بازگشت به بالا

تخم بلدرچین ، گوشت بلدرچین ویژگی ها و خواص

فواید تخم بلدرچین

خواص و فواید گوشت بلدرچين

گوشت بلدرچين به علت پروتئين بالا و درصد چربي پائين مصارف فراواني داشته و براي درمان بسياري از بيماريها مانند ضعف اعصاب ، ناراحتي هاي رواني و بيخوابي موثر است . در افراد مسن موجب بازيابي قواي از دست رفته جواني است . سفيدي گوشت ، نشانه تازگي و کم چربي بودن آن نشانه تغذيه صحيح پرنده در دوران پرورش است. به طور ميانگين ۶۲ درصد وزن بلدرچين قابل استفاده بوده که در مرغ ۵۵ درصد ميباشد. ۲۰ درصد وزن کل بدن بلدرچين را عضله تشکيل مي دهد و درصد پروتئين و ماده خشک در عضله ران ۸۰ درصد است در صورتي که در مرغ اين رقم ۶۵ درصد مي باشد.خواص گوشت بلدرچینطعم مطبوع انواع گوشت عمدتاً به دليل وجود ماده‌اي است بنام گليكوژن كه در سلولهاي ماهيچه‌اي وجود دارد. هر قدر كه ماهيچه در طول حيات خود فعال‌تر باشد ، گوشت آن نيز لذيزتر است مانند : ران مرغ، دم ماهي، ران حيوانات شكاري و گوسفند و همچنين سينه پرندگان وحشي

از سوي ديگر، فعاليت و جنب و جوش حيوانات به طور كلي باعث افزايش ميزان ذخيره گليكوژن ماهيچه‌ها و در نتيجه بهبود كيفيت آن است. به طوري كه حيوانات وحشي اعم از نشخوار كنندگان (آهو، گوزن، بزكوهي و غيره ) و يا پرندگان مانند قرقاول، كبك، تيهو، دراج و بلدرچين همگي به دليل فوق داراي گوشتي فوق‌العاده لذيذ مي‌باشند. بنابراين چنانچه پرنده‌اي از خانواده حيوانات شكاري بوده يعني از نژاد وحشي باشد و در محيطي مشابه طبيعت خود پرورش يابد داراي خواص فوق‌الذكر خواهد بود

ویژگی های گوشت بلدرچین

بلدرچين حيواني است با خصوصيات پرندگان وحشي شكاري و بسيار پر جنب و جوش، لاجرم بايد در وضعيتي پرورش يابد كه امكان جست و خيز و پرواز داشته باشد
فواید گوشت بلدرچین بدليل خواص مذكور بسيار بالا می باشد. گوشت این پرنده خوش طعم، لذيذ و مقوي است، و از طرفي ماهيچه سينه كه بزرگترين ماهيچه پرندگان است در پرندگاني چون مرغ و خروس و اردك و غاز كه امكان پرواز ندارند داراي بافتي خشك و طعمي نه چندان لذيذ است، در حاليكه در مورد بلدرچين بدليل جنب‌ و جوش و پروازهاي متناوبي كه انجام مي‌دهد گوشت سينه پرنده علاوه بر اينكه حجم قابل توجهي از كل لاشه (يك سوم لاشه) را تشكيل مي‌دهد داراي طعمي بسيار خوش و لذيذ مي باشد. همچنين بافتهاي مفصلي اين پرنده بدليل وجود سلولهاي پيچيده پيوندي در اثر پختن يا بريان شدن به هيچ وجه متلاشي نمي‌شود و پرنده پس از طبخ نيز تركيب خود را حفظ كرده و در پذيرائيها، زيبائي و آرايش فراواني به سفره مي‌دهد
ميزان پروتئين موجود در گوشت بلدرچین از پروتئينهاي پرندگان معمولي ۵ تا ۱۰ درصد بيشتر است و اين درحالي است كه انواع اسيدهاي آمينه كمياب كه در ساير پروتئينها يافت نمي‌شود، در گوشت اين پرنده به وفور وجود دارد. به همين دليل در اغلب نقاط دنيا پزشكان براي افراد مسن و از كار افتاده كه احتياج مبرمي به ترميم سلولهاي از دست رفته بافتهاي خود را دارند، براي حفظ و بازيابي سلامت و شادابي خود مصرف گوشت بلدرچين را تجويز مي‌نمايند. از طرف ديگر وجود عناصر معدني كمياب و ويتامينهاي عديده در گوشت بلدرچین آنرا به دارويي معجزه آسا براي درمان امراض صعب‌العلاجي همچون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و يا حتي در ناراحتيهاي رواني و عقب افتادگي‌هاي جسمي و همچنين بيخوابي تبديل كرده است. در هر حال گوشت و تخم بلدرچين براي كودكان رشد سريع و صحيح، براي نوجوانان هيجان و جنب و جوش براي جوانان نشاط، براي ميانسالان تندرستي و اطمينان و براي كهنسالان سلامت مجدد و تمديد قوا و شادابي را به ارمغان مي‌آورد همچنين عدم وجود هر گونه مواد افزودني غيرطبيعي و غير مفيد همچون هورمونها و آنتي‌بيوتيكها كه جداً سلامت انسان را تهديد مي‌كنند، دليل ديگري بر كيفيت طبيعي و مطلوب گوشت بلدرچين مي‌باشد.

خواص تخم بلدرچين

تخم بلدرچين از نظر کيفيت با تخم ساير پرندگان متفاوت است به طوري که هر تخم بلدرچين در مقايسه حدود يک پنجم تخم مرغ ميباشد درحالي که نسبت به آن حاوي ۵ برابر فسفر و کلسيم ، ۵/۴ برابر آهن و ۶ برابر ويتامين هاي ب۱ و ب۲ ميباشد. همچنين سرشار از ويتامين آ ، اسيد نيکوتين ، مس کبالت و آمينه هاي متفاوتي ميباشد. همچنين تخم بلدرچين نسبت به تخم مرغ از مزه بهتري برخوردار بوده و به علت کراتن خاصي که در آن ذخيره است در درمان بيماري آسم تاثير معجزه آسايي دارد. از طرف ديگر به علت غني بودن ويتامين ب در درمان بيماري هاي عصبي موثر است . همچنين به علت وجود آمينو اسيدهاي فراوان در تغذيه کودکان و بيماران معجزه مي کند ؛ درحالي که ميتوان گفت تقريبا کلسترول ندارد.

ارسال یک نظر

X