوبت، کیفیت هوا و نور باشد. این سیستم ها باید متناسب با فصل باشند و بتوان از سیستم آبخوری و دانخوری به راحتی و در هر زمان استفاده کرد.

دیوار ها و سقف های عایق، هواکش ها، بخاری ها، کولر ها، ورودی های هوا، ترموستات ها، و تایمر ها در سالن، باید سالم و کاربردی باشند.

ویژگی های یک سالن مرغداری گوشتی مناسب

یک سالن مناسب باید از جوجه ها در مقابل باد و باران، حمله ی حیوانات دیگر و سایر پرندگان، تغییرات دما و غیره محافظت کند.

از مشخصات بارز یک سالن مناسب می توان به این موارد اشاره کرد:

  1. سقف و دیوار ها باید محکم و بدون شکاف باشند.
  2. در و پنجره ها کیپ، و دارای عایق باشند؛ هیچ گونه درزی نباید وجود داشته باشد.
  3. کف سالن باید به گونه ای باشد که نظافت و ضدعفونی آن به راحتی و بدون دردسر انجام شود. (می توان از سیمان و آسفالت استفاده کرد).
  4. دیوار ها قابل شست و شو باشند.
  5. سالن حتما باید دارای سیستم تهویه ی هوا باشد.
  6. دیوار ها و سقف عایق باشند.
  7. سالن باید سیستم لوله کشی آب داشته باشد. این لوله ها باید متناسب با شرایط هوا ساخته شوند تا در تابستان گرم نشوند و در زمستان یخ نزنند.
  8. برق کشی مناسب و تجهیزات کنترل کننده نیز از مشخصات یک سالن استاندارد می باشند (دیمر، تایمر و…).
  9. هر ۱۸ متر مربع از سالن، یک لامپ ۱۰۰ تمیز و در ارتفاع ۲.۴ متری وجود داشته باشد. اگر لامپ ها تمیز نباشند و یا ارتفاع بیشتر باشد، باید تعداد لامپ ها را بیشتر کرد.
  10. اگر سالن دارای شرایط ایده آلی باشد و نکات بهداشتی در آن رعایت شده باشند، می توان در هر متر مربع از سالن ۱۵ جوجه پرورش داد.
  11. تا ۴ هفتگی جوجه ها، برای ۱۰۰ جوجه باید فضای لازم دانخوری ۳.۶ متری ، و پس از آن ۶ متری در نظر گرفت. (لازم به ذکر است که اگر دانخوری از نوع ناودانی بود، به دلیل دو طرفه بودن دانخوری می توان تعداد را به نیمه رساند).
  12. تا سن ۴ هفتگی جوجه ها، آبخوری ۱۰۰ سانتی متر و پس از آن ۱۲۵ سانتی متر باید در نظر گرفته شود (به ازای هر ۱۰۰ جوجه). برای محاسبه ی تعداد آبخوری ها می توانید عدد مربوطه را به محیط آبخوری تقسیم کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور به دی کیو شاپ اعتماد کنیم ؟

دارای نماد اعتماد الکترونیک
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور
وب سایت منتخب مردمی در جشنواره وب ایران ( سال 1395 )


برترین سایت فروشگاهی
logo-samandehi